Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Если честно, то мне совершенно по цвиринь.

2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Как любому ночному директору. :)))
    Ладно, я пошутил. Обидно, конечно, я понимаю. В ФСБ было бы лучше... На Абрамовича работать выгоднее, чем на Брынцалова... :)))

3. Полковник

Полковник миється в бані

Начало в 09.00., окончание в 18.00.
    Но я в 17.00. всегда уже сматываюсь.
    Ночую дома.
    Иногда жену потрахиваю.
    Никаких ночных дежурств.

4. UDALA

UDALA Well-Known Member

русификовани миста - это Тегусигальпа , Улан-Батор ,Буэнос-Айрес , Рио-де-жанейро?
    Так это там и спросить надо , как там им живется.

5. Danilo

Danilo Well-Known Member

Пане Полковнику. А Ви вже відкрили сезон риболовлі? Я на минулі вихідні був на Тетереві. Поджигував, точніше потренувався, ніц не зловив, окрім кайфа від природи. Пройшов 10 км. Після зими, ноги відходили 2 дні. Дуже висока вода, рибу розбавили, не знайти. Течія така шо зносить груз 28 гр. взовж річки за лічені секунди! Тре буде фото закинути, але вже запізно, піду спати.

6. Полковник

Полковник миється в бані

Нет.
    Рано.
    Думаю, что через две недели можно будет.
    Поеду 12 апреля в Питер.
    На корюшку.

• Подобається Подобається x 2
  7. premium

premium Well-Known Member

DIDIO, то треба було просто вказати, що я помилився з роком, мова йшла саме про 1897 рік, а не виливати дикі звинувачення.

Ви мене наніч розізлили. Спочатку ляпнули дурницю про те, що українською розмовляли лише селяни, а потім у відповідь на моє зауваження, виблювали море жовчі... Вашу неадекватність треба лікувати. Не здивуюсь, якщо ви на вулицях кидаєтесь на людей.

• Подобається Подобається x 1
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

:)))

Витратьте більше часу на власне здоров"я. Зараз ви витрачаєте його, вибачте, на несамовиту дурню, доказуючи те, що не має сенсу доказувати, бо є сучасні реалії, з якими треба рахуватись. Але дурнЯ дурнЕю.., але ви кидаєтесь на людей із-за того, що вони сміли (sic!) народитись в Україні, є її громадянами, і при цьому не є українцями! Або є українцями, але сміють розмовляти ІНШОЮ МОВОЮ на вулицях міст... Тобто, ви тут навіть не за державну мову, як єдиний засіб державної комунікації, що логічно..., ви - взагалі - проти інших, і вас не цікавлять причини того стану, що є в державі...

Якщо ЦЕ - адекватність о_О
    - то я далі вас не коментую, бо це буде неетично по відношенню до вас. :dntknw:

9. UDALA

UDALA Well-Known Member

"дэсь" - это еще далеко не половина!!!:)))

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ех...

Та не в мові справа... Стане країна "нормальною" - буде й мова "модною"... Не доходить це до декотрих... Аж ніяк...

Згадуючи Майдан, пам"ятаю, скільки там мов звучало... Пам"ятаю кількох студентів з Польщі, які ночували в наметах, бо вболівали за демократію України! Пам"ятаю російськомовних (здається, навіть в тому числі і російських, ... так, там вони були точно!) радіолюбителів, які через свої радіостанції виходили в ефір прямо з Майдану на весь світ багатьма мовами...
    Були російські співаки з груп ДДТ та інших, яких захоплено зустрічав нібито антиросійський (як повідомляли кремлівські ЗМІ) Майдан... Чи їм хто закидав про мову? Чи враховували їх "в проценти" неукраїномовних???

Люди просто прийшли боротися за правду і свободу ДЛЯ ВСІХ. Ту саму правду і свободу, яку "гарантом" поступово було вироджено в гниле булькотіння нациків, а потім - мстиво перетворено в дзвін монет "правільних пацанов"...

• Подобається Подобається x 4
  11. А ви там були?

12. Gron

Gron тафгай

Я був, наприкінці 80-х, бо з відти був хлопець з яким служили, ну не зовсім з Броварив, а з Гоголіва, десь ще 20-25 км.там всі україномовні.
    Російською( в Броварах) майже ніхто не розмовляв, зараз був 2 роки тому(бо друг переїхав в Бровари), невпізнав місто,розквіло, російську чув десь 50 на 50.

13. Логічно, бо Гоголів - це село.

Аналогічно і я.

14. premium

premium Well-Known Member

Про що я і кажу. Цинічна русифікація, під лемент про "насільствєнную украінізацию".

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це був жарт. Для розрядки... :)

---------- Додано в 15:52 ---------- Попередній допис був написаний в 15:45 ----------

І на Терміналі половина оголошень українською? :)))

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Хлопці і дівчата, справа не в мові, писав це вже надцять разів. Те, що Бровари почали розмовляти 50:50 російською - наслідок СТІЙКОГО стереотипу - що "місто краще від села". І бути селюком - встидно! Це - тавро! Бо в селі вмирали від голоду, а в містах - менше, були пайки! Получали пайки в першу чергу партєйци, військові та НКВДшніки, а також робітники. І "красниє командіри" - розмовляли російською! Це ввійшло в біологію людини - якщо розмовляєш російською - ти виживеш, ти "свій". А якщо українською - скоріше всього, тебе сприймуть як ворога народу, або відсталого елемента. В найкращому випадку - успіху не доб"єшся. В найгіршому - просто пропадеш...
    Як ДОТЕПЕР ідентифікують в Центральній і Східній Україні селюка? Він розмовляє українською! Вірніше, навпаки: раз українською - то "селюк"...

І як ви хочете виправити цей, вже генетично вкорінений, стереотип!? Так само страхом? То чим ви кращі від виродків-сталіністів!?
    Хотіли б перемогти навчанням? Так, це єдиний шлях... Але навчання не може конкурувати зі страхом за "силою навіювання"! Для цього потрібно пару поколінь і МОТИВАЦІЯ - авторитет держави!

А ющенки-тягнибоки хотіли зробити все за кілька років..., за п"ятілєтку, по-сталінськи... Що вони викликали у людей, проти СПОТВОРЕНОЇ Сталіним Свідомості та Генетики яких вони пішли в наступ? Ненависть і відторгнення! А треба було тільки любов"ю та наполегливістю!

Тут на форумі є пані Людмила Огнева... Я бачив її виставки - вишивку тощо. Дійсно, дуже і дуже гарно. Але коли мені люди її типу починають говорити, що Україна є "колискою Всесвіту"... То я сприймаю це так само, коли чую, що колискою всесвіту є російський Сибір (такі заяви також є, в Росіє відповідно). Бо я ж трохи освічена людина... І освічених зараз багато, не тільки я...

Чому таке відбувається? А тому що президент Ющенко, схильний до філософствування, непрагматичний, самозакоханий, запізнюючись щоразу по годині-дві на свої виступи ( на зустріч з японськими ЗМІ запізнився на 4 чи 6 годин), а потім закасуючи рукави, 95% часу нічого не робив (крім намагання знищити Тимошенко). Цим і ще багато чим він провалив країну. Вона втратила економічний та політичний авторитет і довіру як ззовні, так і у своїх громадян. І ось, щоб хоч якось "надолужити", проваливши в одному місці, він почав мусувати національне питання. Тиснув на людську підсвідомість! Мовляв, "а чого це ви мене не любите? Я ж ваш! Я українець! Мені вороги заважають! А взагалі ми з вами офігєнні! Тільки подивіться - Прем"єр у нас неукраїнський! Це зрада держави!"...
    Це просто викликало ейфорію у націоналістичних сил... Аякже! Ми - офігенні, ворог - знайдений! Вперед, в атаку!

Ці "дії" президента, його ігнорування Конституції та особливий склад характеру - схильність оточувати себе і прилаштовувати своїх родичів та друзів на ключові пости - і опустило Україну на самий низ. Бо - що ж це за боротьба з корупцією? Яка тут вже Європа... Європа була просто шокована...

Характерними штрихами його діяльності став Калуш та присвоєння Бандері Героя України. Чи Ющенко не знав про Калуш раніше!? П"ять років поспіль? І тільки перед виборами заметушився і об"явив зоною екологічного лиха... Чи Степан Бандера... Звичайно, Західна Україна пам"ятає цю особу. Кожний пам"ятає по-різному. Але Західна Україна - це частина України. Народ України складається з громадян, які МАЮТЬ ПРАВО МАТИ ГОЛОС. А Степан Бандера є постаттю, різко поляризуючою народ. Бо частина народу підтримує Бандеру (з різних причин), а інша частина - не підтримує - хоч також з різних причин! Але ця інша частина - також громадяни України! І потрібні покоління наукових історичних досліджень і їх оприлюднення, щоб виявити істину, яка може виявитись дуже неоднозначною. Але для Ющенка все було однозначно і вписувалося у формулу "помазанника божого", яким він себе щиро вважав. Вважав, бо цю думку оточення постійно в ньому культивувало... Це - звичайний для слабкою людини у владі випадок...

Ющенко, знаходячись серед руїни, до якої доклав рук разом з регіонами, яким тоді було "чим гірше, тим краще", відчуваючи власне політичне банкротство, кинув на купку макулатури, якими стали його укази, ще й сірничка... Це була реально помста народу України за те, що його не визнано живим месією... Запалити він не запалив, бо люди в Україні толерантні, але начадив добре, і ось під цей димок у владу прийшли люди, яким, очевидно, наплювати на демократію. Вони керують іншими методами, з іншою метою...

Але демократія і європейська система влади - єдиний шлях і єдина модель для руху багатонаціональної України. Не самовбивчий націоналізм, і не якийсь гіпотетичний, невідомий нікому "третій шлях"!
    Не буде цього - без демократії країна просто щезне, бо спочатку загине демократія, а потім Україна буде асимільована політично, економічно і культурно. Це - в кращому випадку. Про гірші - не хочу навіть і думати...

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Все добре, але без ривка - жоден поїзд не рушить з місця!!!

Мудро тре робити - факт, але лишати історію - поколінням - помилка. Тре рванути раз і щоб всі знали. Засекречування правди користі нікому з нас ще не дало ... Коли правда є - народ сам добре розбереться. А коли щось сховано, то в мутній воді рибку легше ловити. Це вигідно в першу чергу тим, хто хоче від правди сховатися.

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Так! Потрібен ривок поїзда! Щоб поїзд рвонув вперед, ми чули. що використовують пісок! Отже, беремо побільше піску... І сиплемо його... Куди б його насипати?... Сиплемо його от сюди! От у цю коробку з шестерінками! Ого-го, як зараз рвонемо! ...

Що значить "засекречування правди"? Правда - є правда. Але коли, навіть "з благою метою", правду спотворюють - то як це назвати?

Ви ж знаєте про випадок з фотографіями Голодомору... Серед яких виявилась фальшива... Це просто був привід до компрометації всього іншого...

Так само, як в Польщі колись використали фото прибитих до дерева психічно хворою циганкою власних дітей, і видали їх за жертв українських націоналістів...

Потрібні комісії науковців, які вивчать ВСІ наявні матеріали, шоб виявити, де ж вона, ПРАВДА.

Ющенко цього не робив. Він давав завдання "знайти факти любою ціною", придворні "вчені" писали писульку, а він підмахував черговий указ...

І цим ТАК нашкодив Україні...

Зараз влада просто не має гальм і противаг. Все скомпрометовано! Їм треба було тільки сидіти і чекати, коли Ющенко завалить все. І вони дочекалися.

Останнє редагування: 5 кві 2010
  20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні не пісок - ривок назад, а потім впеерд. Поки обдумають - потяг вже буде рухатися в потрібному напрямку.

Він нічого не робив. Він обмочив штани.
    Ющенко продався - правда! На 7-й місяць - недоносок.
    Тим самим продався на кого і зараз працює - на банки!

Ні не знаю.
    Знаю, що голод був - з розповідей старших людей...

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

Ось комісії нехай потім створюють, якщо буде для чого...
    Старий жид при архівах - хрін вам дасть а не документ. (чит. Табачник)

а де твій аватар? :)