Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. Algebrator

Algebrator New Member

І взагалі на мою думку в Україні люди мають розмовляти державною мовою! Навіть якшо і не розмовляють, то хоча б підтримувати нашу державу, а не так як більшість людей зі сходу. Але правда я сам з Донецьку)

• Подобається Подобається x 1
  2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Це ще чому? Чому люди мають розмовляти державною? У всьому Світі люди розмовляють мовою, якою хочуть! І тільки в Україні треба розмовляти дерожавною?
    Ви взагалі подумали, перед тим, що написати, чи це просто такий тролінг грубий?

• Подобається Подобається x 4
  3. Algebrator

Algebrator New Member

Ну це особисто моя думка. Люди, які народились в Україні мають розмовляти українською

4. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А може всеж мають ВОЛОДІТИ?о_О А розмовляють нехай тою, якою схочуть;).

• Подобається Подобається x 7
  5. Algebrator

Algebrator New Member

Ну або так....але всерівно якщо більшість людей у нас не будуть говорити укр мовою, а так і є, то це якось не так буде виглядати....

6. Saszko

Saszko Well-Known Member

7. Yarema

Якщо Україна буде успішною державою і буде викликати почуття гордості, то і мова стане престижною, як символ приналежності до нації...Але для цього потрібні зусилля і роки, роки...

• Подобається Подобається x 7
  8. Saszko

Saszko Well-Known Member

Справа трохи в іншому, думаю. Розмовляють мовою, котра рідна, частіше незалежно від різноманіття в холодильнику. Наше суспільство складне - з двох суспільств.
    Таке враження.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це ключова теза. Я це називаю для себе здатністю до асимілювання. Люди в Америці і Росії говорять якою хочуть мовою вдома і з родичами, а з усіма рештою - англійською і російською, тому що підпадають під культурний вплив і визнають його. Україна поки нажаль не має такого впливу.

• Подобається Подобається x 5
  10. Di Garda

Di Garda Well-Known Member

Державна мова должна быть одна! Еще лет сто минимум. Но и русский московитам я бы не отдавал

11. Sirko

Sirko Well-Known Member

До слова, якщо йдеться про українську мову, то найбільш схильними до асиміляції є поляки.

12. - сами заберут. Вы что, московитов плохо знаете? Заберут у вас русский, отнимут, захапают только себе, (натура у них такая) и придётся Вам, горемычному, по-украински общаться в Украине... :cry:

• Подобається Подобається x 2
  13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ніц не зрозумів про що ви написали...

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Що батьківщина російської мови - Київська Русь.

15. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

А русские - одичавшие украинцы...:good:

16. Мікі

Мікі Well-Known Member

Ну і шо тоді робить тим московітам? Мовчки і рожать і в туалєт ходить?о_О

17. Yarema

А чому ж тоді українці Лівобережжя і більшості міст втратили рідну мову? От мій покійний батько виріс в селі на Хмельниччині, вчився в українській школі, але з 18 років жив в Росії (кілька років), а потім в Донецьку і на Камчатці...Так от, я пам'ятаю, що мій батько вдома завжди розмовляв російською...Чому ж він відмовився говорити рідною мовою? Може поясните?

18. Sirko

Sirko Well-Known Member

Серед іноземців українську вивчають переважно ті, кого зацікавила українська культура. З практичної ж точки зору (зважаючи на мовну ситуацію в Україні) привабливішим є вивчення російської.

Для іноземця це проста математика. Доволі схожий вибір для нас - італійська чи іспанська? Перша є, мабуть, наймилозвучнішою мовою світу, проте реально поширена лише в Італії. Іспанська ж, звичайно, не така гарнюня, та нею послуговуються за різними джерелами від 400 до 600 млн. осіб.

• Подобається Подобається x 4
  19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Нам іноземці не актуальні.

Повністю згоден.

20. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Сказал пан Gunner:

а де твій аватар? :)