Чи критикувати Бога?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 14 жов 2007.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Чи критикувати Бога?

Це дійсно правильно, тому що без релігії вона взагалі ні для чого не придатна.

• Подобається Подобається x 2
  2. парабелум

парабелум Active Member

Та я немаю нічого проти релігійних переконань інших людей головне щоб віруючі різних релігій не перетворювались у фанатиків і з криками алах -акбар ,або з такими цитатами "Наша основна мета - наближення до Бога!" С. Бандера [1908-1959]:ninja: не відбирали життя у незгідних з їхньою вірою.

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

А до чого тут Бандера?

4. парабелум

парабелум Active Member

Бандера досить неоднозначна постать на мій погляд . Спитайте поляків чи росіян що вони думають про Бандеру і Вам стане ясно чому я думаю що звернення до бога від Бандери трохи нагадує :suicide: смайлик трохи не потемі но кривавішого в галереї не найшов.

5. Romko

Гітлер,Сталін(духовна семінарія) - то аньолики.

Все з Вами ясно. Бандера -то найкривавіший ідол.
    Слава кпрс.

6. Войцек

Войцек Well-Known Member

І що у XXI столітті людина перестала вбивати одна одного, красти, ненавідити, брехати? Всі дуже розумні, можна робити все що заманеться, бо Я - БОГ, Я - НАЙРОЗУМНІША ТВАРИНА, Я ВОЛОДІЮ ВСЕСВІТОМ.
    Прості принципи життя, викладені отими євреями, дають людині можливість бути щасливою та здоровою, прожити життя повною мірою, якщо, навіть, Бога і не існує, як Ви вважаєте.

Додано через 2 хвилини
    А Ви спитайте ставлення українців до Єремії Вишневецького та Петра Першого. Те ще питання, хто потопає у крові.

7. парабелум

парабелум Active Member

Я не роблю ні зкого ідола і вам нераджу .Просто спираючись на історичні дані роблю висновки що такі персонажі як Бандера,Сталін,Гітлер,Єкатерина і інші добряче заляпані кровю невинно вбитих .Жаль нема під рукою матеріалів про *святих* Володимира і Ольгу а то би дав вам почитати шокуючу історію України від Михайла Чугуєнка.Не робіть собі ідолів панове .Ідолопоклонство давно вже не моді в цивілізованому світі.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

не перемішуйте захисників вітчизни і загарбників.

• Подобається Подобається x 3
  9. консультант

консультант Дуже важлива персона

Прошу просвітити нас, що зараз в моді в цивілізованому світі...?

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Дякую за інформацію. Але я її одержав багато-багато років тому - задовго до Вашого народження. Була і школа і предмет атеїзму в мед. інституті який викладав доцент Доля. Були і прості лекції атеїзму на які нас силою заганяли як худобу. Непереконливо. Більше того, скажу Вам по-англійськи - bullshit.

11. парабелум

парабелум Active Member

RE:"Прошу просвітити нас, що зараз в моді в цивілізованому світі...?"

Наше обговорення пішло далеко в сторону від теми Чи критикувати Бога? від автора D.M За таке вільнословство модератори можуть просто забанити за флуд.

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ану давайте подумаємо від чиїх рук найбільше народу загинуло? Чи не від рук атеїстів? Хто були Сталін, Ленін, Гітлер? Use your brain!

13. парабелум

парабелум Active Member

Я не знаю звідки в Romka така інформація но по ній видно що Вони були не зовсім атеїстами

Яка різниця від кого більше чи від кого менше !? . Лишаються тільки факти які можна легко перевірити відкривши любий підручник з історії.

14. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Не все так просто, світ влаштований дещо складніше
    Це з Канта. Кожна людина підкоряється принципам детермінізму, чи то причинно-наслідкових звязків, але вона часто діє вільно, і свобода – більш складне буття, ніж причинно-наслідкові звязки, свобода – прояв іншого буття в нашому звичайному порядку. Людина походить із світу свободи,який існує поза часом і простором, і саме той світ свободи і є причиною виникнення світу детермінізму, бо вище породжує нижче (закон ієрархії). Свобода волі людини може бути обгрунтована тільки за умови, коли визнати її потойбічне походження і існування Бога.
    В дитячих книжках теж є цікаві думки:)

• Подобається Подобається x 4
  15. Michel

Michel Member

Не тільки в дитячих.
    Цікаві думки є в багатьох книжках, але треба спочатку їх прочитати, знайти їх там і головне - правильно зрозуміти.

16. Войцек

Войцек Well-Known Member

Яким чином все це стосується Бога?

Та й Бандера захищав Батьківщину на відміну від усіх інших, але знов таки, яким чином все це стосується Бога?

17. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Я, чесно кажучи, уникаю читати подібну літературу
    Недовіряю книжкам, що „побуждають прийнять важнєйшеє в жизні рішеніе”, як правило, це ньюеджівська література, і все це від сатани:)

18. Romko

За Вашою логікою,всі книжки крім СП є від сатани...

19. D.M.

D.M. Well-Known Member

Саме тому, що занадто запеклі. Більш спокійний розум не вірить ні в атеїзм, ні в жодну релігію.

Додано через 7 хвилин
    Я прибрав би цей смайлик з основної дошки. Він садистський.

20. Romko

Знов,вже в котрий раз хочу процитувати Булгакова:
    "Но вот какой вопрос меня беспокоит: ежели Бога нет, то, спрашивается, кто же управляет жизнью человеческой и всем вообще распорядком на земле?
    — Сам человек и управляет, — поспешил сердито ответить Бездомный на этот, признаться, не очень ясный вопрос.
    — Виноват, — мягко отозвался неизвестный, — для того, чтобы управлять, нужно, как-никак, иметь точный план на некоторый, хоть сколько-нибудь приличный срок. Позвольте же вас спросить, как же может управлять человек, если он не только лишен возможности составить какой-нибудь план хотя бы на смехотворно короткий срок, ну, лет, скажем, в тысячу, но не может ручаться даже за свой собственный завтрашний день?"

а де твій аватар? :)