Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Мені комфортно, бо я тут народився...Але хотілось би, щоб тут ще й часто звучала українська мова...Але я розумію, що це справа не десятиліть, а століть...Поки мене б влаштувало б, щоб ні у кого не викликала заперечень необхідність вчити українську мову;).

• Подобається Подобається x 5
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Невже існує хоч один початковий освітній заклад, де б не вивчалась українська о_О? Чи можливо деякі підлітки страйкують проти її вивчення?? У бочки б"ють, палатки ставлять :)))
    Здається Ви щось полпутали...

• Подобається Подобається x 1
  3. Yarema

Я не про це, а про те, що деякі постійно витаскують на світ заяложену ідейку другої державної...;)

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Тоді формулюйте ясніше.
    Навіть влада вже не згадує про це, Азаров говорить солов"їною, Президент вже до пів-години без суфлера виступає державною...
    А кому нема про що поговорити, чіпляються за язик... :)))

5. Yarema

І слава Богу! Є хоч одна радість.;)

• Подобається Подобається x 3
  6. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

прочитала класний вислів:
    страшний сон вчителя української мови - Азаров диктує, Янукович - пише диктант ...
    А на рахунок русифікованих міст... на якийсь день перебування за кордоном, де багато наших емігрантів... я чую від них оцей московський акцент і не можу дочекатися почути українську мову... от чесне слово... хоча сама російськомовна...

• Подобається Подобається x 6
  7. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

А где такие мiста есть ?о_О

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В нас, до речі, є деякі емігранти зі Східної України, які дома є російськомовні, але хочуть почувати себе українцями, стараються розмовляти українською, навіть з Харкова або з Криму. Але таких небагато і вони швидко відходять до російських іммігрантів.
    А західні українці і поляки почувають себе практично одною спільнотою.
    Навіть розмовляючи кожний на своїх мовах, бо з розумінням нема ніяких проблем.

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А, как я уже говорил, количество сволочей постоянно и неизменно. Уезжаешь от одних и радостно приезжаешь к другим. Там тебе говорили «жидовская морда», тут тебе объяснили, что ты «русская сволочь». И ты уже можешь понять, что чувствует русский патриот.
    М. Жванецкий

• Подобається Подобається x 2
  10. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

А невже з розумінням російськомовних і україномовних є проблеми? Адже ж мови, що польска, що російська з українською дуже схожі!

---------- Додано в 01:11 ---------- Попередній допис був написаний в 01:09 ----------

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В російськомовних є проблеми. Що, новина якась?

12. -Erebus-

В кого? Ось тут на форумі всі росіяні розуміють українську мову! Виходить - кому треба зрозуміє!

• Подобається Подобається x 2
  13. Дальневосточник

Неправильно понимаете. Отвечать на заданные по-украински вопросы надо исключительно по-украински - сойдя вначале с тротуара и снявши шапку... :hi:

14. Nevermind

Nevermind Просто персона

На форумі - це зрозуміло (особливо нетямущим в мові можна в крайньому випадку скопіювати текст в перекладач), а от на практиці росіяни не можуть відрізнити, наприклад, українську від хорватської.

• Подобається Подобається x 5
  15. Дальневосточник

Использовать переводчик на форуме? как-то слабо вериться... :)
    Впрочем - "хохол очам не вірить - треба помацать"

На форуме - это понятно (особенно непонятливым в языке можно в крайнем случае копирования текста в переводчик), а вот на практике россияне не могут отличить, например, украинская от хорватского.

Ну - понять смысл - действительно можно... Я сам - уж точно не полез бы на форум, на котором большая часть людей пишет на незнакомом языке...
    А что до не понимают украинский-хорватский - если люди не слышали украинского? Ничего удивительного. У меня есть знакомые россияне. Украинского не понимают - то есть совершенно! У нас в центре есть "женский" магазин-салон - еще с советских времен - с прекрасным название "Кохана" . ТАК вот увидев его меня спросили - что за название такое ужасное - "кОхана" (с ударением - на О)... Объяснил - насколько это прекрасное и нежное слово и понятие...
    Вообще - все очень субъективно... Пока я не пожил на дальнем востоке - азиаты были для меня - ну практически на одно лицо... А теперь я не спутаю корейца с коряком или якута с японцем...Или - иероглифы - не спутаешь китайские и японские - или корейские... Они - разные. ТАК - и с языком. Надо понять - и станешь различать... Нам - знающим по крайней мере два языка - сложно понять описанных Вами людей. Особенно - как я всегда писал - зная украинский легче понимать польский, чешский, сербский... Они - ближе к украинскому - чем к русскому.

16. Nevermind

Nevermind Просто персона

17. -Erebus-

Хто жодного разу не був в Україні, звісно, не зможе! Адже ж для нього це дві іноземні слов'янські мови і все! А росіяні, які живуть чи часто бувають у Незалежній, таких проблем нє мають!

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А "українці", які живуть в Україні - мають.

19. -Erebus-

Не вірю! Де докази?

20. Dzungli

Dzungli Well-Known Member

Українська мова- мова конструктиву а російська- мова прихованого диструктиву. Нажаль Ющенко намагався розмовляти українською мовою.

а де твій аватар? :)