Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. premium

premium Well-Known Member

Україну розколює російська мова.
    Про Схід-Захід навіть не згадував. І як я можу мати щось проти Сходу, якщо більшість моїх родичів там живе.
    А от до промосковських шівіністів-нацистів, які ненавидять все українське, у мене, звичайно що, величезні притензії.

• Подобається Подобається x 1
  2. Saszko

Saszko Well-Known Member

Проте вона в Україні завжди буде і значна частина наших співгромадян завжи буде російськомовна, бо хто як хоче, так говоре, хто як вміє, так і піє. Розколює-не розколює хтось там Україну, а вона завжди буде оставатись неоднаковою і однаковою її зробити можна намогтись лише силоміць, проте нам воно треба?

3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А чи може бути комфортною мова, яку ніколи не вчив і ніколи нею не спілкувався? Ясно, що російську розуміти комфортніше, ніж китайську. Але у порівнянні до української - не комфортно мучити язик і напрягати мозги, щоб нею спілкуватись. Це я про себе.

4. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я підтримую, в мене така ж проблема, але більшість російськомовних співгромадян так скажуть про українську.

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Так, я це розумію. Але все таки їм простіше, вивчаючи в школі українську, говорити нею, ніж тим україномовним, хто її не вивчав.
    От не розумію чого це треба робити російську мову другою офіційною? Щоб примусити українців вчити російську? А навіщо воно нам? Але це вже інша тема..

6. premium

Нагадаю, що 700 років тому значна частина населення України розмовляла татарською, 400 років тому (а на ЗУ і 70 років тому) - польською, зараз - російською. Але розвалюються імперії і разом з ними щезають мови окупантів. А українська мова була, є і завжди буде на своїй рідній землі.

7. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Судя по данному разделу и темам поднятым в нём, посильный вклад также вкладывают английский, польский, немецкий, французский и другие языки народов мира.
    Но язык сам по себе раскалывать не может. Раскалывают люди, что считают неправильным всё, что выходит за рамки их понимания.

• Подобається Подобається x 3
  8. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Яким чином??? Так само можна сказати, що західну Україну розколює польська та румунська мови, бо на них говорить кожен другий.
    Шановний, Ви кажете "глупости". Ви часом не того? Не "засланый казачок"? Бо щось від ваших дописів аж тхне провокацією.

9. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Офiцiйною її робити не треба, але i, пардон, пургу на неї гнати (як це робить premium) також не треба. Якщо у когось iдiосiнкразiя на певнi країни, мiста чи осiб -- це не пiдстава лаяти вiдповiднi мови. Якщо ж iдiосiнкразiя на мову як таку... ну я не знаю, є психологи чи там ще хто, може, допоможуть :dntknw:

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Гадаю, щоб Вам відповісти, мені не обов'язково втягувати у цю дискусію моїх знайомих. А для прикладу я наведу вам один факт. Жив колись народ ентрусків і завоював їх РИМ. І не залишилося на планеті жодної громади, яка несла би цю культуру. Залишились лише римські дороги і руїни...(це м'кий приклад). Інший приклад - був колись народ майя. І нестало їхньої мови всього за 4 сотні років. На планеті близько 6000 мов і кожного року зникає приблизно 15. Це статистика ООН. Бажаєте, щоб Ваші діти говорили Вам на старість: Sorry, I don`t understend you., або Ich vershtehe dich nicht.???

11. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

:drinks:
    i я не пiдглядав, коли писав те ж саме :blush:

Туше! :cools:

---------- Додано в 10:21 ---------- Попередній допис був написаний в 10:14 ----------

От дивна рiч... Просиш дефiнiцiї, тобi наводять приклади. Я вiрно зрозумiв, що прикладами все i обмежиться?

Дуже радий за ООН. Тепер, якщо можна, пов'яжiть усе це iз знищенням української мови росiйською мовою. Я тупий i жодного зв'язку наразi не бачу. Тiльки зазначте, плiз, що усi три видiленi слова важливi.

"understend" точно не бажаю :))) I до речi, це не просто прискiпливiсть: я хотiв би, щоб мої майбутнi дiти користувалися "своєю" мовою (а краще -- "своїми" мовами") максимально грамотно. А якою (якими) конкретно -- не надто для мене принципово, аби ми обидва її (їх) розумiли.

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Прикладамии саме і обмежиться, бо, що таке дефініція і сам не знав, аж поки не глянкв у словник. То визначення якого слова чи подій вам надати?
    Половина директорів у Львові і досі РОСІЙЬКОМОВНІ і навіть не збираються переходити на українську. За часів союзу - місто Опупіло! 20 відсотків усіх слів, якими користуються львівяни - російсько-невідомого походження. І це тільки за 40 років. Звязок між УКР. і РОС. тепер вбачаєте?

Я вітаю знання багатьох мов, в тому числі і російської, але я не погоджусь, що в Україні до 2006 року я не міг зводити своїх дітей у кінотеатр, щоб вони змогли подивитись мультфільми рідною мовою, яка гарантована КОНСТИТУЦІЄЮ. Це для мене дуже принципово, як і те, що до розвалу союзу я і не знав, що фільми бувають українською мовою, як і саме телебачення. Хоч і до сих пір з 15 каналів у Львові до сих пір 10 транслюють контент майже виключно російською мовою.

P.S. Добре, що я зробив лише 1 помилку в англійському слові, враховуючи, що знання мов далеко не мій нахил...

13. premium

Ви собі не уявляєте, як сильно ЗУ розколювала польська мова. Дійшло аж до різанини, коли поляки вирізували українські села, а українці - польські колонії. Але не стало польської мови і в нас запанував мир і злагода.

14. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Мир настал, потому что не стало поляков

• Подобається Подобається x 3
  15. premium

Язик - це інструмент (як меч, для наприкладу). Якщо вас будуть рубати мечем, то ви будете захищатись від ударів мечем, чи філософствувати на тему: зможе чи незможе меч розколоти череп на дві частини?

---------- Додано в 16:08 ---------- Попередній допис був написаний в 16:02 ----------

Ви пропонуєте депортувати всіх росіян з України? :)))
    Думаєте це вирішить проблеме? ;)

16. - репрезентативность поражает. Потом Пан, не иначе, будет на статистику ссылаться? :)))

Кстати, а кто такие "украинцеф"? *
    (И отчего пану заранее не всё ясно с отношением "украйынцив"?)
    Это только к преимущественному языку общения на форуме относится, или к местам проживания, или к степени национализма? Форум показывает, что прямой связи тут нет, всякие встречаются варианты...
    ---------------
    * - ясно, что не я.

17. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Ага, скажіть це моїм друзям з ЗУ, для яких польська так само рідна як й українська, бо половина родичів мешкає у Польщі.
    Не кажіть дурниць.

• Подобається Подобається x 2
  18. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А что резанина уже началась?

19. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Абсолютно верно. Только вот инструмент, будь то молоток, топор, меч, микроскоп или монтировка - инструмент нападать сам не умеет. Глупо обвинять в нападении меч или молоток, правда? ;)

А теперь предлагаю снова прочесть мои слова:
    Вы всё ещё с чем-то тут не согласны?

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дозволю собі дати відповідь. Малося на увазі - заїжджим не голосувати (тих, кого ставили директорами при союзі...).

а де твій аватар? :)