Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Останнє редагування модератором: 29 гру 2009
  2. OldMan

OldMan Well-Known Member

Эк Вы premium'а кусанули. :)
    Тщится достичь вершин москальской некомфортности.
    :)

• Подобається Подобається x 2
  3. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Про наявність журналів. Нагадаю:
    Он врёт? о_О

nirvanka,

• Подобається Подобається x 1
  4. - этим летом сестрёнка жены с подружками в модный турецкий молодёжный отель ездили (всем им по 19-20 лет, рост от 175 и т.д., я в аэропорт отвозил - чуть следом не махнул а зеркало заднего вида пока вёз чуть само поворачиваться не научилось.. :)), рассказов потом море, среди прочего: как-то за ужином клеились "украиномовные" ребята, и так, и эдак, и чего изволите, и судя по всему кто-то предложил "солодке" - одна девулька решила, что ей предлагают "селёдки" и упёрлась, что именно её и хочет. Ох и постараться пришлось молодым людям... Администраторов пытали, шефа нашли - таки притащил турок какой-то маринованной рыбы к концу десерта... :)))

- ясное дело, заслужить надо, надеюсь, не перед Вами заслуживать придётся? :blush::give_rose::)))

Останнє редагування: 29 гру 2009
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні! Наприклад журнали на комп'ютерну тематику.

---------- Додано в 12:32 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

Так, він бреше, коли стверджує, що можна просто підійти до будь-якого кіоску і придбати журнал на українській мові. Те, що він виписує - це проблеми Китаю - вони надрукують будь-що, хоч на мові май'я.

6. Вадюшка

Оце нагадали менi зi "Швейка", якого у сусiднiй темi обговорюємо:

...Все получится само собой. Произойдет простой обмен: чешский солдат переспит с венгерской девушкой, а бедная чешская батрачка примет к себе венгерского гонведа. Через несколько столетий антропологи будут немало удивлены тем, что у обитателей берегов Мальши появились выдающиеся скулы.

:))):good:

---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

Нет, но я проконтролирую :russian_ru: :mocking:

7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Послушайте, чукча-писатель, где я писал, что "можна просто підійти до будь-якого кіоску і придбати журнал на українській мові". Хотя было и покупал, например уважаемый мною журнал "Карпати", к сожалению ныне почивший в бозе. Видел детские издания. А вопрос почему не продаются на лотках журналы на мове, это вопрос к издателю и государству.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

По перше; попрошу без образ!
    По друге; я вжив слово "коли" ( в плані припущення а не ствердження). Тому попрошу не придиратися. Читайте в контексті...
    По третє; я відповідав не Вам.

P.S. З Вашого вислову:
    - где я писал, что "можна просто підійти до будь-якого кіоску і придбати журнал на українській мові"
    я роблю висновок, що Ви підтверджуєте, що це зробити неможливо. Отже їх немає!

9. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Українська велогонщиця Леся Калитовська, бронзова призерка Пекінської Олімпіади, є єдиною, хто розмовляє українською мовою в луганській команді.

"Спочатку я намагалася підлаштуватися під дівчат, але тренер, коли почув це, став страшенно сваритися. Він мені просто забороняє спілкуватися російською! Тим паче за кордоном. Там люди, чуючи українську мову, повинні розуміти, що ми - окрема нація", - каже Калитовська в інтерв'ю.

"За кордоном тренер також намагається розмовляти українською, хоча дається йому це важко. А в Луганську всі мені кажуть: "Розмовляй українською, ми тебе розуміємо". Тепер у розмові зі мною переходять на українську", - говорить Леся.

Калитовська - уродженка райцентру Жовква, що на Львівщині, однак вже довгий час представляє Луганськ. Цього року на етапі Кубку світу з велотреку вона стала третьою. http://www.ngo.donetsk.ua/donsociety/12694

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Напевно їй було не комфортно. Усе зміниться...

11. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Він знає, але має принцип! Нащо в своїй державі переходити на чужу мову?:wacko:
    Під когось підстроюватися, у себа вдома???
    А навіть якби й не знав. Нащо воно треба? Російська, не з тих мов, яку у нас ПРОСТО НЕОБХІДНО знати, то ж не англійська, і не німецька!

Останнє редагування: 29 гру 2009
  12. Полковник

Полковник миється в бані

О!
    А могла бы и первой стать!
    Тяжелы они - кандалы национализма!

• Подобається Подобається x 3
  13. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

І ще одне. Більшість моїх київських знайомих, котрі спілкуються (та напевне і думають) постійно російською, кажуть, що рідну мову ніби й знають, але не хочуть її "калічити", бо кому ж потрібний той суржик? Але мені постійно забороняють переходити на російську (раніше, перебуваючи в Києві часом бувало, "забувався"..... каюсь). Ось так буває в дуже багатьох випадках. Не знаю, з одного боку добре, що люди так настроєні, а з іншого - не зовсім...

14. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Под людей с которыми общается у себя дома. :dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  15. Вадюшка

Я б сказав, що навпаки -- це принцип його має.

:haha: :good:
    Евгений Ваганович, залогиньтесь! (ц):mocking:

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

А Що ви знаєте про Націоналізм? Ви свого не маєте і заздрите іншим. Ви ж чукчі без роду-племені, валянки по країнах розносите. Свого не маєте, на чуже нарікаєте.
    Як в нас кажуть - собака гавкає, караван йде.

17. Вадюшка

Свого нацiоналiзму? А нащо?

18. Полковник

Полковник миється в бані

Знаю, что это очень плохо и не достойно современного цивилизованного Человека Планеты Земля.
    Этого СВОЕГО не имел и иметь не собираюсь.
    И без ЭТОГО своей глупости хватает.
    А Вам, нет, не завидую, сочуствую.
    Не более того.
    Не понимаю почему Вы считаете, что у Чукчей нет рода и племени?
    Могу, конечно, поинтересоваться, но не охота, честно говоря.
    Про валенки - это Вы правильно сказали.
    Недавно морозы были, так сынулю исключительно в валенки одевали.
    Тепло, уютно, удобно.
    Кажа и синтетика валенкам в подмётки не годятся при морозах.

Тут вспомнился очень старый анекдот:
    - Петро, а в тэбэ СПИД е?
    - (почесав затылок) - е, алэ трохи, тильки для сэбэ.....

Нет.
    Не у ВАС ТАК говорят.
    Откуда у ВАС во Львове караваны ходили и куда?

Останнє редагування: 30 гру 2009
    • Подобається Подобається x 3
  19. Східняк

Східняк Well-Known Member

Питання до "західняків": "А як у вас пояснюють такий стан з пресою?"

У Донецькій області, наприклад, не кліпнувши оком, відповідають: "Патамушта нє пользуєцца спросам!"
    А коли починаєш прискіпливо розпитувати, то з'ясовується, що просто не завозять, а вся мережа кіосків живиться з одного обласного джерела, на чолі якого стоїть затята московська кацапошовіністка (десь записував прізвище, але загубив...)

Але ж у Львові, дійсно, я не знайшов де придбати звичайнісіньку поліетіленову торбинку з українським написом або малюнкома. Ну хтів привезти собі "сувенір", а то у нас у Донецьку запросто можна придбати торбинки з "Ейфелевою вежею", "Біг-Беном", гамериканським президентом, австралійською оперою тощо - все що завгодно, тільки не українське....

20. Fenix

Fenix Member

Ээээ... в смысле, пакетов полиэтиленовых с украинскими надписями во Львове нет? Ага?

а де твій аватар? :)