Чи комфортно Вам у русифікованих містах?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 12 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам в русифікованих містах?

1. комфортно

35,1%
  2. некомфортно

45,8%
  3. не звертаю на русифікацію увагу

19,1%
  1. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

А пруфлинк можно?

---------- Додано в 10:26 ---------- Попередній допис був написаний в 10:25 ----------

Да-да. Как может рассуждать о Пастернаке человек без московской прописки? (ц)

Неоригинально-с... И несолидно. Совсем. :nea:

• Подобається Подобається x 1
  2. - из Москвы. Можете смело переходить в режим "беседы с москалём", т.е. забывать про правила ведения дискуссии, переходить на личности, передёргивать, пытаться оскорбить и т.д. Стоп, Вы ж это уже сделали! :) Полегчало, болезный?

Про "насрати" и прочее, это всё, что Вы смогли ответить на вопрос?
    :haha:

Ответ принят. Добро пожаловать в раздел "UA-RU".
    -----------------------------
    P.S. (адекватным форумчанам)
    Кстати, и эта ветка явно ошибочно в "мовном" разделе. Автор очень внятно уточнил ещё в топе, что говорит не о комфорте языковой среды.

- т.е. говоря проще, вопрос стоит "не давит ли Вас жаба", иначе историю приплетать было бы ни к чему.

• Подобається Подобається x 2
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

А Ви горді за український народ за те, що він ціною життя намагався створити свою державу, відстояти свої інтереси? Нехай це буде Петлюра, Бандера, Махно, Шухевич, Хвильовий, чи будь-хто інші? Так чи ні? (До вашого відома питанням на питання відповідати не ввічливо...)

---------- Додано в 11:14 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ----------

Я вважав, що відповіді інших дописувачів поставлять Вас на місце швидше, ніж моя з мами дискусія. Якщо Ви тільки за моїми дописами слідкуєте, то я Вам наведу іншого учасника форуму:

Підніміть свою дупу і поїдьте в краї далекі від міста і можливо самі переконаєтеся. В свої дискусії типу "UA-RU" мене не втягуйте. Вивчіть мову, тоді поговоримо...

Що до "Полегчало" - то я і не намагався Вас образити. Може Ви шукаєте якихось таємної ненависті. То цього немає. Я відкрито заявив: "Я не люблю москалів!", навіщо повторюватись. Ви що москаль? Якщо ні, чого Вам ображатись?...

4. Полковник

Полковник миється в бані

Ох!
    Как же я люблю читать допысы не любителей москалів!!!!

А вот я москаль.
    Уже можно на Вас обидеться?
    Или Вы что-то лично для меня добавите?

5. Вадюшка

Хто б ще менi пояснив зв'язок мiж перелiченими постатями i реалiзацiєю в цiй темi чиїхось "комплексiв нацсвiдомостi"... [​IMG]

Згадалося:

"...говорят партизану - «так война ж закончилась!». А он: «А я все еще поезда под откосы пускаю о_О»
    "

Тобто вже все ок, вiдборолися, маємо незалежнiсть i державнiсть -- а все комусь свербить iз чимось побороцца. :scratch_one-s_head:

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Можете ображатись, якщо хочете. Але я кажу вам, що ви відносите себе до тієї категорії людей, які є дуже паскудні! Бо москалі - це паршиві люди, які псують середовище, в якому перебувають. Поведінка - жахлива - п'янки, мати, бійки, ін. Культура - відсутня! Відсутня повага до оточуючих, відмова у вивчені мови народу, серед якого перебуває, напищеність і шовінізм. Враховуючи той факт, що прийшов не по запрошеню а з окупаційними військами - отримував вищі керівні посади і впроваджував неефективну систему керування на підприємствах та у системі влади. Був повністю байдужим, коли проводилися чистки українськоггоо народу від сильних людей, які мали іншу думку. (Наприклад вас би тут давно порвали, якби ми вели себе настільки по варварськи, як москалі. І не мали би ви взагалі тут якогось слова, бо вас би вивезли десь в Сибір, паравда в нас його немає, або закатували).

P.S. Повторюсь. москаль - це росіянин, який приїхав в Україну на ПМЖ і не вчить української мови, не поважає її, займається відвертим байстрюцтвом і слухає музику "тіпа" ШАФАТІНСКОГО, не працює, пиячить, розкидає сміття на вулиці, висловлюється нецензурними словами і веде себе як свиня.
    Я НЕ ЛЮБЛЮ МОСКАЛІВ! Хоч я поважаю росіян і це не заважає мені бути з ними в нормальних стосунках...

7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Насчет Махно очень верно насчет своих интересов, но причем тут интересы Украины, если он лупасил петлюровцев. А Хвильовий вообще был большевиком и сражался за Советскую власть, единственная заслуга, что не любил он москалей.

Это надо же сколько москалей проживает во Львове, только почему то они говорят по украински

8. Полковник

Полковник миється в бані

О!
    Спасибо, что и про меня немного добавили.
    А обижаться на Вас?
    Как можно.
    Как могу я, допустим, обижаться на своего 5-летнего сына?
    Абсурд, просто!

9. - про город Киев не увидел ничего.

- может, это?

- то есть, ответа я не дождусь, но перестану задавать неудобные вопросы? :))) Они уже пробовали... :)

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Кажуть, що чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Правильно!, Але, якщо насмітили, то добрий господар завжди прибере, перед тим, як не смітити...

11. nata-k

nata-k Well-Known Member

От що цікаво. Шановним панам (наприклад Полковнику, Невстранцю) абсолютно байдеже у якій темі дописувати - все одно дописи однакові. Прямо вічний двигун ;). Звідки та енергія у вас, ніяк не зрозумію.
    Ну, то таке.

А якщо таки по темі. То, дійсно, є люди в Україні (звичайно, особливо на Західній) для яких російська мова хоч і зрозуміла, але не комфортна. Бо вони її не знають досить добре. Що тут дивного?

А я себе почуваю не комфортно у русифікованих містах через те, що та російська зовсім вже і не російська.

12. - то таке.... ежели их не читать, то практически ничем не отличаются, на самом деле.

А тема - о другом:
    И третий пункт в опросе "не звертаю на русифікацію увагу" на даёт усомниться, что автор просил Вас высказать мнение не о языковой среде, а об историческом процессе.
    Читайте внимательно (хотя, конечно, не обязаны). :)
    Спасибо Вам уже и за то, что отличаете мои (и Полковника) сообщения от сообщений premium :good:

Останнє редагування: 23 гру 2009
    • Подобається Подобається x 3
  13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

http://www.youtube.com/watch?v=3_k-c9GO0vw
    http://www.youtube.com/watch?v=yy2Ewg-pTgY

14. sl4m

sl4m Well-Known Member

у вас у всех разное понимание слово москаль
    и по многим этим Вашим правилам я москаль
    и даже "мова москльска" - это язык с "А"-каньем, а не русский? =)
    еще раз повторюсь - многие тут сами для себя давно уяснили как они относятся к русским(читать москалям)(причем даже не гражданам РФ)... и мнение это они менять не собираются

а вот интересно, как себя должны чувствовать люди, к которым ТАК (как некоторые на этом форуме например) относятся

знакомый ездил во Львов. рассказывал(его словам я верю):
    подошел к милиционеру спросить как пройти на какую то улицу(на русском) . Тот ноль на массу. Ну он знает то укр.язык - обратился. После чего нормально рассказал как и куда пройти со словами "о так ты же свой"
    или вот еще пример от него же- бабушка зашла в общественный транспорт, показала удостоверение ну и что то сказала по-русски. водитель заставил ее заплатить за проезд, несмотря на это... не то что место кто то уступил

вранье?.. вот вам и просто язык

15. Вадюшка

Я гублю Вашу думку за мереживами метафор :sad:
    А от чiтких критерiїв и свiдоцтв "вбиття та поховання" укр. мови, якi я чекав вiд Вас та Премiума ще кiлька сторiнок тому, все нема.

---------- Додано в 13:41 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

А у меня во Львове с использованием русского никогда проблем не было. И что дальше? :)

ЗЫ: кстати, в т.ч. поэтому естественно и с удовольствием перехожу на украинский уже на второй день пребывания там.

16. iso

iso Well-Known Member

Відверта брехня.
    Щодо не уступили місце - вірю. Щодо "заставил ее заплатить за проезд", громадський транспорт, де можна їхати за пенсійним - у Львові залишилися лише трамвай і тролейбус. Там водій ніколи не втручається в квиткові справи. Усе решта працює в режимі маршрутних таксі - де дуже обмежені пільги (приблизно на рівні учасників бойових дій).
    "Ходят слухи тут и там..." ;)

• Подобається Подобається x 2
  17. premium

premium Well-Known Member

питання стоїть так, як стоїть, і не треба перекручувати

Я наводив однозначну статистику по вашій області. У відповідь - пережовування загальних фраз.

---------- Додано в 15:21 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

когось мені ця бидлота нагадує... мабуть членів пр в молодості

18. Вадюшка

iso, квотьте, плiз, ретельнiше щодо авторiв цитат.

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:23 ----------

А можна посилання? Проглянув наразi тему -- шось не знайшов, було лише по Києву.

I у постi № 77 пишете:

"...це додає впевненості у незнищенність української мови навіть у Харкові. Але кому, як не вам, знати про реальний рівень русифікації вашої області."

Тож якщо мова таки не знищена, то про що йдеться взагали?

19. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Вот не знал что во Львове столько членов ПР

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А чого не москалів?
    Як бачите, визначення "москаль" приведене Svjato_м або не точне, або безпідставне...
    Яккщо ви вже зачепили ПР, то я можу вам привести робочі записи з корпоративу НУ-НС в їхньому штабі... Хочете? У БЮТі не був, не потрапив. Але "штабісти" БЮТу знайомі, ні чим не кращі... Це не гамузом про всіх... Це про "елементи"... Так що квити...

а де твій аватар? :)