І взагалі на мою думку в Україні люди мають розмовляти державною мовою! Навіть якшо і не розмовляють, то хоча б підтримувати нашу державу, а не так як більшість людей зі сходу. Але правда я сам з Донецьку)
Це ще чому? Чому люди мають розмовляти державною? У всьому Світі люди розмовляють мовою, якою хочуть! І тільки в Україні треба розмовляти дерожавною? Ви взагалі подумали, перед тим, що написати, чи це просто такий тролінг грубий?
Ну або так....але всерівно якщо більшість людей у нас не будуть говорити укр мовою, а так і є, то це якось не так буде виглядати....
Якщо Україна буде успішною державою і буде викликати почуття гордості, то і мова стане престижною, як символ приналежності до нації...Але для цього потрібні зусилля і роки, роки...
Справа трохи в іншому, думаю. Розмовляють мовою, котра рідна, частіше незалежно від різноманіття в холодильнику. Наше суспільство складне - з двох суспільств. Таке враження.
Це ключова теза. Я це називаю для себе здатністю до асимілювання. Люди в Америці і Росії говорять якою хочуть мовою вдома і з родичами, а з усіма рештою - англійською і російською, тому що підпадають під культурний вплив і визнають його. Україна поки нажаль не має такого впливу.
- сами заберут. Вы что, московитов плохо знаете? Заберут у вас русский, отнимут, захапают только себе, (натура у них такая) и придётся Вам, горемычному, по-украински общаться в Украине...
А чому ж тоді українці Лівобережжя і більшості міст втратили рідну мову? От мій покійний батько виріс в селі на Хмельниччині, вчився в українській школі, але з 18 років жив в Росії (кілька років), а потім в Донецьку і на Камчатці...Так от, я пам'ятаю, що мій батько вдома завжди розмовляв російською...Чому ж він відмовився говорити рідною мовою? Може поясните?
Серед іноземців українську вивчають переважно ті, кого зацікавила українська культура. З практичної ж точки зору (зважаючи на мовну ситуацію в Україні) привабливішим є вивчення російської. Для іноземця це проста математика. Доволі схожий вибір для нас - італійська чи іспанська? Перша є, мабуть, наймилозвучнішою мовою світу, проте реально поширена лише в Італії. Іспанська ж, звичайно, не така гарнюня, та нею послуговуються за різними джерелами від 400 до 600 млн. осіб. Все ж мені завжди здавалося, що іноземці шанують українську мову краще, ніж самі українці. Вони зачаровуються красою наших пісень, а ми цураємося бодай трошки літературної мови, далі виплоджуючи суржик. Якого цураємося, ледь зачувши грамотну російську, від чого безхребетно й начебто "з поваги до" перестрибуємо на язык співрозмовника. Русифікація не відбулася б у таких масштабах, коли б українці мали більше поваги до себе.
Сказал пан Gunner: "Если не будет покаяния у русских людей - конец мира близок!" Св. Иоанн Кронштадский