Відповідь: Чи критикувати Бога? Це лише один з можливих варіантів. І ще треба уточнити, що означає поняття "звертатися до Бога". Моя ціль - поспілкуватися на теми, які є для мене цікавими. Найчастіше саме така ціль породжує взагалі будь-які дискусії. Але по ходу дискусії можуть відбутись і інші явища: зміна чиєїсь думки, що буває рідко; збільшення чиєїсь майстерності в обгрунтуванні своєї думки, що буває часто. Але ж їх єгиптяни побудвали. А за Біблією, всі відомі народи походять від Ноя, в тому числі єгиптяни. Див. також гілку "Знання та віра". От і за це теж треба критикувати. Сатанинська гілка?
Відповідь: Чи критикувати Бога? Мих правильно підмітив, скільки можна, пора припиняти. Це дійсно якось не мудро навіть думати про таке. Хіба комусь щось не ясно, ну то продовжуйте "тусуватись" на свою відповідальність.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Я про 10 законів, і про людяність, якої не знали до часів Відродження. Якщо Вам до вподоби середньовіччя, то можете сміятися. Так, але я Його не боюся. Наприклад, я люблю свого батька та шаную, якщо я чогось не розумів, коли був малий та намагався йти всупереч, то тепер я зрозув для чого все було і шо саме він був правий. Так само до Бога. Я можу не розуміти, для чого все це, але ж я іще малий, я не можу з паперу навіть фігурку зробити, не те що людину, або всесвіт. Тож критикуйте, якщо хтіте, але, як на мене, це божевілля.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Я вчора вечеряла з молодими теологами, і запитала у них, що вони думають з цього приводу. Пане Мих, тяжкі ставите питання, вони будуть тепер їх (і інші, які виникли по ходу бесіди) досліджувати . Значить, відповідь. Тіло Христове - Церква, а прийнявши хрещення, людина стає членом Церкви, членом тіла Христового. Це покликані. Так вчить принаймні католицька Церква (це все з їхніх слів), за інші ще дізнаюся, бо цікаво і важливо, думаю. Крім того, хлопака сказав мені, що позначення "непокликані" - стосується швидше якраз тих, хто не належить до Церкви (тобто нехрещених). P.S. Дізнаюся більше, напишу Вам.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Цікаве запитання. Сказано: багато покликаних, та мало вибраних. Що говорить, що напевно не кожен, хто вважає себе християнином може бути спасенним. Взагальному є три види (групи) людей: непокликані, покликані та вибрані. А може вибрані - то люди, які мають особливі ласки від Бога? Наприклад, пророки, служетелі церкви, померші за віру. З того всього випливає запитання: покликані - то спасенні, чи спасенні - то лише вибрані?
Відповідь: Чи критикувати Бога? Пане Мих, дивіться, що я по темі знайшла в Біблії: "Тому, браття, тим більше дбайте чинити міцним своє покликання та вибрання, бо, роблячи так, ви ніколи не спіткнетесь" (Друге Петра 1:10) "між якими й ви, покликані Ісуса Христа, усім, хто знаходиться в Римі, улюбленим Божим, вибраним святим, благодать вам та мир від Бога, Отця нашого, і Господа Ісуса Христа!" (Римлянам, 1:6,7) "І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре" (Римлянам 8, 28) - гарні рядки, правда? "А кого Він призначив, тих і покликав, а кого покликав, тих і виправдав, а кого виправдав, тих і прославив. Що ж скажем на це? Коли за нас Бог, то хто проти нас?.. Хто оскаржувати буде Божих обранців? Бог Той, що виправдовує" (Римлянам 8, 30-32) "Вірний Бог, що ви через Нього покликані до спільноти Сина Його Ісуса Христа, Господа нашого" (Перше Коринтян, 1:9) Виходить, покликані - то спасенні, ті, що вибрали Бога і вибрані Богом .
Відповідь: Чи критикувати Бога? Черешенько, пять балів!!! Ніби все це читав, але як добре знайти саме те, чого шукаєш!
Відповідь: Чи критикувати Бога? Біблія - збірник легенд і міфів єврейського народу нічим не краща чи гірша за Аюрведу,Коран,Тору чи інші збірники народного епосу. Пані та Панове на вулиці 21 століття а Ви ще пробуєте повірити в антинаукові міфи .
Відповідь: Чи критикувати Бога? -Простите мою навязчивость, но я так понял, что вы, помимо всего прочего, еще и не верите в бога? -- он сделал испуганные глаза и прибавил: -- Клянусь, я никому не скажу. -- Да, мы не верим в бога, -- чуть улыбнувшись испугу интуриста, ответил Берлиоз. -- Но об этом можно говорить совершенно свободно. Иностранец откинулся на спинку скамейки и спросил, даже привизгнув от любопытства: -- Вы -- атеисты?! -- Да, мы -- атеисты, -- улыбаясь, ответил Берлиоз, а Бездомный подумал, рассердившись: "Вот прицепился, заграничный гусь!" -- Ох, какая прелесть! -- вскричал удивительный иностранец и завертел головой, глядя то на одного, то на другого литератора. -- В нашей стране атеизм никого не удивляет, -- дипломатически вежливо сказал Берлиоз, -- большинство нашего населения сознательно и давно перестало верить сказкам о боге. Но вот какой вопрос меня беспокоит: ежели бога нет, то, спрашивается, кто же управляет жизнью человеческой и всем вообще распорядком на земле? Михаил Булгаков. Мастер и Маргарита
Відповідь: Чи критикувати Бога? То просвітіть нас, як влаштоване наше життя по науці 21 століття, як виникло, чи ще дійсна теорія Опаріна про „коацервати”, чи вчені 21 століття придумали нову теорію(може міф?) виникнення життя?
Відповідь: Чи критикувати Бога? Почнемо з того що науковці чесно говорять що теорія Дарвіна ,теорія Великого вибуху це ТЕОРІЯ яка потребує ще подальшого наукового дослідження. З іншого боку представники релігій (священники,проповідники,віруючі...) денно і ношно переконують людей в незаперечному існуванню божествених постатей які керують життям людей (Зевс,Єгова,Крішна,бог сонця Ра,великий дух Мамату ...) відкидаючи альтернативи.Яскравий приклад Свідки Єгови.Для них існує тільки одна книжка Біблія і вони вірять кожному написаному слову у ній навіть якщо історики твердять що протягом віків до неї вносилось чимало змін і вона втратила свій первісний вигляд.Це більш похоже на фанатизм а фанатизм як Ви знаєте -психологічне порушення. У випадку наукового підходу до теорій є надія на розвиток . Ще два століття тому політ у космос і висадка людей на місяці була фантастикою потім вона потрохи стала *обростати* теорією ще пізніше почала втілюватись на практиці. А що скажіть слід очікувати від релігійних доктрин?.Що колись хтось прийде і зробить *тіпа* рай на землі !? Що якщо добре поводитись при житті то душа після смерті полетить до янголів !? Та це анегдот який прийшов до нас із темряви середньовіччя. Зауважте я тут не відкидаю можливість існування енергетичних форм (можна назвати і богом) але рішуче відкидаю релегійні догмати які почали своє існування з часів створення міфів і легенд різних народів в тому числі і зниклих (шумери ,інки,майя...).Взагалі то я планую відкрити окрему тему де будуть обговорюватись останні наукові дослідження і відкриття. Там зокрема і буде висвітлено стосунки між наукою і релігією в 21 столітті.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Було,все вже було... Найзапекліші атеїсти в кінці кінців приходили до розуміння,що Бог існує ...
Відповідь: Чи критикувати Бога? Я переконався тисячу разів, що для атеїста потрібна віра в багато разів сильніша ніж для віруючої в Бога людини. Але чомусь вони не вірять. Один приклад... Кілька років тому я працював в Англії. В мене була медсестра - дуже симпатична молода дівчина. На жаль, цього не можна було сказати про її поведінку. І весь час твердила, що вона не вірить в Бога. Я її сказав - давай будемо чесними. Ти не МОЖЕШ вірити чи не ХОЧЕШ? Я впевнений, що друге, бо віра б трохи зробила тебе більш моральною. А ти нею не хочеш бути. Ось і вся розгадка. Політика страуса...
Відповідь: Чи критикувати Бога? Зараз я буду писати страшні речі (слабкодухим не рекомендовано для перегляду) . Якщо бути дійсно чесним, то одна із причин створення людиною вірувань,ритуалів,міфів... це страх перед фізичною смертю.На відміну від тварин людині дано усвідомлення того що вона помре.Вірування це своєрідна захисна реакція нашої психіки . Легше наприклад іти на смерть в двобої із ворогом віруючи що тебе чекає Вальгалла чи інші придумані психологічні міражі.Таких прикладів можна наводити ще багато.На мою думку віруючі всіх релігій це справжні страуси а не навпаки як ви написали.
Відповідь: Чи критикувати Бога? То минеться,Парабелум,повірте... В кожного розуміння присутності Бога приходить по різному. Пригадую,сперечався з одним твердолобим атеїстом. Він мені:"Бога нема,тому що я його не бачив і тому я в нього не вірю". Я його питаю:А ти віриш,що існував Юлій Цезар?Ти ж його теж не бачив".
Відповідь: Чи критикувати Бога? Тобто не вірять... Доречі і сам Дарвін пізніше говорив, що це неправда, але хто слухав? Додано через 3 хвилини Ну це Ви загнули і не в сторону страшних речей, а в сторону жартів. Візьмемо християнство. Скільки народу вмирало за віру і не боялося смерті....
Відповідь: Чи критикувати Бога? Так згоден з Вами чимало народу загинуло ...починаючи від христових походів і до сьогоднішнього дня, від атак смертників (фанатичних ісламістів).Якось не смішно з таких жартів .Якщо людині щось старанно внушати через різні релігійні вчення то вона здатна на різні речі.