Відповідь: Чи критикувати Бога? Я то потрафлю, але тут чомусь букви скачуть не туди куди треба, або їм хтось помагає?
Відповідь: Чи критикувати Бога? Припустимо навіть, що те, про що Ви написали, є очевидним і переконливим (хоча насправді це далеко не так). Погодимося навіть, що цим висвітлюються саме такі риси Бога, про які говорить християнство (хоча так само можна було брати інші релігії). Але це тільки маленький шматочок християнських положень. А де ж злий Бог зі Старого Заповіту? Ага, теж неважко придумати відповідні природні події? Так тоді добрий Він чи злий? Чи змінний, як непослідовна емоційна людина? Думаю, що правильніше відмовитися від будь-яких занадто конкретних теорій, які пропонують релігії. Формально це непоганий конкретний приклад. Але ж ясно, що так можна взяти будь-яке природне явище і написати легенду, ніби Бог це пообіцяв. Так що це нічого не доводить. До того ж, хіба веселок не було до Потопу? Невже тоді закони оптики були іншими? І, якщо вже мова зайшла про Потоп, може, напишете Вашу думку про те, наскільки буквально слід сприймати цю легенду. Там є описання розмірів корабля, і підрахунки кажуть, що на всі види тварин не вистачило б; є й багато інших заперечень, на перерахунок яких мені лінь витрачати час.
Відповідь: Чи критикувати Бога? В більшості людей вільнодумство відносно Бога продовжується до тих пір, поки вони не відчують Його. Відчувши Бога, людина не дає йому характеристики, а перебуває з ним в духовному Єднанні, виконуючи Його Волю. Тільки сліпе невігластво спонукає до критики та аналізування суті Бога.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Та отож. Воля Бога і так виконується. Я не вірю, що Бог морочить людям голову, щоб вони підкорялися якимсь інструкціям.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Пані Черешенько, добра Ви душа і дуже наївна. Та давно пан Д.М. все добре знає, а може ще й більше від нас. Але не істини він шукає, а Бога провокує, а на цьому форумі нас, християн. Люди, які шукають істини, звертаються до Бога і Бог їм скоро все відкриває, не дає блукати в незнанню. Мені вже давно не хочеться навіть тратити часу, щоб щось доводити Д.М., бо я зрозуміла його ціль. Але часто просто не можу змовчати на його перекручення і відводження людей вбік від правдивої дороги.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Воля Бога в загальному відома, але нам треба дізнатися Божу волю конкретно по відношенню до себе....
Відповідь: Чи критикувати Бога? Все залежить від того, як хто ЇЇ розуміє і сприймає. Будь-які слова можна трактувати і розуміти по-різному, залежно від рівня інтелекту і духовності...
Відповідь: Чи критикувати Бога? Яка вже є . А крім того, якщо хтось ставить питання, яке безпосередньо і мене стосуватися може, то як не відповісти? Я не можу заглянути в серце людині і сказати, що там у неї твориться. Також вважаю, що пан Д.М. ставить цікаві запитання, про які лишній раз християнам задуматися чи поговорити теж не зашкодить. Краще вже тут думками і переконаннями ділитися, ніж доказувати один одному, чия віра правильніша і яку церкву Бог більше любить...
Відповідь: Чи критикувати Бога? Не було! Дощу теж не було, земля зрошувалась росою. Клімат був інший - парниковий, тому й мамонти могли жити на березі Льодовитого океану і знаходимо їх тепер замороженими в вічній мерзлоті. Так швидко замерзли що навіть не встигли розкластись. Планета різко збільшилась в об'ємі, впав атмосферний тиск, а з ним і температура, що привело до конденсації вологи в атмосфері. Звідси й злива на протязі 40 днів і ночей і т.д. і т.п. Місяця теж не було до потопу. В античні часи тих, що жили до потопу, називали до-селеніки, чи пра-седеніки (Селена = Місяць). http://andnikol.h10.ru/luna.htm До потопу була дуже високорозвинута цивілізація, яка й побудувала піраміди. http://rutube.ru/tracks/34965.html?v=a55f8474e53298d4dbcc05b2ec913207 http://rutube.ru/tracks/34973.html?v=16bc367da9d5256eafcaea1231020271 І так далі........
Відповідь: Чи критикувати Бога? Все вірно. Я сам деколи задумувався над тим, а хто дасть 100% гарантію, що воно так, як я кажу але коли враховуючи теорію, знаходжу її дієве підтвердження на практиці, тоді віру що це реально і можна використати з відповідною метою. Одне діло займатись пустословством і говорити про високі матерії, інше діло об"єднати все це і впровадити, чи втілити в життя на користь собі та іншим... .
Відповідь: Чи критикувати Бога? Існує ще інша версія. А саме, що місяць був і він впав на Землю, в океан, від чого і відбувся потоп. (дощів не виключають). Потім деякий час Місяця не було. А цей Місяць - це новий місяць. В племенах і народностях Америки є досі такий сленг: це було тоді, коли місяця не було......
Відповідь: Чи критикувати Бога? В загальному, Черешенько, Ви правильно кажете. Тут на форумі всі живі люди і кожен в тій, чи іншій мірі потребує уваги. І не потрібно людину відштовхувати, залишаючи на призволяще... . Краще хоч щось сказати, навіть в кінці кінців післати, а людина є людина, все таки має властивість аналізувати інформацію. А просто промовчати, ніхто не зрозуміє, в чому його вина... .
Відповідь: Чи критикувати Бога? Багато дечого було... Лемурія, Атлантида ... Майже всьо живе було знищене на Землі вже 8 разів: 4 рази вогньом і 4 рази водою по черзі. Тепер на черзі знищення вогньом.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Почну з греків. Вони дійсно могли критикувати своїх богів, але саме критикувати, бо коли вони пробували хамити богам то такі речі жорстоко каралися (прикладом тут може бути Марсій, який вирішив, що він може грати на лірі краще ніж Аполлон і викликав останнього на поєдинок, ну а Аполлон не тільки переміг в музичному змаганні, але і здер з бідолахи шкуру живцем - щоб не хамив Богу, бо критика богів - то одне, а індивідуальне хамство - то вже зовсім інше). А тепер головне питання- чому, чому греки могли критикувати богів? Тому могли, що критика для них, вільних членів демократичних полісів, була саме критикою, а не хулою (хамством) по відношенню до богів. За критику грецькі боги не карали. Є ще один момент. Згідно грецької міфології всі мертві йшли на подальше проживання в царство Аїда - і праведники і грішники. Щоправда для особо отлічівшихся грішників, типу Сізіфа, там були передбачені виправні роботи, але ніякого поділу на рай і пекло в греків не було - всі мертві жили в одному світі, в царстві Аїда, тому і не боялися, що хтось за гріхи попаде в пекло, в той час як лояльні до Бога - в рай. Зовсім інша ситуація в представників аврамічних релігій (іудеїв, християн і мусульман). Оскільки самі вини жили в явно недемократичних суспільствах, то відносини їх до свого бога були як відносини рабів із рабовласником, в чому ви може те легко переконатися коли батюшка каже до вас "раб божий". Ні про які інші відносини між богом і людьми євреї і думати не могли, бо самі вони перебували на становищі рабів в Єгипті. Тому в їх психології відносини людини з богом це відносини раба і пана (рабовласника). Все це передалося похідним від іудаїзму релігіям - християнству і ісламу. Звичайно! він просто красунчик! Щоправда помучив трохи єгиптян всякими пошестями і напастями, та ще трохи позаймався садизмом по відношенню до Іова, та ще ....і т.д., але загалом він бездоганний.:D
Відповідь: Чи критикувати Бога? Не маю часу перечитувати всю гілку... Але щось не збагну, який сенс критикувати Бога??? Критикувати варто тільки те, що можемо змінити на краще. А вся інша критика - це пуста балаканина.