А от давайте не пiдмiняти поняття "Невiдродження" i "лiнгвоцид" -- трохи рiзнi речi. Тож все ще чекаю на критерiї i пiдтвердженi факти цiлеспрямованого "вбивства" мови, зокрема на Харкiвщини. Щодо мовного контенту в медiа-сферi (ЗМI, ефiр) я ж вже по темi писав у самому початку. Оке, повторюся: 1. Особисто мене турбує якiсть iнформацiї, а не мова її подання; звiдси витiкає, що чим бiльше мов менi зрозумiло, тiм бiльше ймовiрнiсть отримання якiсної iнформацiї, у тому числi шляхом зiставлення iнфо про одне й те саме з рiзномовних джерел. 2. Мовне розмаїття iнтернет-джерел (вiд текстових до телебачення) наразi, як на мене, є бiльш нiж достатнiм, а iнтернет нинi є досить доступним. Отже, якщо вiдноситися до медiа-простору як суто iнформацiйного середовища, то, iмхо, особливих проблем нема (за умови, звiсно, що якi-не-якi мови вчиш, а не лише скаржишся на життя ). Якщо ж м.-п. розглядається суто як засiб пропаганди i iдеологiчних вiйн... ну то не до мене, я такой фiгньою не страждаю ---------- Додано в 10:22 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ---------- Згоден майже з усiм, лише маленька ремарка: українська є офiцiйною вже зараз А щодо "модна" -- якась стрьомна характеристика для мови, враховуючи, що мода -- рiч дуже мiнлива
Це наша батьківщина, і ми такі які ми є, чому в моїй країні я мав би почуватись некомфортно? І ДЕ ТОДІ КОМФОРТНО - ЗА КОРДОНОМ?
Та не має бути некомфортно. Тому живу в рідному Тернополі і не збираюсь нікуди виїжджати. Ми є такі які ми є, але потрібно вдосконалюватись. ---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:50 ---------- Інформаційні війни тривають, незалежно від того страждаєте Ви цим чи ні.
Надзвичайно цікаво це почути саме від ВАС! Зауважте! Саме чисто українських, а не з нахилом. І Школа - гімназія теж не "катіт"...
Це ви про свою поведінку та інших дописувачів на Львівському форумі, просто пора його вже перейменовувати...
вы уж простите но это вам не ЗУ я уже говорил, что тут услышать украинский - кроме как по радио, телевизору или с рекламы - большая редкость... летом конечно бывают случаи, т.к. приезжих много все равно что спросить про чисто русскую школу во львове вы в Крыму бывали?... приезжайте) у нас горы красивые и море иногда теплое ) хорошо спрошу
Зачем так сильно помыляться? У земляка Бориса научились? Не было и нет во Львове чисто русской школы (школ). Возможно, что Вам это покажется странным, но даже в годы Советской Власти ВО ВСЕХ русских школах изучался украинский язык. Так что ЧИСТО РУССКИХ не было НИКОГДА!
Про факт розстрілу 33 харківських студентів у 1951р.за відмову складати іспити російською я прочитав у книзі Василя Лизанчука, Творімо разом Україну! Монографія.-Львів:ПАІС,2009,-452с.
я ходил в русскую школу в Харькове при ссср , украинский язык знаю отменно , его преподавали одинаково как и русский по обьёму . А потом пошла "дилова украйинська мова" - это вобще кашмар. И во всех институтах первый экзамен это как раз она-ДУМ. И это было ещё до того как к власти пришли помаранчевые свидомые деятели.
Все остальные предметы, преподавались на РУССКОМ языке. Тройку, по украинскому, палюбе ставили/ставят, но базовое образование, на русском, экзамены в ВУЗ, где ненадо было сдавать украинский, легко. PS Извиняюсь, что вписался, не для срача, а обьективности для.
Ну, не знаю. У меня всегда "5" была. ---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ---------- Угу. Творят. Что хотят, то и творят.