Чи критикувати Церкву?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 бер 2007.

1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Чи критикувати Церкву?

меркантильний Ви...

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

?
    МЕРКАНТИЛЬНЫЙ | Толковый словарь Ожегова
    , -ая, -ое; -лен, -льна (книжн.). Излишне расчетливый, торгашеский. М. дух. || сущ. меркантильность, -и, ж.

МЕРКАНТИЛЬНЫЙ | Толковый словарь Даля
    -франц . торговый, купеческий, промышленный, промысловый. Меркантильная система, расширенье круга внешней торговли на счет других народов.

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

ви відкидаєте існування людей, які жертвують себе! не звертаючи уваги на кошти

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Я не вважаю Свідків сектою. То просто велике заблудження. І також хочу сказати в тему, що якраз багато нових течій і з"явилося, що традиційна церква свого людського пододавала до першого Апостольського вчення. А багато хто каже тут, що церкву критикувати не можна. Треба, якщо бачиш, що відходить така церква від Божого Слова, не те, що можна, чи не можна...:sad:

• Подобається Подобається x 1
  5. duncan

жертвують собою?..
    яким чином?..
    читають Біблію і намагаються "підтягти" її до своїх вірувань?...

6. duncan

про те й мова...
    на нашому форумі я ж не вставляю Біблійні цитати, щоб додати своїм словам ваги...
    не намагаюся затягти в теологічну дискусію, я просто висловлюю свою думку щодо того, що віра свідків мені найбільше подобається з точки зору — як найбільш наближеної до віри, яку пропагував Ісус Христос...

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Але традиційно, те ж саме духовенстов, їх сектою вважає? і висуває неспростовні на рівні цього форуму агрументи? ;)
    Не стосовно конкретно свідків - а так, в загальному:
    http://apologia.sobor-spb.ru/sekto/text/sektoved/uchebhik/4_termin.htm
    А ще наприклад тут
    http://www.iriney.ru/sects/theory/003.htm

8. Оля

Оля Старожилка форуму

Пупере, Ви мені репутацію надарма додали. :) Можете назад забрати. ;)Я сказала, що не вважаю Свідків сектою, але вважаю багато їхніх постулатів - заблудженням. Мені імпонує їхнє старання донести Слово Боже до людей, але якби вони ще так старалися самі заглибитися в нього і розібратися, де їх їхні засновники вбік відвели зі самого початку. :)

9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

10. duncan

:)
    карму додав за те, що ви розумієте різницю...
    що не вважаєте свою віру ідеальною...
    з цього все починається... ;)

мені не подобається "традиційне" християнство, тому що воно мені нагадує фарисейство, про яке говорив Христос...
    про торгівлю в церкві...
    про закривання очей на злочини...
    про індульгенції...
    про жадобу влади й грошей серед священиків..
    про ... багато чого...

11. duncan

та й не треба страшитися, олю...
    від церкви вас не відлучать за те, що спілкуєтеся зі мною, і за те, що я карми додав... ;) :)

12. Оля

Оля Старожилка форуму

А термін "секта" в Україні і на всьому пострадянському просторі має дуже негативне значення. :sad: Тому я і виступаю проти нього. Я, наприклад, з течії п"ятидесятників і ще пам"ятаю, як в музеї Історії релігії і атеїзму нас страшили, які то страшні і небезпечні люди. :sad:

13. duncan

не часто в інтернеті знайдеш про них правду...
    прочитавши наскрізно, можу сказати, що справді інформація про них...

14. duncan

християнство напочатку було сектою юдаїзму...
    тобто, відгалуженням...

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Мені не в голові від чого мене хто буде відлучати. :) Я боюся основне, щоб не втратити спасіння, яке від Бога. А в Царстві Божому всі будуть - і католики, і православні, і Свідки, і баптисти, і п"ятидесятники ... і навіть чорна мавпа Сандей Аделаджі, ;) ;) ;) якщо він не відійде від своєї щирої віри в Бога. :) Основне, щоб серце у нас чисте у всіх було і любов до Бога і до свого ближнього. :)

16. Ольга

Ольга Well-Known Member

Повертаючись до критики:

Важко визнавати, але правда в цьому є :sad:

17. duncan

мені б ваш оптимізм... :)
    чомусь вважаю інакше...
    якби ж Богові було все одно, як його прославляють...

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Пупере, мені нагадується про різні християнські течії, як про сліпих дітей, яких підвели до дорослого слона і дати пошупати, щоб вони потім описали, що ТАКЕ СЛОН! :)

Одна дитина доторкнулася до кремезної ноги слона і описала, що слон - то таке щось пряме, сильне. Друга до хобота, третя до вуха, четверта до хвоста. І коли всі описали, то всі по-різному, але всі описали слона. :)
    Щось подібне і з нами і Богом. Тільки відмінність у тому, що Бог нам дав Своє Слово, яке ми вивчаємо і відкриваємо для себе Бога. Дехто, правда, вчепиться за якусь фразу, чи слово і побудує своє християнство на цьому. :) Але, якщо людина щиро вірує в живого Бога, то вона ні не буде когось ображати, ні доводити, що вона краще за когось, особливо за свого брата, що не так розуміє Бога. :)

19. Ольга

Ольга Well-Known Member

Переймаюся існуванням сект (Олю, думаю, що СЄ - класична секта). Мені шкода людей, які загубилися і не можуть знайти виходу.

Шкода, що:
    1. успіх багатьох сект помітний саме там, де мала активність Церкви (і мирян також).
    2. до сект приводить незнання про основи християнства! Бо є мінімальна праця над вивченням Святого Письма, немає навчальних програм у школах. Є тотальне незнання! Чи можна звинувачувати Церкву чи і ми винуваті?
    3. немає катехизації для різних поколінь. Адже ми потребуємо постійного спілкування з духівниками!
    4. є багато коштів на проведення зібрань для сект, є кошти на друк матеріалів, на фуршети, на одяг, спокуси подорожами.

Шкода, що наша Церква наразі не може протидіяти цим рухам.

• Подобається Подобається x 1
  20. duncan

ага, а ще дехто уявляє що Бозя це дідусь...
    а ще, що це зображення у церкві...
    а ще — що це людина і є, бо всі люди "богоносці"...
    а ще, що немає ніякого Бога, а є "вища сила", а що це таке самі не розуміють...

а де твій аватар? :)