Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. Чупага

Чупага Well-Known Member

Можливо "проблема" як в Ірландії з англійською не хочуть культурні спадкоємці британців ірланську вчити .Жили б у Іспанії то вивчили icпаньску в Ірландії їм і так звично, затишно.

2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Педро, а в Австралии вас как оккупанта или беженца воспринимают?

• Подобається Подобається x 1
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Кров грає в жилах від рідної пісні! Е-ге ж.

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 10:53 ----------

Включіть мозок і почніть думати! КОРІННЕ НАСЕЛЕННЯ! КОРІННЕ НАСЕЛЕННЯ! КОРІННЕ НАСЕЛЕННЯ! КОРІННЕ НАСЕЛЕННЯ! КОРІННЕ НАСЕЛЕННЯ! Поїдьте в будь-який регіон і ви почуєте слов'янську мову. Почуєте мову народу а не прибульців. Як Ви не розумієте? Міста жили і будуть жити за законами комерції і окупації. Приїжджих є і було багато. Ви гадаєте, що окупанти селеилися по селах? Вчили мову? - Хіба культурні. Львів розбудували українці, поляки, австрійці. Форму задали австрійські архітекти. Навповнення зробили жителі. Ви знаєте, яке було населення Львова в 1889 році? Мільйон? 500 тисяч? 100 тисяч? 50 тисяч? Де би вони всі поселилися? Їх і залишилось не менше - поляків - 10 тисяч, жидів - 7 тисяч, москалів десь 5 тисяч і пару тисяч українців. Це населення старого Львова на сьогоднішній день. Копніть глибше - 15 км від міста і діру від бублика Ви почуєте а не російську чи польську мову. Це стосується і Харкова і Дніпропетровська і інших міст України. (Крим в приклад не ставити...)

Западенці, як ви їх називаєте завжди боролись за свою країну, за свою культуру не менше східняків. Чи Вам такі цінності не притаманні?

• Подобається Подобається x 3
  4. - хороший совет. По сабжу: Вы считаете, что Львов никто не "полонизировал", не "австровенгризировал" и не "иудеил", его неукраиноговорящесть была результатом естественных процессов для городов, построенных и населённых с большим участием иноязычных (оккупантов, коммерсантов и т.д.) - это я не спрашиваю, это очевидно следует из Вашего поста.
    А из новейшей истории следует, что Львов был украинизирован КОРЕННЫМ НАСЕЛЕНИЕМ (повторить 5 раз) - не города, а окрестностей (до 15 км. и дальше) в результате иных процессов, в т.ч. урбанизации и различной степени насильственности миграции, приведших к смене этнического состава большинства населения города.

Выскажите своё мнение о других городах, пожалуйста! Например, о Киеве. Был ли он когда-нибудь украиноязычным и когда?

Останнє редагування: 22 гру 2009
  5. Оля

Оля Старожилка форуму

Педро, відкрийте страшну тайну.;) Коли то Ви перед Чорнобильцем штани скидали, що він не перестає Вас Лейбовичем кликати? о_О
    Та і взагалі - парадокс. Сидить в американському Канзасі, ностальгує за совком, живе серед американських євреїв, а ярий антисеміт. Як ж то в реалі треба притворятися, щоби вижити...:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 2
  6. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Оце усiх корiнних вже перерахували? :mocking:

7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

18 працівників однієї з комерційних фірм Дніпропетровщини заявляють, що їх звільнили, бо вони розмовляли українською. Звільнені робітники кажуть, що керівництво вимагало у них спілкуватися тією мовою, якою розмовляє клієнт, або писати заяву.

Написати заяви за власним бажанням своїх «ідеологічних противників» нібито змусив російськомовний власник фірми. Сказав, що мова шкодить бізнесу, – пише ТСН.

Юрій Щербак – звільнений заступник голови правління акціонерної компанії, каже: «Ми будівельна компанія, а Україну мають розбудовувати тільки чисті українці. Ми ввели у себе українську мову, вивчали українську історію».

Колишні працівники хваляться, на виробництві запровадили курси вивчення української мови, корпоративи проходили суто у національному стилі, у цехах регулярно з’являлась «свіжа» наочна агітація.

Проте, стверджують звільнені, такий підйом національної свідомості не сподобався вищому керівництву. Власник фірми вимагав спілкуватись тією мовою, якою звертаються клієнти. Мовляв, у східному шахтарському регіоні наполегливе спілкування українською їх відлякує. До того ж, це правило звичайної ввічливості. Україномовні співробітники образились.

Суперечка набула настільки принципового значення, що «справжні» українці або пішли самі, або були звільнені. http://zik.com.ua/ua/news/2009/12/22/209528

8. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Добре там де нас нема :)))
    Мер українського міста звичайнісінькій українофоб, а муштрує його як хатнього песика еврей-бандит. Як вам такий "парадокс" ? А ви кажете гАмерика ;)

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Підтверджу.
    Харківщина - Люботин, Мерефа (менше 40 км)
    Дніпропетр. - Кринички, Новомосковськ (а назва яка !)
    Те ж стосуються Миколаївщини та Херсонщини (30 км і далі від центру).
    Там російської не почуєте. Я спілкувався там з інженерами різних поколінь.

А коли я бував у Бердичеві - який там колоритниій ідиш можна було почути на вулицях...

10. sl4m

sl4m Well-Known Member

верно подмечено

вот интересно что за зверь такой "ідиш" (википедию я то почитал)
    хотелось бы еще примерчиков "усшылать"

11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Олю, нехай говорить... Це як кажуть, що в кого болить. Думаю, він не та людина, за кого себе видає.
    Ви ще не згадали - на питання звідки ви, він писав "гражданін Украни(?)", а є одним з найбільших українофобів на форумі. Живе в Канзасі а є одним з найбільших антиамериканістів, російський шовініст, а жити в Росію не затягнете трактором.
    І останнє... Антисеміт. З комітетів комсомолу (памятаєте, яка національність там переважала?)... Чорнобилець (знову ж тамтешня національність)... Сваліл в штати... Щось тут не те.
    Ох не хочеться додати роботи нашим хлопцям з інтеліджент сервіс і попросити його вирахувати через ЦРУ... Нехай живе...

12. Boris_Kiev

Ось 2 роки тому забронював номер у кримському пансіонаті.
    Заповнюю анкету, пишу назву вулиці "~~~~~ узвіз".
    В.о. директора (нібито нормальний мужик, колишній механік торгівельного флоту) раптом каже:
    "Я не знаю, что такое узвиз и знать не хочу. Как это будет по- русски ?"
    Я відповідаю, що мене не хвилює, як назва моєї вулиці (до того ж яка стоїть у паспорті) буде на урду, суахілі і телугу.
    Але якщо я спалю номер або вкраду телевізор, то міліція буде довго мене шукати на неіснуючій вулиці, назву якої Ви хочете перекласти заради власних амбіцій.

Ну ми ще попікетувалися трохи і столоначальник затих.
    Тоді (під час російської агресії на Кавказі) клієнтури в того дядечка було дуже мало.

• Подобається Подобається x 5
  13. premium

premium Well-Known Member

Я вам також пораджу включити мозок.

---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:43 ----------

нащо так далеко їхати, перше селище за містом і вже суржик переважає

14. - Вы мне уже порадили. Я Вам раджу туда же. Перстаньте хамить. Если сказать нечего, но сообщение "не нравится" - пальцуйте "вниз", как Ваши коллеги по жанру "эмоционально-свидомая история" :) Ещё одно хамство в мой адрес - и проголосую, что комфортно! :haha:

15. Boris_Kiev

Я говорю про селища. де неодноразово бував або роками телефонував по роботі.
    Там і євреї розмовляють українською.

Було весело, коли (у 1999) ми виконали певну роботу у Москві (у рамках спільного проекту), потім поїхали на об"єкт за 40 км і автоматично "включили" українську. Ото була німа сцена на тему "Жук у мурашнику"!
    Росіяни ще не оговталися від дефолту, а тут хахлы у шкіряних "пілотських" куртках, з ноутбуками та ще й на Kia Sportage!

16. premium

premium Well-Known Member

Це мені також відомо. :)

---------- Додано в 15:55 ---------- Попередній допис був написаний в 15:52 ----------

Ваше свідоме перекручування фактів історії, з метою приниження всього українського, я також сприймаю як хамство особисто проти мене.

17. - вот видите, опять сбрехали. Один перекрученный мною факт из истории (история - это не то, что Вам хотелось бы воспринимать, а научно установленные факты) Украины приведите - будете возмущаться. А так... воспринимайте как хотите. :bad:

Всегда сочувствовал людям, которых унижает, когда кто-то сомневается в их "превосходстве" над другими. Тяжело им жить в современном мире...

• Подобається Подобається x 4
  18. Svjato

Svjato Well-Known Member

шановний Невстранец! Ви взагалі самі звідки? З найробі , кувейту, тегерану, (+3 GMT). Російську то як вивчили? Випадково? За примусом, Чи в Тегерані викладають? І українську розумієте:good:!
    Ви агент, сексота, випадково потрапили на цей сайт, чи вас хтось найняв, щоб ви не погоджувались з думками тих, хто тут намагається розібратися в своїй історію, яку писали за наказом обер-фюрера Сталіна і Кагановича? Ви український народ не "пугайте" тим, що ви "проголосуєте". Без вас розберуться тут, голосування поіменне і вас однаково можуть відсіяти.
    А то я вас тут, ще почитаю і можу почати цитувати думки всіх народів про "русскіх". Типу Куди би не прийшов "вєлікій могучій", всюди мусять "насрати":bad:.

19. romhavr

romhavr Well-Known Member

Дискомфортно. Харків 1951 рік. За вироком закритого судового засідання розстріляли 33 студентів Харківського університету за відмову складати іспити російською мовою, 800 – репресували. Ось у який спосіб Харків ставав «русским городом».

20. sl4m

sl4m Well-Known Member

а у вас откуда такие источники?
    правдивая украинская история?

специально нашел харьковский форум
    http://www.kharkovforum.com/showthread.php?t=174449
    никто из харьковчан про это не слышал
    это вам не бабушку в подворотни замочить

а де твій аватар? :)