Чи критикувати Церкву?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 бер 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Чи критикувати Церкву?

1. успіх багатьох сект помітний саме там, де мала активність Церкви (і мирян також).
    найбільше свідків на західній україні, та й в україні загалом, порівняно до росії, наприклад...
    2. до сект приводить незнання про основи християнства! Бо є мінімальна праця над вивченням Святого Письма, немає навчальних програм у школах. Є тотальне незнання! Чи можна звинувачувати Церкву чи і ми винуваті?
    до свідків люди йдуть тоді, коли ТОЧНО знають у що вірять...
    3. немає катехизації для різних поколінь. Адже ми потребуємо постійного спілкування з духівниками!
    катехизація — читання не Біблії, а того, як її трактують "отці церкви"...
    4. є багато коштів на проведення зібрань для сект, є кошти на друк матеріалів, на фуршети, на одяг, спокуси подорожами.
    гроші на свою церкву віруючі здають самостійно, це лиш означає, що на "традиційну" парафіяни гроші давати шкодують...
    Шкода, що наша Церква наразі не може протидіяти цим рухам...

2. Оля

Оля Старожилка форуму

Я про слона просто приклад привела. :)

3. duncan

та, ні....
    це скорше був анекдот...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це про свідків?;)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не те, читайте ще Біблію.:o

6. duncan

та, ні...
    це про "апостольська"...

7. duncan

а це не відповідь... ;)

8. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Це опосередкована відповідь, пупере. У Біблії знайдете всі відповіді.

От Ви "робите на спомин", бо так в Біблії написано. І не постите, бо в Біблії не написано. А в Біблії десь написано КОЛИ "робити так на спомин про Мене"? ОДИН раз на рік... ДВА разаи, може ТРИ? Якого числа має бути "спомин"... в якому залі має бути... Там нічого цього не написано, але ж Ви підете на нього, еге ж? Отже, Ви зробите не так як написано в Біблії...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Про піст сказано не раз. Коли фарисеї звернулися до Ісуса, чому його учні не постять, Він відповів, що поки молодий з ними, то й не постять, а коли молодого не стане, то вони й будуть постити. Євангеліє від Луки.

Так що бачимо, свідки тут знову дали мАху. Бо не по правдиві дорозі йдуть.

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Заблуджуються вони,Миху, заблуджуються! ;) Так як і католики дуже багато в чому заблуджуються. :)А не по правдивій дорозі йдуть атеїсти, сатаністи і їм подібні...

11. ihorweb

Пупер зара відповість, що то Ісус про учнів казав, а ми шо маємо до тих часів і до тих постів. Що, мовляв, НАС Христос не просив поститися. А свідки роблять тіки те, шо Христос буквально казав... І собі так роблять: не творять добро, а "говорять". Пупере, Христос не лише говорив, а й РОБИВ! Беріть з нього і в ділах приклад!

• Подобається Подобається x 1
  12. Оля

Оля Старожилка форуму

Щось я не думаю, що Свідки стараються все робити так, як Христос казав. :) Вони Христа Богом не признають, тільки великою людиною. ;)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дісно, я забув..... Свідки не так давно з"явилися на світ, тому вони дійсно не мають жодного відношення до тих часів. :) ;)

14. ihorweb

Церква справді внесла трохи від себе і тепер дуже тяжко розібратися... чи Бог, чи людина. Тепер Триєдиний Бог, а раніше, казав нам філософ, шо був Чотириєдиний (ше Богородиця була Богом, також була непорочно зачата). За це Церкву (а точніше минулих її діячів) можна покритикувати. Я, наприклад, не розумію чого треба хреститися (згідно католицького катихизму) розриваючи "Святого" (на праве плече) і тоді "Духа. Амінь" - на ліве... Але то всьо не є суттєво. То все прибамбаси, яких тим не менше треба дотримуватися, а чуть шо, то спихнемо, шо нас навчили не так :) :) :) То буде чужий гріх. Мені самому стало соромно за такі слова :o

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, згадайте, що в Біблії написано. :) Що перші будуть останніми, а останні першими. Я не думаю, що то саме про Свідків сказано, як про останніх, але задуматися варто, якщо комусь закидати, хто з"явився коли. ;)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

При тому, Олю, зауважте, в Євангелії читаємо, як видужані Ісусом поклоняються Ісусові і Ісус жодного разу не каже, мов не мені, а Богу покланяйтесь, жодного! Якщо б Він не був Богом, то мін би сказав про це обовязково, бо сказано: ТІЛЬКИ БОГУ ПОКЛОНЯТИМЕШСЯ! Хороший аргумент, нє?

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Та взагалі не можу зрозуміти, як можна відкидати Христа, як Бога? :sad: Стільки прикладів в Біблії, навіть той, коли Христос питав учнів :"А ви за кого мене вважаєте?" і апостол Павло сказав "Ти - Син Бога живого!", на що Христос відповів:"Не тіло і кров тобі то відкрили, а Дух Святий!" Як можна ще сумніватися, чи своє щось придумувати? :sad:

• Подобається Подобається x 1
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Запросто. Вони Вам скажуть, що Бо - є Бог, а Син - то вже не Бог.

19. ihorweb

Бачите, Він казав, що Син, а не Бог. Але не нам про ту ієрархію судити... Церква каже, шо Бог, значить Бог.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церква давно перехворіла цією єрессю.

а де твій аватар? :)