Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. premium

premium Well-Known Member

Не прикидайтесь... Малоросійським називали українську мову.

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Даремно так бризкати слиною...
    Просто той пан не дружить з фактами, а тільки з лозунгами, що втиснутий в аватар...
    Педро.
    Вам нагадати, як називалась територія зі столицею у Львові наприклад при Австро-Угорщині, Польщі... При царському режимі... І як почала називатись після 17-го

• Подобається Подобається x 2
  3. premium

Не Вам говорити про факти, Ви ж їх ігноруєте принципово.

4. Полковник

Полковник миється в бані

Примеры будут?
    Или, как всегда, бла, бла, бла....

5. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Ой хлопці! Я вчора і сьогодні на завершення конференції так гарно розспівався. Причому з кримчаками, що дуже ламано українською... але ж стараються!Козацьких, повстанських.
    Нічого не треба декларувати!
    Простоооооо
    Любіть Україну!

• Подобається Подобається x 6
  6. Bogun

Bogun Well-Known Member

Чесно, я частіше співаю пісні українські з мешканцями ЗУ. Але Центральна Україна, а особливо Південь і Схід. Настільки люблять українські пісні, що я просто в шоці. Просять заспівати українську пісню, радіють, як діти.

Я тільки недавно дізнався, що хіт зі всіх пісень "Там під львівським замком" - це повстанська пісня.

Але західнякам дуже подобається пісня про Кармелюка "Над Сибіром сонце сходить", правда коли я почув від кубанця, що "это их народная песня на диалекте балачка". Це мене просто вбило.

Я запитав, хто такий Кармелюк, а він: "Это козацкий атаман со соседней станицы".

7. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Да, украинские песни всегда любили, любят и будут любить.

8. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Хлопці, не тим ви займаєтеся... Підіть краще зробить щось корисне для ближнього свого, ніж ото ляси точити на форумі )))

9. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Шановний, а для Вас офiцiознi публiкацiї та живий узус дiйсно одне й те саме?.. "Заяц в потрясении" (ц) :scratch_one-s_head:

---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

Не вiрю :)

...

10. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Хорошо сказал. Любите Украину, родину свою. Хоть на китайском. А украинский знать надо... Это и ко мне относится. :cry:

• Подобається Подобається x 3
  11. - Пану и карты в руки.

12. Istrebliatel

Istrebliatel Well-Known Member

кстати , там ктото говорил , что Львов был в составе Росии тока пару лет до войны и после войны до 91г
    так а в каких тогда годах Львов был в составе Украины ?
    я теперь понял почему западенцы так в европу хотят , они ж себя толи поляками , толи автровенграми щитают , толи прибалтами

13. Полковник

Полковник миється в бані

Отличный русский язык!
    Какая разведшкола?

• Подобається Подобається x 5
  14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ваша правда. До 39 года во Львове большинство населения были поляки и евреи.И говорили они или по-польски, или на идиш...И, естественно - ни о русском, ни об украинским и думать не думали... :good:
    А после 44-го года - под проводом "москалей" поляки с евреями куда-то делись - и Львов стал украинским...Воистину - не одно доброе дело не остается безнаказанным...

Потiм вивчали пiснi батькiв-дiдiв
    Потiм з голодухи почали їсти коней
    А хто шмат не вирвав – той лаяв москалiв
    Бр. Гадюкіни

15. premium

цинічно...

але 1939 рік - це пік полонізації українського від самого заснування Львова

я ви думаєте, якби Луганськ досі був під німецькою окупацією, там би про московитський язик хтось думав?

16. Чупага

Чупага Well-Known Member

Луганськ не знаю.:sorry:
    Рига стала або залишилася латиська після 700 років окупації?
    Грають два гравці тубілець і окупант.Кто виграє Індус або Британець .Iндуси вівсянку поважають так само як британці хербату? Iндусів в Лондоні не меньшь ніж британців у Делі. Гра триває.:preved:

17. Чернобылец

Разговаривал на днях с одноклассником- москвич, отец украинец. Он недавно с сыном проехал по туру по Украине. Был во Львове, Мукачеве, Ужгороде, Киеве.
    1. Спросил ну и как отношение было. Он отвечает отличное. Все обслуживание на русском местным населением.
    2. Какие языки слышал, ну кроме русского ? Он ответил, во Львове, украинский, но какой-то странный, а в Мукачево и Ужгороде мы больше венгерский слышали.
    3. Никто права не качал ? Он ответил, одна тетка, услышав фамилию начала говорить, что он мову знать должен. Он объяснил, что отец хоть и украинец, но украиского не знал никогда. На этом вопрос исчерпался и она заговорила по русски.

Впечатления у него отличные. Молодцы, так держать ! А грубияны, что москалей не любят видимо все по форумам сидят.

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чорнобилець, москалів ніхто не любить ніде в світі. Я маю на увазі які поводять себе як в слон в магазині посуди.
    До нормальних росіян скрізь відносяться нормально. Як і до інших іноземців.
    А, по-друге, бачите, західноукраїнці можуть розмовляти непогано по-російськи.
    Коли таке чудо трапиться з росіянами, що проживають в Україні століттями і вони "забалакають"по-українськи.
    Ну хоча б нащадки (а це вже 3-4 покоління) асфабадітілєй, які осіли в 1944
    році, скажімо, в Львові чи Станіславові?

19. Чернобылец

Вы этот вопорс задаете в той или иной форме уже раз тридцатый. 15 раз где-то вам отвечали и серьезно, а потом стали шутливо. Педро Лейбович, сколько можно ? Enough is enough !

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ну я не памятаю ні одної нормальної відповіді. Степанич казав, що українська для москалів не потрібна бо їх і так всі повинні розуміти, інші відповідали щось про незадовільні розумові здібності росіян...
    А я і так не розумію, що перешкоджає якомусь Васє Іванову з Львова, дід чи прадід якого в якості окупанта осів в 1944, вивчити українську?
    А зрештою, це тільки приклад бо всі Іванови, яких я знав в Львові були саме Мойші Лейбовичі і чудово розмовляли українською.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)