Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. premium

premium Well-Known Member

для мене москаль - це носій бацили московського шовінізму

---------- Додано в 15:53 ---------- Попередній допис був написаний в 15:46 ----------

таке бидло національності не має, але в москалів перетворюється запросто

чому пр? а тому, що лише в цієї партії лідер має таку біографію...

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А в БЮТ? Як там з криміналом?

3. premium

скільки? аж двоє?

---------- Додано в 16:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:55 ----------

в БЮТі набагато краща картина

4. iso

iso Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  5. VasMT

Ага, економічні злочини, це вже інший рівень... Такби мовити "розумні" злочини... Тоді - ОЙ!

6. premium

можна конкретніше

7. VasMT

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це Ви стверджуєте, чи запитуєте?
    У Львові трапляється багато москалів (в більшості це бабульки і дідки), попри те, що тут вже більше російських українців, так само як і польських і юдейських. Ніхто їх тут не б'є і не катує і не заставляє говорити апо українськи.
    Ще раз кажу не путайте росіян і москалів. Так само як і поляків і ляхів, юдеїв і євреїв.

---------- Додано в 16:57 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

Поїдьте самі гляньте. Я був вражений (приємно) побільше Вас, коли в 2002 покатався по київській області.

---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:57 ----------

По Києву відповів?

---------- Додано в 17:02 ---------- Попередній допис був написаний в 16:59 ----------

Відео навть не переглядав. Хочете щось сказати - пишіть, я почитаю...

---------- Додано в 17:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ----------

Ще раз прошу не путайте росіянина, тим більше того, хто приїхав пів року назад і москаля, який тут на ПМЖ...

---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

Їх хтось чіпає? Якщо він не пхається із своїм псевдо-русіш, та ще й по "пацанячи" - то ніхто його не зачепить навіть на селах.

---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:07 ----------

Не ставте мені ментів у приклад, та ще й на вулиці - тут їм мало, хто із своїх довіряє - як на мене стара гвардія і ніхто там чисток не робив ще з часів енкаведистів... Про міліцію ходять слухи не тільки в нас і не тільки слухи...

---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

Відсутність в кіосках журналів на українській мові і українського контенту в ефірі - це по вашому відродження української мови? (перепрошую за питання на питання).

---------- Додано в 17:32 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ----------

Так, повідомлення для всіх!

Як на мене, люди поділяються на хороших і поганих. Одні і другі є всюди. Іноді складається вражіння, що поганих більше, але це помилкова точка зору. Тому ще одне визначення москаля: МОСКАЛЬ - це ПОГАНА людина. Крапка. В подальші дискусії, типу хто гірший - москаль чи хохол, втручатися не збираюсь. Відповідь - обидвоє!

Далі пропоную висловлюватись на тему - що саме Вам не подобається в русифікованих містах?

9. Чупага

Чупага Well-Known Member

Раджу читати тему-Як нас дурять в супермаркетах. Таке саме не подобається.
    За моїми расисткiми поглядами у Баццкі на Білій Русі трохи меньшь дурять.
    Може самі шкідливі москалі перемерлі або перевиховалися але мови не вивчили.:dntknw:

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Про СУПЕРмаркети знаю - проблема переробки прострочених (не зіпсованих) товарів. Не знаю, як в Бацьки (мало їх каналів на білоруській в нас транслюють), але нашим людям не завадило б пописати заяви протесту на джипах власників цих мініМАРКЕТІВ. :mocking:
    Та, як я чув, припирає їх батька, та й мову він знає і потрохи її впроваджує. (Тут казахи молодці - люстрації не треба: не знаєш мови - не можеш бути в органах влади). Знайомі розповідали, що деякі українці раніше казахів вивчили їх мову! :good:

11. sl4m

sl4m Well-Known Member

сори что выделил эту часть а не ту где вы про то что не бьет и не заставляет гвоорить по-украински

это у вас на западе так
    а у нас вся реклама, все деловые документы - на украинском
    когда человек приходит заполнить документы и ему непонятно - другим пофиг (я писал уже статистику по знанию и пониманию укр.языка на полуострове)
    в кинотеатры половина перестала ходитьт.к. им просто не нравится укр дубляж

и это для нас по вашему не окупантьска мова?

• Подобається Подобається x 2
  12. Чупага

Чупага Well-Known Member

Не так усе просто.Украінци там були вже місцевими з 19 ст. , казахи приїхали з півдня.
    Як би до Філадельфії або Бостону приїхали перуанці тому що вони корінні американці і почали місцевими керувати. Завозять казахів з китая тих що ані кирилицю ані латиницю не читають , але у них довідка що вони пригнобленна китайцями нац.меншість.

Останнє редагування: 23 гру 2009
  13. Полковник

Полковник миється в бані

Лично я никогда и не утверждал, что я ХОРОШАЯ людына.

14. sl4m

sl4m Well-Known Member

о
    еще интресеный примерчик вспомнился
    приехала групка врослых людей с ЗУ
    и давай обсуждать какого фига мы не разговариваем с ними на государственном языке... ну им то рот прикрыли по этому поводу
    но сам факт
    может среди них был премиум?...а то говорите что их тоько единицы

15. Bogun

Bogun Well-Known Member

Знаєте, може у нас так само прикривати рота всім, хто говорить російською. Гарно, просто чудово.

Коли таких, як ви б*ють за мову - то злі бандерівці-нацисти. А такі, як Ви - нормальноі шовіністичні пацани.

• Подобається Подобається x 3
  16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Зауважте. Я навіть підтримав Ваш пост. Ви вірно підмітили - окупантська! Але питання!? Для Вас чи корінного населення? Ваші корені які? Грецькі? Турецькі? Козацькі? Чи тюркські? Яку мову корінного населення там знищують? Слов'янську? Історію вчили? Історичну географію знаєте? росія Кримом володіє з якого року? Яку мову там винищили першою? Українську? ... Так це окупація! АЛЕ! АЛЕ! АЛЕ! Вас ніхто не вивозить в сибір за ваші пости! Вашу сім'ю не розстрілюють у вас на очах за те, що ви заявляєте. Вас навіть у в'язницю не посадили! Ви диседент? Ви чинили протести? Це ПЛАВНА асиміляція. Подобається це комусь сильно чи ні.
    Якби ви були в шкірі українських борців за свою свободу, то свої умови ви би не називали тотальною українізацією. Дайте відповідь! Скільки в Криму чисто українських шкіл? 1. 2. Чи "0"? Це українізація?

• Подобається Подобається x 2
  17. Чупага

Чупага Well-Known Member

Вітаю!Пане Воgun-е
    Патріоти бувають занудни чи навязліви.Закарпатькі хлопці мало не побилися з молодими агітаторами. З приводу УПА з їхнього села ніхто в УПА не був.Відповіли якось не шанобливо молодим.Тi :crazy:
    Може це вибори на мізки впливають.

18. premium

так і кажіть, що Ви користуєтесь джерелом ОБС

---------- Додано в 22:54 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ----------

не подобається те, що більшість розмовляє нерідною мовою

---------- Додано в 23:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:54 ----------

Ви там спочатку визначтесь: якщо ви руські, а Русь-це Україна, то руська мова (українська) вам має бути своєю мовою, або ви не руські і Крим - це не Русь, тоді руська (українська) мова вам окупаційна.

---------- Додано в 23:32 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ----------

Політично неграмотні західняки дійсно щиро дивуються і навіть публічно обурюються. Але я до числа таких не належу :) В Криму був разів 6, по 7-12 днів, і серйозних мовних проблем не виникало, хоча розмовляв завжди українською.

---------- Додано в 23:36 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ----------

Та що казати про Закарпаття, якщо там більшість церков москва захопила і мізки капітально промивають.

19. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Суть цього всього "хохлосрачу" зводиться до того в моїй уяві, що кожен україномовний громадянин хоче в будь-якому місті України щоб його розуміли і йому не треба було по три рази повторювати що таке цукор і щоб на нього не дивилися як на інопланетянина.
    А ще щоб не потрібно було мені заповнювати якісь документи на чужій мені мови, не зобовязаний я знати російську, та й не подобається вона мені. Якщо хтось не знає державної мови, то його проблеми, але часто російськомовні зі страхом огризаються в бік всього україномовного і відповідно негативно ставляться відразу(можу навести купу особистих випадків, особливо з Криму, Одеси). Мені особисто некомфортно в русифікованих містах, відчуваєш себе чужим частенько. Але при знайомстві і спілкуванні з російськомовними переважно той бар"єр зникає і різномовність все менше помічається. Якщо не загострювти цього питання, то й особливої проблеми не буде. Україна плавно україніфікується і все буде гаразд, мова меншин буде просто побутовою, а офіційною, переважаючою, модною, ... буде українська. Загальна тенденція така є наразі. Лише б горе-політики її не зіпсували своїми незграбними діями на цій нелегкій державотворчій ниві.

• Подобається Подобається x 6
  20. sl4m

sl4m Well-Known Member

Мои корни по большомы счету не из крыма (половина русский(карелия), половина "ЗУ" (чехо-поляк... пойсле войны некоторые р-ны перешли под советы))... но родители провели большую часть именно на полуострове(я уже писал где то что была добровольная колонизация Крыма с ЗУ... на что мои дед и ба согласились)
    какой язык уничтожили? ... пока еще никакой... мало КТ остается
    дисидент?... ну если учесть что я не один в этой стране разговариваю на русском языке, и мне так же не нравится проводимая страной политика...протесты?.. я в этом смылса пока не вижу...
    ассимиляция это когда все переходит плавно и постепенно, а не принуждающим путем (*)

сколько школ в крыму?..врядли отвечу, а вот за симферополь, пожалуйста:
    есть украинская школа гимназия
    есть школы с украинским уклоном(3 точно знаю)
    так же была построена под руководством президента новая школа (которая сделана тяпляп) - в которую собрали лучших преподавателей. и устроить туда ребенка можно только "за какие то заслуги"
    преподается языкна должном уровне. количество часов (когда еще учился) было примерно одинаковое с русским (не знаю как сейчас)
    ...если интересно, спрошу у педагогов более точную информацию

(*)когда за пару лет учебники для школьников только украинские, тесты тоже на украинском - вот это украинизация

---------- Додано в 08:00 ---------- Попередній допис був написаний в 07:55 ----------

прочитайте еще раз что я написал
    если не поняли, то на примере объясню
    представьте: приходите в гости и закидываете ноги на стол. ну вам конечно замечание. а вы в ответ огрызаетесь
    примитивно, но как то так

а де твій аватар? :)