Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

А от давайте не пiдмiняти поняття :) "Невiдродження" i "лiнгвоцид" -- трохи рiзнi речi. Тож все ще чекаю на критерiї i пiдтвердженi факти цiлеспрямованого "вбивства" мови, зокрема на Харкiвщини.

Щодо мовного контенту в медiа-сферi (ЗМI, ефiр) я ж вже по темi писав у самому початку. Оке, повторюся:

1. Особисто мене турбує якiсть iнформацiї, а не мова її подання; звiдси витiкає, що чим бiльше мов менi зрозумiло, тiм бiльше ймовiрнiсть отримання якiсної iнформацiї, у тому числi шляхом зiставлення iнфо про одне й те саме з рiзномовних джерел.

2. Мовне розмаїття iнтернет-джерел (вiд текстових до телебачення) наразi, як на мене, є бiльш нiж достатнiм, а iнтернет нинi є досить доступним.

Отже, якщо вiдноситися до медiа-простору як суто iнформацiйного середовища, то, iмхо, особливих проблем нема (за умови, звiсно, що якi-не-якi мови вчиш, а не лише скаржишся на життя ;) ). Якщо ж м.-п. розглядається суто як засiб пропаганди i iдеологiчних вiйн... ну то не до мене, я такой фiгньою не страждаю :dntknw:

---------- Додано в 10:22 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ----------

Згоден майже з усiм, лише маленька ремарка: українська є офiцiйною вже зараз :) А щодо "модна" -- якась стрьомна характеристика для мови, враховуючи, що мода -- рiч дуже мiнлива :mocking:

• Подобається Подобається x 3
  2. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Це наша батьківщина, і ми такі які ми є, чому в моїй країні я мав би почуватись некомфортно? І ДЕ ТОДІ КОМФОРТНО - ЗА КОРДОНОМ?о_О

• Подобається Подобається x 1
  3. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Там, гдє нас нєт (ц) :)))

4. premium

premium Well-Known Member

Та не має бути некомфортно. Тому живу в рідному Тернополі і не збираюсь нікуди виїжджати.

Ми є такі які ми є, але потрібно вдосконалюватись.

---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:50 ----------

Інформаційні війни тривають, незалежно від того страждаєте Ви цим чи ні.

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Надзвичайно цікаво це почути саме від ВАС! Зауважте! Саме чисто українських, а не з нахилом. І Школа - гімназія теж не "катіт"...

6. Bogun

Bogun Well-Known Member

Це ви про свою поведінку та інших дописувачів на Львівському форумі, просто пора його вже перейменовувати...

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

На "Хмельницький"?

8. sl4m

sl4m Well-Known Member

вы уж простите
    но это вам не ЗУ
    я уже говорил, что тут услышать украинский - кроме как по радио, телевизору или с рекламы - большая редкость... летом конечно бывают случаи, т.к. приезжих много
    все равно что спросить про чисто русскую школу во львове
    вы в Крыму бывали?... приезжайте) у нас горы красивые и море иногда теплое )

хорошо спрошу

9. iso

iso Well-Known Member

Не влучили:)

10. А така є...

11. Полковник

Полковник миється в бані

Зачем так сильно помыляться?
    У земляка Бориса научились?
    Не было и нет во Львове чисто русской школы (школ).
    Возможно, что Вам это покажется странным, но даже в годы Советской Власти ВО ВСЕХ русских школах изучался украинский язык.
    Так что ЧИСТО РУССКИХ не было НИКОГДА!

12. А на территории Украины так и должно быть!!!

• Подобається Подобається x 2
  13. romhavr

romhavr Well-Known Member

Про факт розстрілу 33 харківських студентів у 1951р.за відмову складати іспити російською я прочитав у книзі Василя Лизанчука, Творімо разом Україну! Монографія.-Львів:ПАІС,2009,-452с.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Где я написал, что не должно?
    Но Вы-то обратное только что утверждали!!!!

15. Istrebliatel

Istrebliatel Well-Known Member

я ходил в русскую школу в Харькове при ссср , украинский язык знаю отменно , его преподавали одинаково как и русский по обьёму . А потом пошла "дилова украйинська мова" - это вобще кашмар. И во всех институтах первый экзамен это как раз она-ДУМ. И это было ещё до того как к власти пришли помаранчевые свидомые деятели.

16. Gron

Gron тафгай

Все остальные предметы, преподавались на РУССКОМ языке.
    Тройку, по украинскому, палюбе ставили/ставят, но базовое образование, на русском, экзамены в ВУЗ, где ненадо было сдавать украинский, легко.
    PS Извиняюсь, что вписался, не для срача, а обьективности для.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Ну, не знаю.
    У меня всегда "5" была.

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ----------

Угу.
    Творят.
    Что хотят, то и творят.

• Подобається Подобається x 3
  18. Gron

Gron тафгай

Ну дык, настоящий Полковник.;)
    PS Правда передёргиваете иногда, как "троечник"
    Но то таке.

19. Полковник

Полковник миється в бані