Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Недочеловек (нем. Untermensch — Унтерменш) — расистско-евгенический термин из идеологии национал-социалистов. В контексте нацистской расовой политики недочеловеки противопоставлялись «сверхчеловекам» (нем. Übermensch).
    Жаловаться модераторам не буду. Не в моих правилах. Наши деды сами вколотили осиновый кол в могилу тех, кто считал нас Untermensch - вколотим и мы. Не сомневайтесь.

• Подобається Подобається x 6
  2. matvej

matvej Well-Known Member

Пррочитав тільки першу і останню сторінку. Прорпустив, звісно, багато, але те, що тут відбулося круте відхилення від теми є очевидним. Тому "повернемося до наших баранів". Про мене, то я не дуже-то їздив по Україні, тому насправді не дуже розумію що таке "русифіковане місто". У Києві, наприклад, - розмовляй якою хочеш - "ми тут тимчасово", бо акцент націлений на зручність. Звертаючись українською майже завше у відповідь була також українська - загалом почувався як на вокзалі - з тим же рівнем комфорту. У Дніпропетровську подібна ситуація. От у Одесі було трохи дискомфортно у тому плані, що відчувалась якась атмосфера підсміювання чи що, однак і у цьому випадку, як власне і завше, діє культура і вихованість - дай добрий приклад і тебе поважатимуть - якою б мовою ти не спілкувався. В Ужгороді - був здивований тим, що наївно думаючи "це ж так західно, що далі нікуди" таки виділявся чітко на фоні російсько/угорсько/україномовного місцевого населення.
    Дотримуюсь принципу - на Україні спілкуюся українською - і жодного дискомфорту.

• Подобається Подобається x 5
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Мені ваше соврамши не більше подобається...
    Забуваєте школу КГБ?

4. Полковник

Полковник миється в бані

Под контролем.
    Давно уже.
    Вот, ведь Ваша землячка пишет:

Или помыляется она?
    Или Вы?
    Но, кто-то из вас точно.

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Шкода, що ви не хоче вкладати кошти в якісну українську продукцію...
    Видко російська добре продається :)

P.S. Ви правильно поступили - найкращий захист - це напад!
    Замутили! е-ге ж!

6. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Ооооо...ДА!!!:good::good::good:
    5-й это было что то:...российский спецназ в Ирпине....российские самолеты в Гостомеле....вагоны с оружием из Севастополя в Донецк...бесбойные биты на стадионе....
    И каждую минуту...ВСЕ НА МАЙДАН...СЕГОДНЯ ВЛАСТЬ КУЧМЫ БУДЕТ СНОСИТЬ ПАЛАТОЧНЫЙ ГОРОД!!!:haha::haha::haha:

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Бачу вас таки зачепила останкінська голка...
    Ваша заангажованість аж зашкалює!!!
    Голосуй проти всіх, голосуй проти всіх, голосуй проти всіх...
    (Нічого не нагадує?)

P.S. Я бачив різницю. !!! А Ви бачу до сих пір не знаєте, за що народ стояв. Наголошую народ!

• Подобається Подобається x 3
  8. sl4m

sl4m Well-Known Member

за то что впарили им чувство гордости за страну, а у самих в головах ничего нет(чтобы догадаться что это лохотрон)

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Лохотрон я ще в 2004 бачив, до речі з обидвох сторін, адже фанатизмом "страдали" дві сторони. В народу була віра. А у Вас її до сих пір немає. То хто виграв?
    Так. Ющенко продався на 7 місяць. Заслабенького пропхали. Кірпу би на них.
    Що до Вас, Ви до сих пір шпріцуєте тут те, що Вам подає останкінська голка.

Ви хоч раз критично новини дивились (неупередженно?). О тож бо й воно.

P.S. Відповідь та сама. Не комфортно в ефірі. Телевізор вже не дивлюсь 5 місяців.

---------- Додано в 12:38 ---------- Попередній допис був написаний в 12:36 ----------

Краще мати почуття гордості, ніж почуття нікчемності (то що Вам впарюють)...

• Подобається Подобається x 4
  10. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я також вже 5 місяців новини не дивлюсь, а бачу тут багато демагогів, які не мають елементарної логіки.

• Подобається Подобається x 2
  11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А я дивлюсь... По всім каналам. Починаючи з 18.00 до опівночі... І газети читаю, і радіо постійно на 1-й національний, і інтернет вмикаю з новин...
    Це мені додає комфортності, чи навпаки?

12. Полковник

Полковник миється в бані

А я дывуюсь....
    Откуда допысы от некоторых молодых людей такие дремучие?
    Теперь понятно стало.

• Подобається Подобається x 1
  13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Уже, пожалуй, не деды, а даже прадеды. А вы всё ещё прячетесь за них, и "колотите колья".

Брали бы пример с Путина. :)))
    Его дочки уже давно живут ПМЖ в проигравшей КОГДА-ТО ДАВНО войну, разбомбленной дотла Германии, откуда только инженеров и других специалистов авиационной промышленности и только в СССР было вывезено аж 8000 человек. И, судя по всему, никаких кольев супердочки не забивают. Они там колом груши околачивают.

:haha:

• Подобається Подобається x 4
  14. Ома

Ома Дуже важлива персона

15. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Это - не мое. Это - Михаила Булгакова "соврамши" - нашего. кстати, земляка. Я ведь указал автора. ;)
    Вспоминаем школу - обычную, среднюю - или там теперь исключительно "правильных" авторов изучают - Ирину Карпу - к примеру? ;)

16. Guevara

Guevara Active Member

Я себя абсолютно чувствую как и в русскоязычных так и в украиноязычных, и абсолютно свободно общаюсь на этих языках ):)

17. Bogun

Bogun Well-Known Member

Дремучі? Знаєте, так розвивається логіка на процеси, а не баба бабці сказала.

18. Saszko

Saszko Well-Known Member

Реально відчуваю дискомфорт. Останнім часом якось це задіває...

19. Provincial

Provincial Well-Known Member

у атора блоґа явно проблеми зі слухом.Так,російську можна почути не рідше а подекли і частіше ніж українську в Києві.Але деякі кияни говорять суржиком в якому відсотків 70-80 українських слів ,а деякі-чистою українською.
    Дискомфорту не відчуваю абсолютно ніякого у спілкуванні в будь-якому місті-тому що розумію і володію і українською і російською (і польською) мовами.Один раз тільки мав "дискомфортне" спілкування з капітаном Миколаївської ДАІ.Він мене зупинив за порушення (таки було-де ж подінешся? Обігнав по полосі на підйомі))) а я підкреслено попрохав його розмовляти державною мовою...Як він,бідний,пітнів і старався)))))

20. - Любой каприз за Ваши грОши... :haha: Профессиональный подход!

а де твій аватар? :)