Чи критикувати Церкву?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 бер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Одна із ознак святого життя – це послух. Людина, котра не виявляла покору та послух, не може бути зарахована до лику святих тут на землі, отож не може бути взірцем для інших. Гіркий приклад Адама і Єви показав наскільки непослух може пошкодити: зруйнувались Божі плани, з’явився гріх серед людей з ним прийшло нещастя та інше.
    Не послухати Бога – стало означати приректи себе на загибель. Загибель настає не тому, що Бог караючий, а тому, що Він дає належне, виконує вибір людини, дає їй те, що хотіла. Людина, можливо, не знала всіх наслідків, але справа не втому, чи знала вона, чи не знала. Людина – не довірилась Богу і не послухала Його. Все знати неможливо, а довіритись у всьому бажано!
    Христова Церква – це єдина структура, яка пережила свій історичний розвиток протягом 2000 років і зберегла себе, навіть при тій умові, що поділена. Це також показує видиме чудо Бога: бо розділені, але разом в Бозі!
    Христос наголошував: Царство поділене в собі не встоїться. Люди не послухали Його. Тепер маємо багато тих, хто відстоює свою правоту, звинувачуючи інших у фальшивості розуміння.
    Все хочуть зрозуміти і все хочуть правильно тлумачити, хочуть бути досконалими у пізнанні Писань Святих і у молитвах. Таке стремління до совершенності у наслідуванні Христа все ж таки не дало очікуваних плодів. Гріх на цій землі залишився, спокуси далі накидались.

Останнє редагування: 15 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  2. Locke

Locke невиправний реаліст

Прекрасно Вас розумію. Я вже колись піднімав цю саму тему на форумі, десь біля року тому http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=26889,
    і більше не пишу в цій гілці - бо не хочу псувати собі нерви. Бездумний фанатизм мене тільки дивує.

• Подобається Подобається x 5
  3. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Чому ж не дратує. Не те щоб я якась істеричка з невростенією, але коли привозять воду я того не чую та і салютів в шостій ранку нема... і по неділях.

• Подобається Подобається x 2
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Миху,то всьо файно,але...що це має до бамкання по ранках?:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не розумію, перша служба починається о 7.00, а вам бамкається о 6.00.

я думаю, що то не дзвони, а злість на дзвони... така от у мене думка.

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

як мені класно, що ніяке бамкання не відволікає...

7. Romko

Чую себе грішником...:sorry:
    Маю злість на депутатів(всіх),чиновників,совєцьку систему,дохторів..і відчуваю бажання кинути бомбу на:Верховну раду,кабінет міністрів,обласну раду,районні ради....:bad::ireful1:
    Але,най спершу відти виведуть всіх людей(прибиральниць,секретарів іт.д)

• Подобається Подобається x 7
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

мене візьмеш?

9. Adriasia

Так на всіх бомб не напасешся то!!!

Якщо бути відвертою, то окрім того балямкання є ше купа нюансів які я в чи то Католицькій чи то Православній Церквах просто не розумю.
    То є такі звичаї і традиції про які нічого не сказано в Біблії, і які чітко доказано історією мають коріння в язичництві. Тут все так тісно переплетене, що якщо не заглиблюватися то нече все гуд. Але для прикладу (примітивного і найпростішого прикладу) ті самі пасхальні гаївки - це ніщо інше як древнє поклоніння богу РА :)

• Подобається Подобається x 3
  10. Romko

То сі вже обговорювало і не раз,але,як звиклє консєнсусу не знайшли..:sorry::dntknw:

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

а кажете, що традиції - до дрібниці, а самі свято вірите.
    воскресіння - то є радість і кожен святкує так, як хоче, не вдаючись у подробиці, звідки воно і шо. Головне не гаївки, а який зміст у них вкладено. Та й не гріх не брати в тому участь. Даремно загострюєте на тому увагу, не вартує....

12. Adriasia

Звісно що не вартує я ж сказала шо то примітивний приклад, бо коли наводити інш то розмова не одныєї години і на кожну таку розмову тра не одну окрему тему. Коли приходжу у Церкву, в мене виникає враження що там читають лише Катехизис та інші написані людьми книжки, а ось Боже Слово Біблію мало хто тримав в руках. Те що читають Євангелію... але жїї тлумачать таким чином наче таки дійсно не тримали Біблії в руках (звідки читають уривки не знаю).

Я не бачу в Церкві зла, бо нічого поганого вона не вчить... але...

13. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

От ну бачите,вже якось легше із тою церквою,а тепер беріть і самі читайте Біблію,що вам особисто заважає (гаївки,дідухи,кутя?),а далі воно все стане на свої місця,головне-спробуйте не з критиканства до якого ми всі радо долучаємось, а з позитиву і набуття знань.
    Це так порада,не повчання, ні в якому разі.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

мені важко то собі уявити, що ви сказали.

15. Lents

Lents Well-Known Member

Я би хотіла бути такою людиною, щоб більше бачити доброго в церкві, в людях. А то, справді, буває що є багато хорошого, а одне щось не так - і воно переважає.
    Я знаю одну віруючу жінку, любов у якої покриває багато недоліків в інших і заздрю їй, бо таким людям живеться радісніше.

16. Окультист

Окультист Well-Known Member

Церкву потрібно критикувати, якщо є підстави для цього, а, якщо точніше висловитися, критикувати варто окремих служителів церкви і певні особливості, які притаманні церковній структурі. Самі священики часом своєю поведінкою призводять до того, що люди йдуть від церкви. Немає пояснень того, що написано у Біблії, якщо священик не може щось пояснити людині, то він говорить, що це "не є конечно необхідним для спасіння". Часом діти, мозок яких ще не засмічений догмами, ставлять такі питання, що пасують найкращі теологи:)

• Подобається Подобається x 4
  17. франц-йосип

Чи треба критикувати фізиків,філологів,математиків?Чи доречна тут взагалі критика? Критикувати можна футболістів і кухарів за неякісний продукт.
    Для того щоб висловлювати свою незгоду із чимось,що не є просто емоційне треба досконально знати предмет.
    Тому серед фізиків філологів і ТЕОЛОГІВ ведуться наукові суперечки-диспути.
    А кухонна «критика» пересічного отця Івана за те що він не в то вбраний,чи дорогу тачку придбав це вже до Церкви не має жодного відношення.І така "критика"це вже особисті проблеми того,хто критикує.

18. Окультист

Окультист Well-Known Member

Диспути і суперечки ведуться наколо певних тверджень, як вигадані самою людиною в залежності від її розуміння Біблії та інших текстів. Саме християнство базується багато в чому на язичництві, зороастрійський Бог Мітра народився теж в середині грудня і мав 12 учеників, помер і воскрес. Ми перейняли певні символи, які сповідувалися з давніх давен. Чому ніхто не хоче сказати про те, що 4 Євангелія є вибрані тими, хто називається Отцями церкви, що в них є багато суперечностей, що вони написані задовго після смерті Ісуса? Чому ніхто не згадає, що існування сатани не є догмою і не було виголошено Urbi et Orbi Папою? Церква втрачає свою позицію духовного наставника, бо людям забивають голову дурницямим, а не сприяють їхньому катарсису.

19. Levko

Levko Well-Known Member

А саме...? Назвіть, будь-ласка, які суперечності.
    Досить цікаво.

20. франц-йосип

Про Євангелія ви здається користуєтесь сумнівними даними ,але то не в тему,вважайте як вам зручно,тим більше що у вас в ваших принципах такий плюралізм...Стосовно Мітри і таутеректонії тут є крутий спєц Мавка .
    А от про символи які "ми перейняли" так бу в Осирис що воскресав,так про що це свідчить?Де вони всі ці божки? В християнстві є такий принцип Гамаліїла і про нього ось тут:Діяння 5
    5:34 І встав у синедріоні один фарисей, Гамаліїл на ймення, учитель Закону, поважаний від усього народу, та й звелів на часинку апостолів вивести
    5:35 І промовив до них: Мужі ізраїльські! Поміркуйте собі про людей цих, що з ними робити ви маєте
    5:36 Бо перед цими днями повстав був Тевда та й казав, що великий він хтось, і до нього пристало з чотириста люда. Він забитий, а всі ті, хто слухав його, розпорошились та обернулись в ніщо.
    5:37 Після нього повстав, під час перепису, Галілеянин Юда, та й багато людей потягнув за собою. Загинув і він, а всі ті, хто слухав його, розпорошились.
    5:38 І тепер кажу вам: Відступіться від цих людей, і занехайте їх! Бо коли від людей оця рада чи справа ця буде, розпадеться вона
    5:39 А коли те від Бога, то того зруйнувати не зможете, щоб випадком не стати і вам богоборцями! І послухались ради його.

некто фарисей, именем Гамалиил, законоучитель, уважаемый всем народом, приказал вывести Апостолов на короткое время,
    . 35 а им сказал: мужи Израильские! подумайте сами с собою о людях сих, что вам с ними делать.
    . 36 Ибо незадолго перед сим явился Февда, выдавая себя за кого-то великого, и к нему пристало около четырехсот человек; но он был убит, и все, которые слушались его, рассеялись и исчезли.
    37 После него во время переписи явился Иуда Галилеянин и увлек за собою довольно народа; но он погиб, и все, которые слушались его, рассыпались.
    38 И ныне, говорю вам, отстаньте от людей сих и оставьте их; ибо если это предприятие и это дело - от человеков, то оно разрушится,
    . 39 а если от Бога, то вы не можете разрушить его; [берегитесь], чтобы вам не оказаться и богопротивниками.

І тепер порівнюючи мітраїзм,зороастрійство із християнством напрошуються певні висновки і запитання,де ці релігії і їх боги. А про занепад християнства і про послання Папи чи Патріярха ми зараз не ведемо,тільки про критику і критиканство.І про право на критику.

а де твій аватар? :)