Чи критикувати Бога?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 14 жов 2007.

1. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Відповідь: Чи критикувати Бога?

Взагалі, сформулюйте критику, з цитат Біблії. Чи вкажіть, якісь Його вчинки, які вам не до вподоби... Бо", трохи незрозуміло.:ninja: Ви напевне маєте на увазі Старий Завіт? Коли я його перечитувала, в мене також виникала думка про те, що наш Господь занадто жорстокий....

2. zet

zet Дуже важлива персона

Только одно... :) Можно было не доходить до создания Адама и Евы, природа б целей была..:)
    Хотя, цель может ведь и вовсе не сохранение природы, а колыбель для чего-то другого...

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якийсь собі мікроб теж,думається, критикує людину...
    Але і тут масштаб не той.Скоріше атом - галактику...

• Подобається Подобається x 1
  4. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Мав би спокій, :D і не вислуховував наші нарікання і незадоволення...

5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Людині, яка критикує Бога, не дано зрозуміти, що таке демократія. Демократію вона сприймає, як вседозволеність... .

• Подобається Подобається x 3
  6. D.M.

D.M. Well-Known Member

Якщо у Вас виникала така думка, то Ви розумієте, про що йдеться, так що не варто ще раз нагадувати. До того ж, я вже про це писав, напр., на гілці "Нащо Богові жертви?".

То й нехай.

До чого ж тут вседозволеність? З критикування Бога зовсім не випливає бажання дозволити ВСЕ. А Ви сприймаєте демократію як такий устрій, при якому критикувати Бога заборонено? Тоді, щоб не казати, що це Ви не розумієте, що таке демократія, скажу, що Ви надаєте цьому слову дуже нестандартного значення.

7. консультант

Я не завжди дотримуюсь стандартів встановлених людьми. Я стараюсь дотримуватись Законів Божих. При любій демократії є закон. Мені закон забороняє критикувати Бога, тому що Бог - це Досконалість і тому навіть потреби в цьому немаю. Як можна критикувати Того, Якого людина не здатна осягнути своїм розумом. Це можна лише відчути серцем і душею. Я можу критикувати Вас, за те що Ви на даний час просто нишпорите між рядками в книжці і не хочете підняти голову догори, щоб відчути Бога.
    Знову скажете - лозунги... . А я Вам кажу - ні. Не судіть когось по собі.

• Подобається Подобається x 5
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Іван-предтеча казав: ось іде той, кому я недостойний шнурки на сандалях розвязати, а ми ставимо питання: чи критикувати? Безумне питання....

• Подобається Подобається x 4
  9. Войцек

Войцек Well-Known Member

Ну то Ваша справа. Доречі, придумувати - це правильно сказано, бо те саме можна пояснити різними методами, і ту саму подію витлумачити по-різному.

Логічні
    Залежить від Вашого ставлення до них. Важкі моменти часом пояснюються поганим перекладом, часом нерозумінням способу життя того часу, інколи неточністю історичних подій, інколи через те, що деякі тексти або події ВЗ мають не хронологічний порядок, інколи просто бажанням відбросити це й сказати тьху, маячня.

Правильні
    За правилами ВЗ зараз складені майже всі закони країн та більшість людей вважає саме такі закони правильними.

Додано через 5 хвилин
    Скорше питання в тому, чи вірю Я в Бога чи ні.
    Якщо так, то треба шукати відповіді на те, чому саме Бог зробив так, як Він це зробив.
    Якщо ні - можна з гордістю критикувати бога, адже ви лишень супер-розвинута мавпа.

• Подобається Подобається x 2
  10. D.M.

D.M. Well-Known Member

Якщо зовсім не здатна осягнути, то і релігійна теорія не має сенсу. Якщо ж тільки частково, то чому не може бути місця для критичних думок? У Біблії так багато конкретики, що є що осягати, і саме ця конкретика породжує критику.

Невже? Може, в законах цих країн описані інструкції щодо побудови жертовників і забороняється їсти кров? :D

Навпаки, якщо в Нього не вірити, то нема кого критикувати. Ви знову демонструєте важко пояснюваний страх перед таким начальником, якого Ви вважаєте милосердним.

11. консультант

Це можна лише відчути серцем і душею. Значить має сенс.

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

+1 - але сама думка недосяжна ;)

13. D.M.

D.M. Well-Known Member

Тоді не виключена і критика, яка йде від серця.

14. консультант

Якщо Ви дійсно пізнаєте Бога серцем, то Ви не зможете Його критикувати, тому що ця критика стане для Вас повним абсурдом.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо серце занедбане.....

16. coolzak

coolzak Well-Known Member

ДМ вважає віру релігійною теорією і пробує іі підважити або знайти якісь помилки але віра від слова вірити і це не теорія а кінцева правда

• Подобається Подобається x 3
  17. zet

zet Дуже важлива персона

Не верю я в сами эти незыблемые правды, вот в чем дело.. Незыблемость - всегда предполагает возможность возникновения ошибки. Правда же может быть только живая, как растение тянущееся к солнцу и ломающее даже асфальт (незыблемый - с точки зрения растения) на своем пути...

18. afterstep

в релігіях прийнято за помилки платити жертвами. Людськими.
    Зазвичай - обирають для жертв або розумних (то ж очевидно, що земля плоска, і крутиться тільки після певної дози алкоголю?) або аж надто інакомислячих.
    --
    Ну а потім, з часом - можна і помилку визнати...
    --
    Анекдот - урок фізики в школі взірця недалекого майбутнього - року так 2020:
    - Діти, як тече електричний струм по дротах?
    - З божою поміччю, отче!
    - Правильно!

19. консультант

Молодці, правильно відповіли !

20. afterstep

:D:D:D угу - замість електростанцій в майбутньому будуватимемо молельні, а всі громовідводи - знищимо, бо де ж то бажано "від божих стріл залізними палками відмахуватися" :D:D:D

а де твій аватар? :)