Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

«Крок вперед, два кроки назад». В.Лєнін.

Хто поїзда рухатиме? 5% Ющенка? І куди рухатимуть?

Ющенко обмочив штани? Ні, він не боягуз. Він просто політичний нездара, як виявилось. Я пам"ятаю, як при ньому, коли він був Прем"єр-Міністром, перестали виключати світло по селах... Вперше за 5-6 років... Але всі забули, і я тоді також, що віце-прем"єркою по паливу і енергетиці була Тимошенко. Вона миттєво прикрутила ці краники... А "славу" забрав собі Ющенко...

Те, що він служив фірташам - це точно, бо фактів вистачає. Так само немає жодного факту - хоч я хотів би знайти, що Тимошенко десь загребла собі до кишені.

Я бачив Юльку. На Майдані, вірніше, біля Адміністрації Кучми. Там в десять рядів стояли омонівці, стволами в нашу сторону. Кожен знав, що вони будуть стріляти. Але було якесь таке відчуття, що якщо вони вистрелять, то ми переможемо, бо завтра прийде не 200 тисяч, а 20 мільйонів, і їх затопчуть.
    Юлька була там, метрів 10 від мене. Добре її бачив. Вона говорила і не боялася абсолютно. Була сердита, але ні грама страху. Я думав - ні фіга собі... Має все, має дочку, має чоловіка... Могла б виїхати за кордон, наплювавши на все. Не виїхала, бореться за європейську Україну. Ну то й мені соромно було б не прийти, хоч я рядовий громадянин...

Щодо Голодомору... Так, всі знають про голод. Навіть ті невиліковно хворі діти, хворі на рак, які вмирають, бо немає ліків... І як їм пояснити, і їх батькам, що Ющенко запланував витратити на пам"ятник голодомору понад 700 мільйонів гривень? Чи це можна пояснити?
    Щодо жидів в архівах... Я бував в архівах, бо шукав деякі документи своїх дідів-прадідів поляків. Немає тепер в архівах жидів. Ну, майже. Просто повмирали-повиїжджали. А дехто до сьогодні шукає - а де це там заховалися жиди, які нам шкодять? Якщо взяти корумповану владу і злочинний бізнес - то там всякої тварі по парі.

• Подобається Подобається x 2
  2. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А вы зачем подстанциями интересуетесь, гражданин? С какой-такой целью? Вы не племянник чеченского террориста или, того хуже, кого-то из Кремля?

4. UDALA

UDALA Well-Known Member

Насильно зрусофикувалы?:haha:

5. impassive

impassive Member

Я киянка. Ще рік тому назад я б на питання теми відповіла - комфортно. Сьогодні скажу - ні. Мені некомфортно. Мені боляче, що люди, які в своїй більшості є етнічними українцями пропагують та відстоюють культурні цінності і мову чужої держави. Що стосується Києва (живу в Києві понад двадцять років) то можу сказати одне - більшість киян розмовляє російською, але велика частина цих людей серед своїх розмовляє українською, а коли виходять в "люди" то соромляться і переходять на російську. Я "дитя Радянського Союзу", студентка "радянського Харкова" і звісно, що певний час розмовляла російською мовою (хоча рідною мовою є українська). Але за час становлення незалежної України я зрозуміла, що Україна стане Україною у всіх сферах лише після того, як кожен із нас внесе свій (хоч і невеликий ) вклад в справу становлення УКРАЇНСЬКОЇ держави. Певний період я розмовляла "мовою співрозмовника», але ось уже близько року я розмовляю виключно українською мовою - на роботі, в транспорті, в магазинах....- скрізь. Тут хтось написав що в Києві немає україномовних людей . Це неправда. Так, більшість людей розмовляє російською, але є немало і україномовних людей. Ну, наприклад - моя робота - у нас в колективі 20 чоловік. З них п'ятеро (зі мною) розмовляють українською (скрізь). Всі інші розмовляють в побуті російською, але дуже добре знають і українську мову. Крім того хочу відмітити, що більшість людей, з якими мені доводиться зустрічатися, зазвичай переходять у розмові зі мною на українську ( хтось зізнається, що соромиться розмовляти українською, оскільки розмовляє суржиком, на що я відповідаю - розмовляйте і одночасно себе виправляйте і протягом невеликого періоду ваша мова стане чистою і красивою). Тому я хочу звернутися до людей які шанують свою мову , і бажають їй процвітання – не соромтеся своєї мови тільки тому, що ви потрапили в російськомовне велике місто. Мій чоловік кримський, але розмовляє виключно українською і коли ми приїздимо в Сімферополь, ми все рівно розмовляємо українською і нас там чудово розуміють і жодних проблем не було. ;)

• Подобається Подобається x 8
  6. UDALA

UDALA Well-Known Member

А что плохого , если вы разговариваете на русском языке? с 1991-го это стало для вас не модным?

• Подобається Подобається x 1
  7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Вам важко зрозуміти відповідь? Там хіба десь пишеться про "что плохого"? Людині НЕКОМФОРТНО. Там все ясно сказано. Бо, бувши "дитям Радянського Союзу", з часом звільнилась від більшовицької ідеології, усвідомивши стан української мови на українській землі. І тому в такому мовному оточенні почуває себе некомфортно. Ферштейн?

---------- Додано в 22:58 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ----------

Ги... може по "чіслєнним просьбам трудящіхся" ? :haha:
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=48359

• Подобається Подобається x 4
  8. impassive

impassive Member

Дурня. Я вже досить доросла людина, щоб кидатися на модне чи немодне. Крім того я вже досягла певних вершин і в кар'єрі, щоб під когось підлаштовуватися. Розмова виключно українською мовою, це моє переконання, це та невелика дещиця яку я можу внести для становлення саме УКРАЇНСЬКОЇ держави, а не малоросії, якою нас хочуть бачити кремлівські "товариші". Мені досить часто доводиться їздити у відрядження за кордон. Скрізь, за виключенням країн СНД, я розмовляю або англійською, або українською. Чомусь коли француз розмовляє французькою у вас мабуть це не викликає саркастичних зауважень типу - модно чи немодно, а от якщо українець пропагандує українську мову то це викликає у меншому випадку роздратованість.

• Подобається Подобається x 9
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Помилка. Я не забув! Тому і нагадував усім про це...

Могли би і Юльку вже пхати - та хоч не міняє своїх поглядів.А що? Проукраїнські партії до неї не перейшли? (Свобода - не проукраїнська...)

Я би жінку Ющенка разом з Ющенком повісив на гіляці за те, що лікарню так і не відкрили - якийсь там фонд 3000. По барабану хто недопрацював...

10. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

11. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

А ще я свої 5 копійок вставлю...
    Мені в російськомовних містах комфортно (а говорю я виключно українською як у Львові так і у Севастополі). В більшості випадків ставлення нормальне і адекватне, аналогічне як у Львові до російськомовних (дехто з тих хто ніколи у Львові не був можуть з піною біля рота сперечатись що у нас москалів на брамах вішають, але то таке... лірика про ідіотів). Звичайно ж бувають вийнятки (як на сході так і у нас), але в "сім'ї не без виродка" типу всіляких руських блоків та іншого сміття на чолі з дурковатою Наталкою. Випереджу тих хто буде шипіти та бризгати слиною "а у Вас", "да на себя посмотрите"... так у нас також є ідіоти.

Я що сказати хотів... Я не бачу проблеми в російськомовних містах, по причині, що всупереч усім мовним політикам, які проводило наше керівництво кількість людей що називають російську рідною поступово зменшується (а нагадаю що прабабці та прадідусі ~ 80% тих кому "русский родной" говорили українською, решта то переселенці для яких російська дійсно рідна), тобто позитивна тенденція є, справедливість повертається. Так ці цифри зменшуються дуже повільно (але це при тому що жодних кроків на популяризацію чи підтримку державної мови країна не зробила). Динозаврів ще багато, але еволюція річ вперта та нестримна, динозаври вимруть, не переживайте. Не потрібно забороняти російську, не потрібно нікого ні до чого силувати, (приклад прибалтики показує, що расовий москаль, замітьте, не росіянин, а саме москаль не вивчить жодну мову з принципу, хоч буде сидіти без соціальних пільг, без громадянства і т.д.) примус викликає спротив. Потрібно тільки трошки популяризувати та робити мову престижною.

12. premium

premium Well-Known Member

Розмовляти в своїй країні чужою мовою - це ПОГАНО!!!

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Кто сказал?

14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я например считаю, что если свидомит, то точно будет при владе как Ющенко. Это просто объективно. Быть свидомиттом и понимать цифры - две вещи несовместимые. Там эмоции одни и никакой логики. Так что экономики и здравого смысла быть не может.

Ющенко - власть свидомитов. Ей конец. Больше не будет. ПОвторение 20 годов. Сами же и все прос..ли. И самое главное. Кто кипятком за него...ответсвенности не чуствуют. Кто-то еще виноват

15. mota_boy

Це зовсім не погано, погано це корчити із себе клінічного ідіота ("я нєпанімаю", "скажите на человеческом язикє"), таких зовсім не багато, але вони є

16. premium

розмовляти іноземною - це вже корчити :crazy:

17. mota_boy

Залежить де та з яких причин...

Якщо в сім'ї то чому б і ні?
    Якщо до незнайомих людей, по причині "на мове тока рагули разгаварівают" то це клініка.

18. premium

а для чого в сім'ї іноземною мовою розмовляти? що це за збочення таке?

---------- Додано в 16:35 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

виправдано тільки на уроках іноземної мови

19. mota_boy

Вона для Вас іноземна, для них ні ))

20. premium

для них та мова ще гірше ніж іноземна, це мова їхнього поневолювача

а де твій аватар? :)