Відповідь: Чи критикувати Бога? Спочатку Бог створив людину, потім, коли людина за непослух була вигнана з раю, Він постійно опікувався за людину, вкінці кінців посилає свого Сина на викуп від гріхів, потім посилає Святого Духа, щоб людина пізнала істину.... а потім людина ставить запитання: Чи критикувати Бога. Направду, "вдячність немає меж".
Відповідь: Чи критикувати Бога? Здається, тема плавно переходить у тему про те, наскільки залежить життя людини від її волі. Загалом відповідь проста: частково залежить. Ні, не зовсім так. У житті між народженням і смертю теж буває, що в людини не виходить зробити те, що вона намагається. А щодо народження та смерті, то до першого явно причетна воля батьків, а до другого може бути причетною воля вбивці. Додано через 7 хвилин Ось приклад, який видасться Вам дуже недоречним, але певна аналогія тут проглядається. Припустимо, дехто Джузеппе народився в сім'ї мафіозі, причому в цій сім'ї був дивний звичай не їсти помідорів. Джузеппе спокусився і з'їв помідор, за що батько вигнав його з сім'ї. Але батько постійно опікувався долею Джузеппе і пропонував йому жити за законами мафії. Чи скажете Ви іронічну фразу про "вдячність", якщо Джузеппе поставить питання про те, чи може він критикувати свого батька?
Відповідь: Чи критикувати Бога? Наша песня хороша, начинай сначала... . Шановний D.M., ну не скажу я Вам, те що Ви хочете почути... . Думайте про першопричину всього, а не аналізуйте із середини, чи з кінця. Не шукайте джерела на виході, а дивіться звідки вода тече... . Додано через 7 хвилин Він винен, бо не слухав батька і якщо розумний, критикувати не буде. По-друге, закони мафії забороняють критикувати мафіозі, він завжди правий.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Ось Вам яскраве свідчення авторитарності світогляду деякої частини християн.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Якої авторитарності? Який зміст і користь критикувати Того, хто підтримує моє життя щосекунди?
Відповідь: Чи критикувати Бога? Навіть не знаю, що Вам вже відповісти. Як кажуть, вчиш..., вчиш... і все одно двійки.
Відповідь: Чи критикувати Бога? У мене виникла ще така думка. Бог відноситься до таких сфер реальності, які, мабуть, не піддаються аналізу людським розумом. Враховуючи це, критика Бога справді видається занадто абстрактною справою, бо ми просто не знаємо до пуття ні про Його наміри, ні про надприродні закони, яким Він підкоряється; і, можливо, навіть неспроможні це пізнати, аналогічно до того, як мавпа неспроможна зрозуміти диференціальне числення. Але ці міркування про ситуацію, коли Бог справді незбагненний. От як у мене. Але коли люди понапридумували про Бога купу конкретних казочок і вірять у них, то, вибачте, критика такого Бога сама собою напрошується. Але ще більше напрошується критика самих казочок (див. тему "Про слабкість християнства").
Відповідь: Чи критикувати Бога? Пане Д.М., можливо Вам здається, що це якісь легенди чи розповіді нереальні про життя Христа, сутність Бога, існування Святого Духа, але скажу Вам, що для мене ці, висловлюючись Вашими словами, "казочки" неодноразово були підтверджені реальністю. Та Ви погляньте навколо, придивіться уважно до природи, тваринного світу, людей - все живе і існуюче тягнеться до Бога, свідомо чи підсвідомо, все славить Його і схиляється перед своїм Творцем. Я пораджу Вам одне: "Шукайте, - і знайдете". Істину, правду, Бога...
Відповідь: Чи критикувати Бога? Назвіть, будь ласка, яке-небудь підтвердження того, що цей Бог саме такий, як його змальовує християнство.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Він є більший, ніж змальовує християнство, і в тому числі, як змальовує християнство.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Та я Вам назву, навіть не один, але Ви знову не повірите. Знаєте, коли буває тяжке випробування долі, коли питання життя стоїть на тонюсінькій волосині? В такі миті, коли приходиш до Бога з молитвою, коли за тебе просять інші, відчуваєш, що Бог - добрий і люблячий, бо Він відповідає і дає полегшення. Або коли натворив дурниць, думаючи не головою, а невідомо чим. Образивши інших, причинивши їм біль. Бог - Всепрощаючий, і коли звертаєшся до нього, Він дарує пробачення (такі речі відчуваються) і дає порозумітися з ближніми. Бог дотримується обіцянок. Пам"ятаєте, що Він пообіцяв після потопу? От пригадайте, чи бачите Ви на небі веселку в післядощову погоду... (Можу ще навести прикладів, сподіваюсь, вони Вас переконають хоча б на 1% .
Відповідь: Чи критикувати Бога? Пане Мих, Ви, будь ласка, пану Д.М. відповідайте, бо людина цікавиться, що надзвичайно приємно. Може, колись згадає Вас незлим, тихим словом чи Вашу пораду щодо віри (або задумається, принаймні) .
Відповідь: Чи критикувати Бога? Не задумається і не згадає, бо я цій людині віри не зможу дати, це може лише Бог. Згадалася одна фраза: багато покликаних, та мало вибраних. Звідси є висновок: є не покликані. От цікаво: непокликані - є Тіло Господнє?
Відповідь: Чи критикувати Бога? Я думаю так, що покликані всі. Непокликаних перед Богом немає, апріорі бути не може. Він ж кожного чекає біля себе. А от вибір - справа людини. Ви ж знаєте, що кому: кому город копати, кому за господаркою доглядати, кому дружиною займатися, а кому йти в першу чергу до Христа, а далі у світі Бога прославляти.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Не знаю-незнаю. Ті, що не вірять - покликані? І сказано: багато покликаних...., що означає - не всі. Ну а взагалі, цікаве питання, нє?
Відповідь: Чи критикувати Бога? Дуже, але сюди теологів потрібно. Бо ж можна Богу "закинути": чому є тоді люди, відкинуті так би мовити від Нього. Хоча з іншого боку, повірити чи ні - це теж вибір людини, думаю, особливо в сьогодніші дні вона має стільки доказів і свідчень (про існування Бога) звідусюди. От навіть на форумі свідчення є . Напевне, в іншому разі я би тут надовго не затрималася .
Відповідь: Чи критикувати Бога? Тре Консультанта і Лілю Романову.... Ми можемо не знати "чому".... Є ж люди, що мають біса.... Те, що є Бог - нема сумніву, про це знає й нечистий.... Але одна справа знати, що Він є, а інша - бути Божою дитиною.
Відповідь: Чи критикувати Бога? Якщо вмієте читати, а не тільки писати, то краще читайте, менше часу залишиться не пепотрібну писанину.