Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Discussion in 'Мовне питання' started by premium, Dec 12, 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35.1%
  2. некомфортно

45.8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19.1%
  1. Полковник

Полковник миється в бані

ПРавильно:

http://lenta.ru/photo/2009/12/15/nelegal/

До дому, до хаты, как грится....

2. premium

premium Well-Known Member

це русифіковані громадяни українського походження ... доречі я не уточниив, що росіянам та іншим національностям також голосувати не треба

---------- Додано в 21:19 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ----------

Погоджуюсь, що випадки всілякі бувають.

---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:19 ----------

і всі щасливі будуть

• Подобається Подобається x 1
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Увы.
    НЕТ!
    Не будете ВЫ счастливы.
    Как не были, так и не будете.
    То поляки мешали, то жиды, то москали мешают.
    Уйдёт из Львова последний москаль - галичане в тот же день найдут других козлов отпущения.
    Если не по национальности, то по цвету глаз или по причёске.
    И опять борьба и навешивание собак начнётся с новой энергией и удальством.

• Подобається Подобається x 5
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Без Вас якось розберемося, можете вертатись на Родіну...

• Подобається Подобається x 2
  5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ой, да ладно Вам, Полковник. Такая ли уж это отличительная черта галичан? А?
    Вы то сам тут что делаете? Свои проблемы уже все закончились? ;)

6. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Пропоную користувача premium відправити до бані за розв'язування міжнаціональної ворожнечі, а всім іншим заспокоїтись.

7. Полковник

Полковник миється в бані

Не поймёшь вас, галичан.
    То чемодан-вокзал-России.
    Так и сделал.
    Квартиру свидомым отдал.
    Теперь опять во Львов зовёте!
    А жить где я буду?
    Или Вы меня непосредственно к себе в гости приглашаете?
    Вы ждёте от меня развёрнутого подробного ответа?
    Не.
    Не напишу.
    Лень.

8. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

"Знищення мови" :)

Ви не вбачаєте у цьому критерiї оцiнки директорства стрьомної збiжностi з "чистками" за класовим походженням у ранньому СРСР? :nea:

Ба навiть бiльше. Не забувайте про давнi запозичення iз грецької, латинi, нiмецької, польської... Причому в росiйськiй мовi рiвно те ж саме :))) I це абсолютно об'єктивний процес, який в цiлому (в довгостроковiй оцiнцi) збагачує лексикон мови i надає їй додаткової гнучкостi -- незважаючi на певнi перiоди надмiрних запозичень.

Не бiльше, нiж зв'язок укр.мови з iншими мовами, iнтегрованiсть укр.мови у загальний мовний взаємообмiн. А що найактивнiше вiн йде iз росiйською та англiйською мовами -- так це природньо, зважаючи i на iсторичнi фактори, i на теперiшнiй стан речей. Жодної проблеми в цьому не бачу.

Але ж наразi, як я зрозумiв, ця проблема в цiлому знята? Бо на сусiдньому форумi наразi скаржаться на зворотню ситуацiю -- росiйськомовнi украiнцi мають проблеми iз отриманням своєї порцiї зрєлiщ на рiднiй мовi :dntknw:

Iнтернет-телебачення наразi є досить доступним, а там мовний плюралiзм, я вам скажу... :crazy:

:drinks:
    Я ж навiть окремо обмовився, що не прискiпався до Вас особисто, а лише використав гарну нагоду зазначити ту мовну проблему, яку особисто я вважаю дiйсно гострою -- якiсть володiння [будь-якою] мовою.

---------- Додано в 12:16 ---------- Попередній допис був написаний в 12:15 ----------

...и велосипедистов (ц)

---------- Додано в 12:19 ---------- Попередній допис був написаний в 12:16 ----------

Ця iнструментальна метафора одразу нагадала iншу -- "лускати горiхи мiкроскопом". Даруйте, але у Вас росiйська мова якраз на той бiдолашний мiкроскоп дуже схожа :mocking:

ЗЫ: "язик", ги-ги [​IMG]

• Подобається Подобається x 6
  9. Вадюшка

Я бы сказал, что это отличительная черта человека в принципе, но так как по прочтении троллизмов ув. premium хочется выразиться брутально, то скажу, что это имманентная человеку черта, вот. :)

• Подобається Подобається x 5
  10. premium

Мікроскопом по голові також можна добряче довбанути.

НЗН: язик

11. Вадюшка

Я ж про те саме кажу: можна -- але чи треба? :nea:

Ви хотiтє сказать, что i процитiрованний рєсурс вже окупiрован москалямi?.. о_О
    :)))

12. Полковник

Полковник миється в бані

• Подобається Подобається x 3
  13. Вадюшка

Ну кажуть же "гострий язик" -- так усе спiвпадає. Гострий двоострий двуручний меч язик :)))

14. -

15. Полковник

Полковник миється в бані

16. -

17. premium

Ні. Я тоді мав на увазі

---------- Додано в 23:01 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

Посиланням на цей ресурс, я хотів сказати, що в українській мові є слово "язик".

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні не знята! А часом росiйськомовнi украiнцi не хочуть перейти в Iнтернет-телебачення? Воно наразi є досить доступним, а там мовний плюралiзм, я теж вам скажу... (дуже знайомі слова, чи не так? Може Ви вже десь це чули?)

То може на сході увімкнемо 70 проценттів каналів на українській мові і я вам скажу: - чому гноблять українську мову і не дають їй вільно розвиватися?
    Як Ви тоді відреагуєте?

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Та вже вмикайте! Скільки можна чекати і слухати "погрози"...

• Подобається Подобається x 4
  20. Вадюшка

I Вас це не обурює? [​IMG]

---------- Додано в 10:47 ---------- Попередній допис був написаний в 10:42 ----------

Та мабуть, кому треба, переходять, причому i без наших в Вами порад :) Бо воно ж кому що треба: кому-то iнформацiя, а кому-то поскиглити, що гноблять/угнєтают (потрiбне пiдкреслити).

Та менi однаково, я телевiзор не дивлюся окрiм футболу, а мови вiльно розумiю обидвi (часто навiть не можу згадати, якою мовою щойно щось читав або слухав).

А взагалi я i в iнети здебiльшого дивлюся один французьский канал -- там такi дами у ведучих та економiчних/культурних аналiтиках... :give_rose::crazy: та ще й клiєнта для смартфонiв випустили, можна буквально де хочеш подивитися, аби вайфай був.

а де твій аватар? :)