Чи критикувати Церкву?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 бер 2007.

1. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Відповідь: Чи критикувати Церкву?

Для мене це справді незрозуміло, але нічого не заперечую. Христос вчив молитися на ім'я Отця - Бога, сам Христос - Син Бога, тобто тут вже треба генетику застосовувати чи що. Типу скіки в Нього домінантних генів від Отця, а скіки від Богородиці - це все єресь, звичайно, але таке шось в голові часом проскакує :o

2. Оля

Оля Старожилка форуму

Ой, та не просто церква то каже. То добре треба по Біблії пройти і самому прослідкувати і зрозуміти, що так воно є. Христос десь сказав :"Я в Отці, а Отець в Мені перебуваємо!" Вибачайте, не такий я знаток точних місць з Біблії, щоб зараз так швидко то знайти і доказати. Може би нам тут розпочати студіювання Біблії на форумі, то тоді б менше єресі було, чи суперечок? ;)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Почитайте просто початок (1,5сторінки) Євангеліє від Івана і там все прямим текстом сказано: Слово, тобто Ісус, є Бог і нічого не сталося без Нього.

4. ihorweb

Дякую за роз'яснення. Щиро.
    Я читав Євангеліє від Івана, але шо Слово - це Ісус, то я тільки вчора в катихизмі знайшов. Тобто в Біблії не дуже прямим текстом написано... Я Апокаліпсис вже десь 5 разів брався прочитати і як почну, а там все тими символами, такою мовою... Ойойой... Ніяк не дочитаю.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог - це Отець, Син і Дух. Зверніть увагу, як Бог створив землю. Отець СКАЗАВ, тобто промовив Слово, а Слово це Бог, і сталося. Тобто Отець як початок, Слово, яке він говорить і Святий Дух, який все це робить, тобто Святий Дух - це вже дія. Не було б Слова, не було б дії. Три складових одного механізму.
    Нема нічого створено на землі і поза землею, що було б створено в інший спосіб. Тому все це є Бог.
    Ісус - це Слово, "яке стало тілом" і знову ж таки, після себе Слово залишило дію - Святого Духа.

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Почему же ты смотришь на соломинку в глазу твоего брата, а в своём глазу не замечаешь бревна? :)
    Ісус відмінив усе, що було до нього...
    чи ні?... ;)
    наприклад, суботу, десятину тощо...

7. duncan

а можна я сам за себе відповім?.. :)

8. duncan

сто років це дурниці, от "церква", яка сторіччями змінювала свої погляди з одного на інше, дописувала, переписувала під себе віру, забороняла Біблію, фізично знищувала незгідних — оце справді Божа церква...
    :)

9. duncan

!
    нарешті ви починаєте задумуватися над тим, що вчить ваша церква...
    не думаю, що цей ваш пост ще хтось прокоментує...
    тому що пояснити ці "прибамбаси", як ви влучно висловилися не може жоден священик, а про парафіян я взагалі мовчу...

знаяте, як пояснюють?..
    бо традиція....

10. duncan

церква?...
    знову "церква"?... ;)

найпростіше питання:
    чому ж тоді треба молитися так:
    "Отче наш..." (не Отче, Син і Дух святий), а саме Отче... ;)
    що про це говорить "церква"...

11. duncan

перехворіла?...
    тобто хворіла...
    а якщо хворієш — не факт, що організм стане повністю здоровим....
    :)

12. ihorweb

Христос вчив іти і хрестити всіх в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа... Чи ні?

13. duncan

будь-ласка, цитатку....

я ж навів молитву...
    чи ви молитеся інакше?...

14. ihorweb

Від Матвія 28, 19-20:
    19 Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа,
    20 навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.

Молюся і так, і інакше: як мудрі люди вчать (ті шо від Церкви).

• Подобається Подобається x 2
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

РАЗ ЖИВЕ, ЗНАЧИТЬ ПЕРЕХВОРІЛА.

16. duncan

дивно...
    я питав як ви молитву читаєте, яку Ісус навчав читати...
    у молитві звертатися до Бога, а не до себе, тим паче не до духа...
    чи не так?... ;)

а звучить однозначно: Отче наш...
    це я питався....

17. ihorweb

От це Ви питали (вже не пам'ятаєте, то я нагадую):
    "Допис від ihorweb
    Христос вчив іти і хрестити всіх в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа... Чи ні?
    пупер:
    будь-ласка, цитатку....

я ж навів молитву...
    чи ви молитеся інакше?..."

Я вже змучився про те саме: не можна дослівно дотримуватися тільки того, що казав Христос, бо Він Вам не казав напряму, і в снах до Вас, я переконаний, тепер не являється... Ви читаєте Його Слово опосередковано. Ви мусите вірити і іншим, інакше неможливо взагалі жити. Христос вибрав учнів, які створили Церкву - її слухаємося.

• Подобається Подобається x 1
  18. ihorweb

Три окремих складових :o Я нічого не заперечую, не той в мене цей во... шоб повчати... просто це уявити важко. Я перший раз як читав Євангеліє, то багато чого не зрозумів. Син - Христос - молився за Людського життя до Отця. Тобто Отець окремо і Син окремо. Так само при хрещенні (чи то хрищенні) Ісуса Іваном: Ісус в річці, Отець з небес спускає Духа (окремо, у вигляді голуба) на Сина. А тоді Церква вчить, що це все разом (три окремо) є ОДНЕ. Просто я не тими категоріями мислю :o
    Це в мене така критика Церкви ;)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус не землі був Словом, що сталося тілом. Тобто Він був Боголюдиною - так вчить церква і я це сприймаю.
    Ісус, як Бог, понизив себе до людини, щоб відкупити людство від гріха. Він спокійно міг не допустити розіпяти себе, але понизив себе, щоб своєю смерттю здійснити відкуп. Будучи Боголюдиною, в тілі, він розмовляв з Отцем.

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Так і думала, якщо критикувати, то лише чуже. Своє - язик не повертається. А шкода.
    Я вже давно дійшла до одного висновку: які люди, така церква, а не навпаки. І поки що постійно справджується. На жаль...

а де твій аватар? :)