Чи критикувати Церкву?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 бер 2007.

1. ivansstef

ivansstef Well-Known Member

Відповідь: Чи критикувати Церкву?

Критикувати звичайно можливо і не варто, а от піддавати сумніву не шкодить.. Але до того ми маємо визначити що таке церква. Церква - це спільнота людей, отже індивідуумів з своїми (нецерковними) мирськими фйолками в головах.. Вірити що вони єдині в думках в поглядах на церкву- дурня..
    Відповідно в кожнох людини знайдеться щось "проти", "фе" яке б вона хотіла висказати

Чи варто критикувтаи інші церкви ? питання двояке.. :) Чи можна критикувати когось, якщо сам не ідеальний.. Але здругого боку, якщо ти належиш до якогось віросповідування, значить повинен захищати і його, і свої переконання.. так само проводити "в світ" благодать свого віросповідування (навіть порівнюючи з негативами інших віросповідувань)

Що б змінив ??
    1.Приблизив би церкву до сучасності (не порушуючи канони)
    2.Зробив би одяг вірян які приходять в храм більш консервативним ( осбливо ДІВЧАТ!!!)
    3. Зменшив би бюрократію
    4. Переглянув вимоги до призначення священників на парафію і присвоєння їм можливості відпуску тайни сповіді..

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хе-хе-хе. Хіба Ви про церкву не читали у Біблії? Хіба не Ісус заклав початок церкви?

3. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Я думаю церкву варто критикувати (наголошую "церкву",а не релігію).
    Незнаю чи існує проблема,про яку я розповім,в Україні,тому що в Россіі вона росповсюджена,і дуже мене обурює.
    По-перше я не розумію торгівлю різноманітними "святими дрібницями",ні-ні!Не образками!І навіть не свічками!Це я можу зрозуміти.Річ іде про такі речі як (цитую):"Сухарі освячені в казанці" якогось там старця,до речі старець оцей для мене является повним "інкогніто",і напевне не для мене одної.І до речі жменька цієї "святої" їжі коштує грошей!В п"ять раз більше ніж звичайні сухарі до пива.Що це?Бізнес?Якщо так,то дуже вигідний,за відсутністью податі ;)
    А ще краще,росповсюдження різноманітної православної літератури.Її стало більше ніж "шедеврів" Дарьї Донцової.До речі по різноманітності написанного,від неї далеко не втекли.І всі вони пишуть,пишуть,придумують нові табу,на кшалт таких,що неможна жінці ходити в штанах,робити зачіску,читати мирянську літературу (вона сіє бездуховність),і ще цілу купу аналогічного абсурду.
    Від цього робиться сумно,згадується чомусь старогрецька культура з її міфологією,де також мала місце спекуляція на вірі людей.

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

У католиків такого нема, найбільше таке є при РПЦ, хоча чи вона в цьому винна - не знаю, може то люди так заробляють. Був в монастирі РПЦ, продавали ікони і тут же котяче око від зглазу. Забобони це все без сумніву.

Додано через 33 секунди
    То є порушення першої заповіді - ідолопоклонство.

5. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Саме сумне Мих,що як раз церква.Мене вчора гаїшник зупинив,і поки він колупався з моїми документами,його напарник зупинив ну "дуже крутого джипака",і в мене аж мову відняло,коли з нього виліз звичайнісінький піп,в рясі з хрестом на пузі...Гаїшник,побачивши мої здоровенні,здивовані очі :eek: спокійнісінько сказав,що дивуватись не треба,бо їх тут багацько "літає"...

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що тут сказати? Неможна служити Богові і Мамоні одночасно, проте пристосувалися багато... Намагаюсь звертати увагу у таких випадках на себе.....

7. D.M.

D.M. Well-Known Member

Щось я не зрозумів. Невже Ви вважаєте, що священнику не можна поїздити на дорогій машині?

8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Zoom, тут пригадав розповідь однієї інтелігентної бабусі, якій довелося після війни попрац.вати вчителькою у lbrjve ctks:

- Маріє Іванівно, а Грицько мені дулі дає!
    - А ти не бери!

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

можна, чому ж ні?

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

як це не можна?!!..
    потрібно!..
    це буде демонструвати парафіянам як виглядатиме майбутній рай для них...

• Подобається Подобається x 2
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Вас викривлене поняття про рай.

12. duncan

у мене?..
    чи у священиків, монахів, проповідників, які їздять на дорогих іномарках?... [​IMG]

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Вас, на чому б вони не їздили, це не впливає на Ваші знання.

14. duncan

про василіан розповісти?....
    “ти, хлопче, вже кури, тільки, щоб ніхто не бачив”....
    про євроремонт жіночого монастиря на пасічній (колишній музей “пагорба слави”), коли монашки порушили архітектурну пам’ятку...
    прийшли добродії з архітектурного відділу, нахмурили брови....
    а через трошки про це “всі забули” [​IMG] чомусь...
    а які іномарки звідти виїжджають!... [​IMG]
    і звідки такі гроші?... [​IMG]

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

З заходу. В Україні всіх фінансують із Заходу. Один МП навпаки робить.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну чому? РПЦ також з Заходу фінансується. (З України)

17. duncan

мп якраз теж так само робить: він теж фінансується зі заходу — з України.....

Додано через 1 хвилину
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    муху, зверніть увагу: наші дописи ІДЕНТИЧНІ....

18. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Напевне ні,бо в такому випадку сучасна церковна ієрархія починає нагадувати армію: комусь випало "щастя" бути "рядовим", і сидіти в якомусь дикому селі, вести службу в церкві, яка вже на ладан дихає і від вітру хитаєтся ( а на звичайнісінький ремонт цього храму грошей ніхто не дасть) і відпускати гріхи бабусям, а хтось має чин "генерала", живе в місті, має можливість купувати собі дорогі авто, при цьому щей бити себе в груди, і вчити нас як жити "в Бозе"...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є священники, які помирали за віру, а є, котрі їздять на авто, але не нам про все судити і з одного і другого можна для себе взяти корисне - і це головне.

20. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

У "других" навряд...Мабудь тільки лукавість,а я лукавити не люблю.

а де твій аватар? :)