Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. matvej

matvej Well-Known Member

Між сходом і заходом - прірва, яку лукаві політики стараються залатати, і мова йде не лише про "мовне питання", а про виховання вцілому. Твердження "я украінєц і русскій язик для мєня родной" є для західняків нонсенсом, але заперечити цей факт неможливо, тому для запобігання конфлікту слід приймати (а не заперечувати) речі такими, якими вони є. Щодо введення другої державної мови - це попросту економічно невигідно і тягне за собою багато не тільки бюрократичних проблем.

2. syavych

syavych копач

Думаю в такому віці вони ще не повністю усвідомлюють весь ідіотизм даної сценки. На щастя...

• Подобається Подобається x 1
  3. UDALA

UDALA Well-Known Member

Не сценки , а словосочетания - "русыфиковани миста":haha:

4. Sever

Sever миється в бані

не голосовал, т.к. не нашел пункта ОС. :)

а по теме: живу в русскоязычном (нэ русыфикованому) городе, дискомфорта стараюсь не замечать.

5. ricardo

ricardo Well-Known Member

Про які "пятна" мова?

6. Saszko

Saszko Well-Known Member

7. sl4m

sl4m Well-Known Member

он хотел сказать, таких как вы :pardon:
    и стыдно по этому поводу - большенсту населения страны (украинцев?:scratch_one-s_head:)

8. HOHOL

HOHOL миється в бані

Может поведаете нам, когда и кем была русифицирована например чисто украинськэ мисто - Одесса?
    Очень интересно послушать...)))

9. sl4m

sl4m Well-Known Member

а вы не знали? там жили исконно украиниские украинцы (мне уже привдоили линк, где в крыму такие были =) я плакал)
    это вы туда приперлись и все испахабили, ясно? =) (тут слово "сарказм" надо вставить на всякий случай =))

10. premium

premium Well-Known Member

Не вигадуйте. Я ніколи не писав, що Одеса була чисто українським містом.

---------- Додано в 11:29 ---------- Попередній допис був написаний в 11:21 ----------

1. Мабуть лише в Україні можуть виникати такі абсурдні питанні. Чому вас наприклад не цікавить хто такі французи, англійці чи німці?
    2. "украинци" треба було написати в лапках. Думав, що з цим також питань не виникне. Мав на увазі манкуртів українського походження.

11. BillyBobHarley

BillyBobHarley миється в бані

а всё-таки поясните, что Вы вкладываете в термин украинцы? Граждане Украины?

12. premium

Термін Українці має тільки одне значення.

• Подобається Подобається x 2
  13. Kruz

Kruz Member

Я не проти того, що б люди спілкувалися між собою іншими мовами, але мене дуже бісить коли я приходжу в тому ж Кривому Розі чи Полтаві в магазин, що б щось придбати, а мені продавець з нахальним рилом говорить, "Я вас не понимаю - говорите на нормальном языке"... а в Сумах ще краще було... на позаминулий День Незалежності попав туди... зайшов до пабу.. привітав офіціантку зі святом.. перше її питання було - "А с каким?" коли сказав - відповідь була - "А разве єто праздник?" Просто деякі люди, які живуть на сході украни (не всі, звичайно.. знаю дуже багато хорошох людей звідти) до нас відносяться з величезною неповагою. Хоча, якщо б не Західна Україна - то і незалежності не було би в нас..

• Подобається Подобається x 5
  14. BillyBobHarley

BillyBobHarley миється в бані

Сходил по ссылке (кстати, не рекомендую пользоваться таким сомнительным источником, как укровики) и прочёл там:

Використовується, як самоназва українського народу Т.е. справедливо применительно к гражданам Украины. :)

15. premium

То користуйтесь іноземним джерелом, наприклад рувікі, там те ж саме.

Називатись українцем і бути ним - це дуже різні речі.

16. Nameless

Nameless миється в бані

В Київі наприклад якось навіть і не звертав надто увагу на русифікацію, коли там гостював. Натомість в Криму реально відчувається що мешканці півострова скоріше іноземці ніж громадяни України. І якось дивно вони на мене дивилися коли я в магазині прпросив продавщицю чистою солов'їною зважити 300 грам сала на дорогу в поїзд. А касирка на вокзалі спочатку пробувала ламаним суржиком щось говорити потім врешті сказала "Извінітє, можна я буду па русскі разґаварівать?". Ну і шо ти з ними зробиш...

17. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

і все ж таки це був прояв ПОВАГИ до Вас, на відміну від продавця у прикладі Круза. З такими нічого робити непотрібно.Це прошарок російськомовного населення, що потрапивши в україномовне середовище досить швидко адаптуються і розмовлятимуть як російською (рідною), так і українською.

18. Nameless

Nameless миється в бані

хто зна чи її повага була щира, так як на державній роботі касирка головного вокзалу зобов'язана розмовляти українською. хамити вона не буде в жодному випадку так як робота в неї достатньо оплачувана.
    інша справа ларьки і бабульки на базарах. ці хамлять. але зрештою це все відносно і з багатьма людьми, з якими ми знайомились, у нас в Криму не виникало протирічь. з місцевими жителями чи навіть гостями з Росії. Все залежить від особистих якостей людини(капітан очевидність плаче). ну тут ще такий фактор що ми були туристами і з такими ж туристами дуже добре ладнали, хоча з донецькими якось жартома перегукувались "шахтар чемпіон! - х** вам!".

19. premium

Це вже великий прогрес.

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:06 ----------

Насправді в Криму частіше траплялись люди, які, почувши українську мову, висловлювали щирі слова підтримки і навіть переходили на українську мову. Жодного випадку хамства я не пригадую, лише частенько траплялись малограмотні, які не розуміли українську мову чи робили вигляд що не розуміють.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Перейшовся сьогодні по каналах ефірного телебачення...
    3 із 14-ти каналів були українською мовою.
    Питання на засипку!!!
    Якою мовою транслювались інші 11 каналів???
    Спробуйте відгадати з 3-х разів :)

а де твій аватар? :)