Чи критикувати Церкву?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 бер 2007.

1. Окультист

Окультист Well-Known Member

Ці релігії виникли на основі більш ранніх езотеричних вчень, які пішли в небуття, взявши з них певну основу, потім таким же чином християнство взяло дещо з цих релігій. Справа не в релігії, Мітра, Ісус Христос, Гермес Трисмегіст та інш. - це сиволи, за їх допомогою описували і описують певні принципи світобудови. Не коректно ставити питання "де ці Боги", бо Богами у нашому розумінні вони були для загальної маси, а окремі жреці лише знали їхній символізм. Вони пішли в небуття, бо та маса людей, яку звуть більшістю не сприймала більше їх, вони були не прийнятними для тодішнього стану суспільства, яке розвивалося. Я не кажу, що християнство - це погано, християнство на сьогодні є найдієвішим механізмом для духовного розвитку тих людей, що не сприймають інших езотеричних вчень, просто не потрібно робити якогось винятку, християнство - це вчення, що має під собою певну язичницьку основу. Я вже не буду вдаватися в аналіз церковних обрядів, які взагалі часто копіюють обряди язичників. Потрібно розуміти, намагатися розуміти символізм, а не втовкмачувати людям в голову догми, без жодних пояснень.

• Подобається Подобається x 2
  2. Lents

Lents Well-Known Member

Віра - це не завжди розуміння.
    Бог - є. (Сатана і т.д.)
    Як це можна пояснити?

3. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо Мітра, Ісус Христос, Гермес, Трисмегіст та ін.- це символи різних епох, то скажіть, будь-ласка, хто ще з богів-символів, крім Ісуса Христа, відкривав очі сліпим, вздоровляв кривих, глухих, німих, воскрешав людей з мертвих...?

4. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

От самий раз поцікавитись ,чому цей механізм найдієвіший.Хіба недосконалий і недовершений механізм може справно працювати.Хіба "механізм" створений виключно людьми буде упродовж тисяч років у робочому стані?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я тут особливо про Митру багато чув, доводили, що був такий самий і робив те саме, що Ісус. Та коли сам поцікавився Митрою, то стало смішно.... нічого того самого там нема.... мужик, який з биком бивсі.....

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я тут особливо про Митру багато чув, доводили, що був такий самий і робив те саме, що Ісус. Та коли сам поцікавився Митрою, то стало смішно.... нічого того самого там нема.... мужик, який з биком бивсі.....

• Подобається Подобається x 1
  7. Окультист

Рекомендую прочитати - Менлі П. Хол "Енциклопедичне викладення герметичної, кабалістичної і розенкрейцерівської символічної філософії" Там і про Мітру і ще багато чого цікавого.

Останнє редагування: 22 гру 2008
  8. консультант

консультант Дуже важлива персона

От переді мною катихизм християнської віри, який друкується за старанням міжнародної католицької організації " Церква в Потребі".

Що ж таке Христова Церква?
    Христова Церква, коли брати на увагу її внутрішню природу і її післанництво. - це Містичне / Таїнственне/ Тіло Господа нашого Ісуса Христа.

Що ми розуміємо під тим окресленням " Містичне / Таїнственне / Тіло Господа нашого Ісуса Христа?
    Під цим окресленням розуміємо всіх вірних, зі своїми пастирями, що творять живий духовний організм, з"єднаний вірою в Христа, любов"ю Бога і ближнього, та надією на восресіння і вічне життя, освячений благодаттю Святого Духа у святій Тайні Хрещення. В цьому організмі вірні є членами, Христос невидимим Головою. а Дух Святий Душею.

Як ще інакше можна окреслювати Христову Церкву?
    Христова Церква, якщо мати на увазі її видиме, на взір інших земських установ, існування і діяння тут, на землі, аж до кінця віку, - це Божий люд.

Тепер читаємо Біблію. " І Соломон збудував Йому дім. Але не в рукотворнім Всевишній живе, як говорить пророк:
    "Мені небо - престол,
    а земля - то підніжок ногам Моїм!
    Який Мені дім ви збудуєте,- говорить Господь,-
    або місце яке для мого відпочинку?
    Хіба не рука Моя все це створила?"...

Звідси виникає питання - для чого будувати такі великі споруди, якщо для Бога це не важливо, від землі до неба - все Його і Церква - це зовсім інше, ніж більшість людей вважають? Чому священники, які знають це прекрасно, не пояснюють людям ? Я вважаю, що священники винні в тому, що людина не може відрізнити справжню Церкву від споруди, дому спільної молитви... В катихизі пише про одну Церкву, а люди вірять в іншу і священники сприяють в цьому.

• Подобається Подобається x 4
  9. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

17:24 Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба й землі, проживає не в храмах, рукою збудованих,
    17:25 і Він не вимагає служіння рук людських, ніби в чомусь Він мав би потребу, бо Сам дає всім і життя, і дихання, і все. Діян.17

В римо-візантійський традиції ми на прикладі Европи можемо прослідкувати нехтування цим принципом.Але ж для людей для їх зібрань приміщення-необхідні,як і для відправлень служб,спільної молитви.Єдине що глибинне "поганське"бажання догодити Богу і виявляється у створенні таких помпезних споруд.Хоча на заході сучасні християнськи церкви вже скромніше.А от наші...тут тільки почалося,хоча криза...Зрештою вигляд церкви також залежить і від громади,і якщо не ставити за мету збудувати "таку ж як у нашому селі тільки з каменю і більшу" то і тут можна триматися в межах доцільного і раціонального.Коли людина до серця підключає ще й голову - все виходить значно краще

10. консультант

Приміщення потрібні, але було б краще, якби не робили з нього цілий культ містики, вкладаючи в цю споруду надуманий внутрішній зміст, який не має нічого спільного з Істиною. Схиляючись перед спорудою, люди непомітно відходять від Церкви Живої. Молитовний дім, на мою думку, нічим не повинен відрізнятись від звичайного дому, щоб не відвертати увагу від Істинної Церкви. Не думаю, що Бог це одобрює...

11. Yur

Yur Well-Known Member

Одобрював же Бог храм в Єрусалимі.
    За такою логікою й простого дому не потрібно.

Тоді й маленькі не потрібно будувати, а якщо й будувати, -- підкреслюючи Божу велич.

КАТЕХИЗМ
    770 Церква є в історії, але водночас вона стоїть понад нею. Лише «очима віри» можна в її видимій дійсності бачити одночасно духовну дійсність, що є носієм Божественного життя.

Церква – одночасно видима і духовна
    771 «Христос, єдиний посередник, постійно будує й підтримує свою святу Церкву, спільноту віри, надії й любові, тут, на землі, як видиму дійсність, через яку Він дарує людям правду і благодать».
    Церква – це водночас :
    – ієрархічно організована громада і Містичне Тіло Христа;
    – видиме зібрання і духовна спільнота;
    – Церква земна і Церква, обдарована небесними дарами».
    Ці виміри творять разом «одну складену дійсність, збудовану з двох складових частин – людської і Божественної».
    Сутттю Церкви є те, що «вона одночасно людська і Божа, видима і багата на невидимі дійсності, ревна в діянні і віддана контемпляції, присутня у світі і, проте, мандрівниця». Але таким способом, що людське підпорядковане і підвладне Божому; видиме – невидимому; діяльне життя контемпляції; тимчасове – майбутньому місту, яке ми шукаємо.

12. консультант

Будь-яка людина може молитись самостійно, що більшість і робить. Коли є потреба спільної молитви. "Де двоє або троє зберуться в ім"я Моє, між ними буду Я". Будинок потрібен, навіть на той випадок, коли на вулиці негода.
    Божу велич потрібно розвивати в серцях, а не в спорудах та будовах. Яку б ви споруду не будували, все одно їй буде далеко до величі Бога.

13. Yur

Yur Well-Known Member

Одне не заважає другому.

14. консультант

Не заважає тоді, коли люди відрізняють Церкву від споруди. Коли споруду приймають за Церкву, то заважає навіть дуже.

• Подобається Подобається x 5
  15. Окультист

Людина є досить слабкою істотою, їй потрібні певні каталізатори для зміни свідомості, для того, щоб настроїтися на відповідний лад, на молитву, медитацію. Споруда церкви із усіма її атрибутами виконує цю функцію, плюс до того всього церкви із багатолітньою історією заряджені доброю енергетикою, молитвами, навіть науково доведено, що вібрації церкви позитивно впливають на людину. Мені подобаються церкви з елементами готичного стилю, барокко, у них людина почувається відділеною від суєти світу цього, ближчою до Абсолюта.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Погоджуюсь, але також визнаю і те, що ніяка людина поки не зустрінеться з Христом особисто, вона не зможе відрізнити церкву від споруди церкви. Яскравим прикладом цьому є самарянка, котра зустріла Ісуса і котра також не могла зрозуміти де потрібно вклонятися: чи в Єрусалимі, чи на горі доки Христос не відкрив їй це і не пояснив:
    Iван.4:23 Але наступає година, і тепер вона є, коли богомільці правдиві вклонятися будуть Отцеві в дусі та в правді, бо Отець Собі прагне таких богомільців.

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Невже,щоб побачити Ісуса обов’язково йти до споруди,що зветься церквою?
    Його більше ніде нема?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

У церкві відбувається жертвоприношення і саме тому варто там бути, плюс спільна молитва.

19. Марусино

Марусино Well-Known Member

це яке ж "жертвоприношення"?

по темі: критикувати треба, бо все потребує розвитку. І саме критика це спричиняє. Хоч би згадати того ж Дена Брауна з його "Код да Вінчі", как встрепенулся католический Ватикан! казалось бы, с чего?

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Зоряна буває не дуже адекватна..
    На днях ми йшли до лісу,вона щось вигукнула..і я дістав зауваження від побооооожних жіночок..що йшли з церкви...гм...зі спільної молитви..
    це не перший випадок..нехай їх Бог простить..мене ж вкололо...

а де твій аватар? :)