Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Стоп, на украинском языке нет газет и журналов? Или интересных вам журналов на украинском нет? Если имеющееся в продаже на родном языке вам не интересно, то никто кроме вас в этом и не виноват. ;)

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не моя сфера діяльностя, але ідея хороша. Що до граючого хлопчика, теж нічо, якщо він бавитиметься кістками москалів.

---------- Додано в 12:29 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ----------

Вперед! Немає журналів!...

3. borkhes

Мабуть треба ще пошукати?
    Цікаво, чому тільки ви про це як про проблему говорите... Важко уявити, що всі незадоволені українці мовчат. :)

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Брехло!
    Немає журналів про граючого кістками дебіла...
    ПЕРЕЛІК
    назв друкованих засобів масової інформації із загальнодержавною регіональною та зарубіжною сферою розповсюдження,
    зареєстрованих Міністерством юстиції України з 1 січня 2007 року (станом на 11.09.2007)

А те, що кіоскер, зважаючи на те, що її зарплатня іде з відсотків, не набирає 200-300 примірників "Слобожанського науково-спортивного вісника" або "АВС Бухгалтерія" говорить тільки про те, що ви ці журнали купляти навіть не думали...
    Підійдіть до кіоскера біля будинку і домовтеся з нею (ним) про те, що ви гарантовано будете скуповувати всі примірники "Імплементології Пародонтології Остеології", які вона буде привозити і побачите, як станется цудо... :)))

• Подобається Подобається x 3
  5. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Думаю, такій "працівниці державної установи" варто було про це натякнути. І то ще питання хто би вилетів і в якому польоті. Правда регіонали могли б це представити в світлі "переслідування опозиції і ромійськомовних меншин", але це би її не врятувало!

Доречі на одній з київських фірм, з якими я співпрацюю є такий працівник, який НІКОЛИ, НІ ЗА ЯКИХ ОБСТАВИН НЕ ПЕРЕХОДИТЬ НА РОСІЙСЬКУ МОВУ!!! І то при тому, що його колектив на 100 відсотків російськомовний. При тому, що приємно, він є найкращим працівником! Дякувати Богу залишилися ще такі люди, а значить, ще не все втрачено для нашої мови у мегаполісах! ;)

• Подобається Подобається x 3
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я Вмію домовлятись і без вас. І надалі. Не вказуйте що мені робити і я не скажу куди вам піти...
    Але все ж...
    Немає, Ви що не вмієте читати? Мова йдеться - чи мені комфортно!? Ні не комфортно! Немає журналів...

• Подобається Подобається x 1
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Нарід в нас просто терпеливий. Але. Завжди так не буде (с). Бувають перші, будуть і натупні. За жовто-блакитний прапор не один життя віддав. Проте жодна собака вже навіть не гавкає проти нього. Як на мене всьому свій час. І на це прийде. Колись і телебачення все було совєцьке (Я нє руский, я совецкій (Шварцнегер, Красная жара. с.)) Може після кінотеатрів і за журнали візьмуться...

8. borkhes

Он просто не знает русского языка, да? :)

---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:52 ----------

Вы имеете ввиду, что уберут с витрин всё, что издано на языках отличных от украинского? :)

• Подобається Подобається x 2
  9. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Росiйськомовний теж може не надто розумiти українську. Вас це так дивує?

---------- Додано в 10:43 ---------- Попередній допис був написаний в 10:31 ----------

...а усi чотири мови тим не менш є офiцiйними для всiєї конфедерацiї [​IMG]

Щось пруфлiнкiв про це так i не навели, щоправда... :dntknw:

Звiсно, недоречними, якщо порiвнювати СРСР 30-х i теперiшню Швейцарiю :dntknw:

Стривайте. Ви кажете про конкретнi зловживання конкретних дятлiв на мiсцях, i узагальнювати з цього, що друга мова в Українi не може мати мiсця -- трохи, як на мене, нагадує позбавлення вiд лупи за допомогою гiльйотини :mocking: До речi, Ви не запропонували тому рацсовсу письмово вiдмовити Вам у послугах за цiєю пiдставою, не погрозили зверненням до правоохоронних органiв?

---------- Додано в 10:44 ---------- Попередній допис був написаний в 10:43 ----------

А одне одному не заважає :)))

---------- Додано в 10:47 ---------- Попередній допис був написаний в 10:44 ----------

А я от замiсть сраного крима останнi роки якраз у Львовi вiдпочиваю :good:

---------- Додано в 10:50 ---------- Попередній допис був написаний в 10:47 ----------

Не вийде: українки занадто цнотливi для того, щоб забезпечити "ГХ" постiйний контент, а зарубiжнi сiськi там будуть некошернi :crazy:

• Подобається Подобається x 2
  10. premium

premium Well-Known Member

В РФ може й так, але не в Україні.
    (Мігрантів в приклад не ставити)

11. Вадюшка

Вам-то, пардон, звiдки знати? Ви росiйськомовний? :)

ЗI: а надто якщо згадати насичену дiалектизмами мову захiдного регiону -- та хоч того самого Львова ;)

12. premium

premium Well-Known Member

Мені це відомо з досвіду спілкування. Навіть в Криму відсоток "нєпанємающіх" менше за відсоток імігрантів в першому поколінні.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Принаймні з'являться україномовні...

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Турки не зобов'язані розмовляти українською. Мені особисто комфортніше розмовляти російською з жителями Росії чи інших країн, ніж з українцями, бо перші не вважають мене другим сортом. Є ж різниця між спілкуватись російською "щоб порозумітись" і "бо хтось тупо не хоче чути українську".
    Хто не розуміє?? Російськомовні українці, які десяти років проживають на території України?? Розуміють чудово! Якщо мою українську розуміли росіяни з Москви, які чули українську тільки з пісень Океану Ельзи, то я дуже сумніваюсь, що люди, які вчать в школі укр. мову, її не розуміють. І з ними я маю переходити на мову, яку не вчила. То ненормально.
    Тема про русифіковані міста. Якби всі міста України вважались русифікованими, то не було б такого поділу. Якщо Ви вважаєте Львів русифікованим, то Київ тоді російським треба називати?

• Подобається Подобається x 4
  15. Geograf

Geograf Меломан

Не дуже комфортно, і напевно це насамперед пов'язано із вихованістю людей. Наприклад коли у Криму хотіли із знайомими у Криму хотіли купити карточку поповнення то нас вперто не хотіли розуміти, таких випадків "нерозуміння" було багацько:sad:

16. Вадюшка

Вважати, що нинiшня школа дає нинiшнiй школотi бiльш-менш нормальне знання, iмхо, трохи заоптимiстично :sad: Стосується не лише мов.

17. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Как это нет журналов на мове, если их нет на лотках, то можно подписаться. Я например выписываю "ЇЇ" и "Хроника-2000".
    На Раде зарегистрирован законопроект "О национальном культурном продукте". Если его пробьют, то большинство российских изданий в Украине мі не увидим, не считая бульварніх

18. sl4m

sl4m Well-Known Member

не на тех людей нарвались (как, например, некоторые из форумчан) либо(что конечно же врядли) просто наше государство прело им мозги и они теперь с ненавистью относятся ко всему украинскому (примеры я уже приводил)
    а последний пример - это засылка неонацистов в севастополь (на тих выходных), с лозунгами украина для украинцев
    ну вот объясните, какого лезть туда (я про этих придурков готорые приехали в севастополь), где вам не рады и вы(они) и так знаете как к вам там отнесутся

вот от сюда и появляется отношение к людям... это все равно что "вы нам... ах так?!, а вот вам в ответ сильней!"

ЗЫ хотел часть из этого написать в теме про крым, но думаю нет смысла

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ну перепрошую, якщо я, ніколи не вчивши російської мови, спілкуючись в більшості лише з укр.-мовними, вмію і читати, і писати (більш-менш), і спілкуватись російською живучи в Україні, то яким чудом російськомовні вивчаючи українську мову, чуючи її від знайомих, з ТБ, на роботі можуть її не розуміти??
    Я ніколи нічого не чула польською мовою, не дивилась польські мультики і не мала польськомовних знайомих. За пів року живучи в Польщі практично не виходячи з дому не вивчаючи мови могла вже розуміти поляків і спілкуватись! За півтори роки вже вмію писати (з помилками, та все ж) і спілкуюсь вільно. Не вивчаючи мови! Тут мова про бажання і всі це прекрасно розуміють!

• Подобається Подобається x 9
  20. Вадюшка

У когось менша здiбнiсть до мов ;) У когось небажання попадати у дурнi ситуацiї через невiрне розумiння змiсту українських слов через нiбито їх iдентичнiсть з росiйськими (до речi, Ваш приклад iз "жуйкою" у польськiй -- сюди ж ;) ). У когось бар'єр перед "живим" iншомовним спiврозмовником. Рiзнi можуть бути причини -- тож не треба квапитися усiх записувати до укрмовофобiв :)

а де твій аватар? :)