Чи критикувати Бога?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 14 жов 2007.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Відповідь: Чи критикувати Бога?

А тепер по темі. Я ще от що подумав. Знов у світлі такої точки зору, що нема сенсу характеризувати Бога людськими мірками. Але віруючі люблять приписувати Богу позитивні риси: кажуть, Він добрий. Це так само абсурдно, як казати, що Він злий. Будьте послідовними.

Що ж до офтопів, то вони не заборонені правилами. Але дописи пана парабелум і відповіді на них більше підходять до гілки "Хто якої віри на форумі (розширено)".

Додано через 2 хвилини
    Ну, то й що? І Вам теж треба на тему "Хто якої віри на форумі (розширено)".

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Теми дуже споріднені...я християнин,тому для мене апріорі:
    Вірую в Бога Отця Всемогутнього, Творця неба і землі.
    І в Ісус Христа, Сина Його Єдинородного, нашого Господа, зачатого від Святого Духа, народженого від Діви Марії; Корий страждав за Понтія Пилата, був розп'ятий, помер і був похований, зійшов у пекло, третього дня воскрес із мертвих, вознісся на Небеса, і сидить праворуч Бога, Отця всемогутнього, звідки Він прийде судити живих і мертвих.
    Вірую в Духа Святого; єдину святу Християнську Церкву; в спільноту святих; прощення гріхів; воскресіння тіла та життя вічне. Амінь.

• Подобається Подобається x 2
  3. консультант

консультант Дуже важлива персона

[quote Чи критикувати Бога?[/quote]

Хто має бажання, запитайте про це у Бога !

• Подобається Подобається x 1
  4. Окультист

Окультист Well-Known Member

У давньогрецьких віруваннях Боги були фактично персоніфікованими силами природи, їх ототожнювали з людьми і наділяли людськими рисами. Бог, у розумінні християн, виведений за межі людської природи, його критикувати ми не можемо, не тому, що це гріх, а тому, що ми обмежені безліччю всього - своїм тілом, вихованням, стереотипами, тривалістю свого життя, купую всього, ми навіть свій власний мозок на кілька відсотків викоритовуємо. А він - вічний, творець, абсолют.

5. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

"Когда ты разговариваешь с Богом - ты верующий, когда Бог с тобой - сумашедший " М.Д. Хауз

Останнє редагування модератором: 5 сер 2009
  6. Зануда

Зануда така зануда

Яка заїжджена пластинка...

7. Levko

Levko Well-Known Member

Все залежить від того який бог з людиною "разговаривает":)))

8. консультант

Я вже починаю задумуватись, чи не пора на консультацію...:sad:

9. artobstrel

а тема Ваще швах, ибо что такое Бог???? на самом более не более и не менее чем дела ему приписываемые ...

10. консультант

По житті знаю, ті, що критикували Бога або стверджували, що Його немає, дуже сильно жаліли про сказані слова, або ставали ще більш побожні, ніж ті, з якими сперечались раніше.:) Так що не варто йти таким довгим шляхом, краще просто не критикувати...:)

11. Зануда

Зануда така зануда

Это и конечно, ежели что как, но не потому что скажем к примеру, а вот оно когда доведись до чего, то тут тебе и пожалуйста! (с)

П. С. Будем і надалі обмінюватись фразами типу цих, чи просто штрафанути?

12. artobstrel

чтобы вобщем при наличии зафиксировать как совокупность определенности в конкретном состоянии ?

13. Зануда

Зануда така зануда

С точки зрения объективного субъективизма, даже ваш индивидуум, материализирующий абстракцию не в силах изменить критерии познания диалектической субстанции. А по сему - ход дискуссии возвращаем в прежнее русло.
    Дякую за увагу. Попереджень більше не буде.

• Подобається Подобається x 2
  14. Ярик

Ярик Well-Known Member

Чи критикувати Бога ?
    Цікаве запитання. Якщо вже людна про таке думає, то це вже добре, бо виходить що вона вірить в існування Бога. А от критикувати можна хіба за це, що не дав розуму цій людині. Але і це не провина Бога, бо як нема розуму то хай си купить в аптеці.

15. консультант

Бог - це Абсолют, Любов та Досконалість. В мене виникло чомусь питання.
    Якщо Бог дійсно найвища Досконалість, то як поснити ці вірші?:
    "І пожалкував був Господь, що людину створив на землі. І засмутився Він в серці Своїм"- Бут.6.6
    Якщо Він Досконалість, то чому не передбачив своєї помилки і не створив все так, як потрібно?
    "І промовив Господь:" Зітру я людину, яку Я створив, з поверхні землі,- від людини аж до скотини, аж до плазунів, і аж до птаства небесного. Бо жалкую, що їх Я вчинив"- Бут. 6.7
    Якщо Бог - це Любов, то яка тут Любов, якщо вирішено все зтерти з лиця землі? Чому було не простити гріхи людям і намагатись навернути їх на правильну Дорогу, адже Бог Всемогутній?
    Невже хтось викривив те, що було передано Мойсеєві для того, щоб спробувати скомпроментувати Всемогутність Божу. Я чомусь вважаю, що багато речей взагалі заперечують одне одного. На мою думку, для Бога немає нічого неможливого і тому я не хочу вірити в деяку писанину, що перечить сама собі.

16. night

night Well-Known Member

Критикують Бога люди які в своїх проблемах, невдачах бачать лише вину інших. Які не займаються аналізом свого життя, себе, чому так стається в їхньому житті. Ну як можна критикувати Бога через свою власну невдачу. Людина сама зробила вибір, сама поступила саме таким чином а відповідальність перекладає на Бога. Невже саме Бог мав скерувати правильно чи шепнути на вушко так не робити...Бог дав на можливість жити. А як саме ми проживемо наше життя залежить від нас самих

• Подобається Подобається x 3
  17. Ярик

Ярик Well-Known Member

Все створене так як потрібно, тільки ми це все руйнуємо.

Навернути їх на правильну дорогу? Це вийде що заставити, не дати вибору, силою заставити себе любити.
    Дискусія на ці питання йде в гілці "Доля чи вибір".
    Бог любить нас, і дав нам вибір. Але з самого початку ми почали вибирати зло.
    Він дав нам вибір, з надією що ми виберем добро. Невже ви ніколи не вибачали людині яку любите?
    Коли всі люди стали злими, Бог вирішив їх стерти з лиця землі, з надією, що нові люди стануть кращими.
    А може Його всемогутність заключається не в тому, щоб зробити все що добре для Нього, а в тому щоб дати людині вибір.
    Ми думаємо як люди. Якщо б ми щось творили, то звичайно тільки те, що нам добре.
    Ми б наробили кучу роботів, які б тільки те і робили, що хвалили нас. А чи не є доказом Всемогутності те, що Хтось творить те що не тільки Його славить і вихваляє, а ще має свій вибір ?

18. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Біблія взагалі доволі суперечлива книга, і тому багато залишається лише на віру людини і силу тієї віри.
    Я знаю одне у Матвія 7:1 говориться про судження. Думаю, що під нього можна підписати і критику. І хто така людина, щоб критикувати свого Отця. Чи личить дитині критикувати батьків? Або дочці критикувати свою маму як погану господиню (цікаво а щож тоді вміє дочка)?
    Тому я вважаю що Господа критикувавти то є повне глупство. Краще дякувати Йому за їжу, яку ми маємо, за сонце яке щоденно приносить нам день, за дощ, що поливає наш урожай і за те як дивовижно правильно Він нас сотворив. Подивіться на свої руки, обличчя пропорції. Чи не дивовижне створіння людина?
    Я вважаю, що Бог вартий лише подяки, хвали і слави. І шкода мені ту людину, що думає інакше.
    Хто хоче поплакатися згадайте про Йова. Чи критикував він Господа? Я думаю що даний приклад недаремно є у Божому слові.

• Подобається Подобається x 3
  19. консультант

:good:Підтримую 100%!

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тим,хто критикує Бога,чи мнить себе ПУПОМ ВСЕСВІТУ,здатним вирішувати свою долю..і хм...мати якийсь вибір,раджу подивитись...

http://www.youtube.com/watch?v=obZtRFL4Ojs

Вражає масштаб...
    По-моєму,навіть офіційна церква вже не сумнівається в масштабах Всесвіту.
    А,в тому,що Бог не обмежився створенням лише Землі,думаю,сумнівів немає...

а де твій аватар? :)