Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Гы-гы-гы!
    Вспомнил географию проживания некоторых некомфортнистов!
    Где ТАМ руссификованые миста?

некомфортно
    anton patriot2, Ascorbinka, Bogun, Forest, Geograf, INGUL, Kruz, Liliyah Romanova, marie, MEFIS100, Mikolaj, Muchaco, nirvanka, Pedro, premium, pukhnastyk, ricardo, salij, Saszko, Speedo78, syavych, Varvar, victorys, vizor, XrustunkA, Галюсік, І.Павлович, Максим Великий, Оля, Східняк, Ясь

• Подобається Подобається x 2
  2. syavych

syavych копач

А шо мус сидіти ві Львові і не рипатись в інші міста України? Чи як?

• Подобається Подобається x 1
  3. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Як де? В Україні. То ж місце проживання "некомфортнистів" (але то ж треба, таке цікаве слово придумати :) ) Ви бачите, але то ж не означає, що вони ніде за межі свого міста не виїжджають. :)

Про себе скажу, що була в 17 областях України, в різної величини містах і селах і не проїздом. :) Була й на Сході України і в загальному мені "східні" міста сподобались та й великої різниці між "західняками" і "східняками" я не побачила. Всюди є люди, які хочуть жити щасливо і заможно і почуватись захищеними від всіляких катаклізмів. В більшості випадків зустрічались привітні східняки, які підкажуть де що знаходиться і як туди дійти. Були взагалі приємні моменти, коли людина дуже важко говорила українською мовою, але почувши мою мову, казала, що їй приємно чути українську "живу". :)
    Але чому я в опитуванні обрала варіант некомфортно, бо: буваючи в тих містах і усвідомлюючи, що не за кордоном, а в Україні, теж стикалась із зневагою до того, що говорю українською. Хтось в магазині банально не хотів нічого мені продати, продавець вдавав, що мови моєї не розуміє і чекав поки я перейду на російську. А це особливо сумно, коли людина стомлена, хоче купити елементарну їжу, продавець її розуміє, але "із принципа" мовчить. Іноді теж не хотіли відповісти перехожі на вулиці на питання "куди і як", але таких випадків не було аж так багато, на щастя. Єдиний висновок скажу, що доти існуватиме дискомфорт, доки буде ставлення в деяких мешканців русифікованих міст до української мови як до чогось нижчого, гіршого. Наприклад, бачила, як в одному із русифікованих міст іноземець підійшов до молодих дівчат і запитав англійською як йому кудись пройти - ті йому відповіли. Мені тоді подумалось "о, добре, місцеві, йду і я спитаюсь", але мою українську сприйняли "зі смішком"...Ось такі випадки і створюють дискомфорт.

---------- Додано в 13:32 ---------- Попередній допис був написаний в 13:19 ----------

Забула сказати - коли побачила пам'ятник Леніну в Харкові, такий великий монумент і на видному місці великої площі, то мені було особливо дискомфортно. :crazy:

• Подобається Подобається x 5
  4. Полковник

Полковник миється в бані

А писал про ТАМ!
    Вы-то причём?

5. syavych

syavych копач

Більшість тих, що ТАМ, також приїжджають в України, нє?

6. Полковник

Полковник миється в бані

Угу.
    И все в Луганск!

7. premium

premium Well-Known Member

я нарахував лише 13 :sad:

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вже не пам"ятаю, хтось тут писав, що на питання російських туристів "Как пройти на площадь Рынок?" були послані на "шістку до вокзалу і :cesored: в свою Москву!"
    Третій закон Ньютона!

9. Olgica

Olgica Member

Некомфортно. Але намагаюсь створювати навколо себе цей комфорт власними зусиллями. Найбільше засмучує російська в Полтаві, Житомирі, Черкасах, Чернігові... А просто таки "бісить", коли чуєш як молодь (а інколи і не молодь) з цих регіонів намагається говорити ламаною російською з одних їй лише відомих причин.. Виходить суржиково і дуже сумносмішно. Особливо часто це відчувається при переїзді вищеозначених до столиці. Тоді якись цей комплекс меньшовартості дає про себе знати "по повній програмі". Оце дійсно сумно.:-(

Найбільше дратує, коли чують українську мову в Донецьку і дивляться на тебе, немов ти розмовляєш латинкою. Хоча, думаю,здивування від латинської мови було б меншим... Але це просто від людської тупості, тому я вже давно не звертаю на це уваги:)

• Подобається Подобається x 4
  10. Provincial

Provincial Well-Known Member

Та відомо,чому...відомо! Бажання здатись "городскім"...

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Згідно закону тре заборонити продаж сала усім, хто не говорить українською! :)

12. Полковник

Полковник миється в бані

Интересный вывод.

• Подобається Подобається x 4
  13. ograda

ograda Well-Known Member

[Чи комфортно Вам у русифікованих містах?]

Автор теми попав пальцем в небо. Про які міста йде мова?
    Русифіковані - ті в яких до російської раніше в ужитку переважною була інша мова.
    Наведіть список таких міст, тоді буде предмет для обговорення

14. Ясь

Ясь Well-Known Member

Пане Полковнику, мені що, заборонено кудись по русифікованих містах їздити?
    Років 10 тому неприємно було в Києві спілкуватись, звичайно, не всюди.
    А Крим? Теж років 10-12 тому - дружина з міста зі сльозами прийшла...
    На теперішній час не знаю, останній раз був два роки тому - зміни є, і приємно, що на краще.

15. Полковник

Полковник миється в бані

Я не в курсе.
    В милиции, может, спросите?

16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

:??? Поясніть логіку, не второпав....

17. Ясь

Ясь Well-Known Member

Дружина в Криму була в ситуації -
    А взагалі колись, в старших класах школи - при радянському союзі, в нас (пошукайте, де Розточчя), вже й на Львів казали "глибока рОсія". Коли поступив у ВУЗ - половина лекцій російською була...

• Подобається Подобається x 2
  18. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Хорошо шутите. Но не смешно.

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Яка дурня...

Назвіть мені хоча б 2-3 українські фільми, зняті в Україні, починаючи з 2005 року, які б мали ВЕЛИКИЙ УСПІХ у БІЛЬШОСТІ НАСЕЛЕННЯ України та об"єднували народ України хоча б мистецтвом?

Ви не назвете ні одного. НІ ОДНОГО. І це в країні, яка тратила мільярди на пам"ятники.

Той, для кого російська мова - рідна - розмовляє нею. Це - звичайна річ. А ось "особлива любов" до неї українців - це 100% "совок". Бо наше село ще живе "совком". Російською розмовляли приїжджі робітники в містах, а українською - селяни та їх діти, які вмирали від голоду. Потім російською розмовляло партійне начальство (імпортоване на Україну з Росії), яке жило ДУЖЕ добре, а українською - ті самі "недоморені" селяни... Тому багато хто з тих, родом із села, хто мріяв жити краще - починав з цього - намагався розмовляти саме російською. І це також - зрозуміло!

Але зараз "мовне питання" - це хєpня. Бо тупа політика не виправить того, що зроблено більшовиками, голодом, війною та совєтскою владою. Це вже генетичні зміни - гляньте на Крим з Південним Сходом України...

Єдина можливість змінити щось - це побудувати "Україну без корупції". Але ніхто за це ще не брався. Всі бавляться "язиками".

• Подобається Подобається x 5
  20. premium

premium Well-Known Member

хай знають, що таких зневажають усі

---------- Додано в 18:37 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

Комплекс меншовартості рафінований.

---------- Додано в 18:46 ---------- Попередній допис був написаний в 18:37 ----------

Починаємо з вашого міста: Чернігів, Новгород-Сіверський, Суми, Глухів, Путивль, Полтава, Кременчук, Харків, Мерефа, Старобільськ, Артемівськ, Дніпропетровськ, Черкаси, Житомир, Київ, Вінниця, Бориспіль, Бровари, Вишгород...

а де твій аватар? :)