Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Зате не доведеться кожному це повторювати... Хоча так, краще заради ближнього потрудитися... [​IMG]

2. SatYr

SatYr Well-Known Member

Всі питання до Папи, то не я то писав що він заступник. Я констатую факт, який описаний в багатьох джерелах(навіть з офіційного сайту Ватикану).
    Джерело http://www.vatican.va/archive/ccc_css/archive/catechism/p123a9p4.htm
    Мій аматорський переклад :
    Отже він заступив на посаду і виконує функції, і є намісником - одне із значень цього слова є заступник.
    В даному випадку усі притензії до мовників. З'ясовуйте чому термін намісник одним із значень має заступник.
    Я оперую фактами, документами чи термінами.

В даному випадку намісник і заступник синоніми.

Будь-яка людина спершу має щось довести собі, а потім вже тулити іншим, а не розповідати казки Шахиризади.
    Можливо для інших мов це не так. Але українською це точно так.

В мене принаймні щось виходить.
    То як колись нам розповідали про задачу : треба було знайти оптимальний маршрут для літака, тобто було дано аеропорти, ціни на паливо у них і відстані до кожного з них, потрібно було знайти оптимальний варіант по ціні і часу. Розв'язком вийшов варіант, що літак взагалі не має вилітати.
    Є чіткі факти і дописи із енциклопедій чи сайту Ватикану. Далі вже йде моє логічне тлумачення того всього.

Я фактично кожен день стикаюсь із неправдою, і що з того. Свої вади, я фактично знаю, але ідеальних людей не буває, єдине що можна прагнути бути кращим.

ЗІ: Факти, документи, в іншому випадку прошу ставити IMHO, що як мінімум робила вже одна дописувачка.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що цікаво.... В опонентів прослідковується одна й та ж тенденція. Коли стосуються питання Трійці, вони свої доводи грунтують на тому, що ніби Бог - то є три різні і незалежні особи, забуваючи, що церква каже, що Боє Триєдиний.
    Аналогічно вийшло у даній дискусії. Якщо вікарій Христа, то заступник Бога, але ніхто й не згадує, що церква вчить, що Ісус був Богочоловіком. Отак і зароджується неправда.
    Всі говорять, що папа Римський є непомильний, але ніхто й не згадує, що у питаннях віри і церкви.....

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

ваша церква багато що каже, тільки Біблія про це не говорить...
    до речі, які це опоненти кажуть, що це три різні особи?.. [​IMG]
    де ви таке вичитали?....
    нарешті ви почали говорити, що Ісус це людина..... [​IMG]
    вах, вах, вах....
    тобто все-таки непомильний?....
    маленька поправка: не у питаннях віри, а в питаннях, які стсуються вашої релігії....
    а це дві величезні різниці....
    відкосив.....
    а шо таке?...
    і де ж ця межа у вашій релігії?...
    "цього можна застрелити", "цього різати штик-ножем", "цього зрадника повішати"?...
    бо "цезарю -- цезарове"?...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, прошу дуже.... знову те саме... Коли кажу - Богочоловік, то одні кажуть Бог, а інші - людина.:)

Додано через 1 хвилину
    хотів би посперечатися, та не можу.

Додано через 3 хвилини
    а шо таке відкосив? Не пішов в армію, шляхом обману військомату?

Додано через 5 хвилин
    та повсюди... хіба мало сказано? Навіть ви кажете.:)

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

принаймні я не посилаюся на цю цитату з Біблії....
    кажу просто: в руки зброю не візьму, до війська не піду...
    а ви робіть як хочете, ваша релігія це дозволяє....
    до речі, хороший приклад: військові капелани, які, прикриваючися вашою церквою, посилали людей на смерть задля цезарів....

може такого немає і не було?.. [​IMG]
    [​IMG] швидко вчитеся.....
    та я не поспішаю, почекаю, коли зможете...
    я сам написав: "бажаю служити у військах пво" (мені тоді було чи то 16, чи то 17), не взяли.....
    сказали: ще пупера тільки тут бракувало...

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ви то цитуєте, але й водночас перекручуєте, або підмінюєте поняття, іншими словами.

Додано через 1 годину 27 хвилин
    Почали ми з чоловіком пекти хліб. До першого трохи помилилися зі складниками й хліб не вдався. Роздивилися, розвідали... Спекли вдруге, вже за правильним методом. Перший хліб теж був хлібом, але забитим дуже. От вже другий - пухкий, запашний, якраз такий, як має бути. І одне хліб, і друге, але порівнювати важко...

Додано через 1 годину 35 хвилин
    А нащо ж розказуєте тоді?
    Най буде. Тут ви маєте рацію. Але ви в іншому помиляєтеся...
    Факти і дописи є. Статті також... А от логіка тлумачення кульгає.

8. SatYr

SatYr Well-Known Member

Чітко, немає жодного заперечення крім це не так.
    Це не конструктивна розмова. Наведені факти. Прошу написати де є невірне судження і використаний термін, бо те що я бачу релігійний фанатизм, без чіткої арґументації. Це не рівень спілкування освідченних людей. Я не написав - так, але поряд з тим навів чітку арґументацію своєго розуміння. Перепитавши вчительку з англійської, про той текст із сайту Ватикану, щодо правильності мого перекладу. Вона погодилась зі мною. Тобто Папа має абсолютну владу у церкві і підпорядковується Петру, Ісусу і Богу. Тобто він в даний момент є виконувачем обов'язків, заступником, представником. Якщо він є заступник, а намісник одним із своїх значень має заступник. Це не слово лава, чи коса, чи замок. Термін означає схожі речі.
    Єдиний арґумент із сусідньої сторони я читаю ні. Декілька інших було, алое вони не відповідають тим речам. Щодо того що пан Мих вказував про вікарія у Англії, то розпитавши вчитильку, я з'ясував, що даний термін означає того хто володіє чи слідкує за церквою, хоча дана людина не завжди священик. Чомусь я не думаю, що Папа не є духовною особою, чи значно молодшою, ніж інші єпископи.
    Може тут ви собі картку поставите, хоча ви жінка і старша за мене але ми ще на ти не говорили. Ось з цього "рівність" і випливає.
    Все я більше не бажаю спілкуватись по даному питанню із співрозмовниками, які є голослівними, без аргументів. Можете зачиняти гілку.
    With best wishes SatYr.

• Подобається Подобається x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як що до цього:
    Аналогічно вийшло у даній дискусії. Якщо вікарій Христа, то заступник Бога, але ніхто й не згадує, що церква вчить, що Ісус був Богочоловіком.

10. SatYr

SatYr Well-Known Member

Добре питання не коректно стоїть, тобто має бути - Чи можна стверджувати українською мовою що "Папа римський намісник Бога(за тлумаяченням римо-католицької конфесії християнства) на землі".
    Суть в тому, що розмова іде із використанням фактів, документів римо-катольцької конфесії християн, до якої належить Папа. А всі вияснення питання про те чи Ісус є Богом(частиною), чи Богочоловіком, не є дискусією даної гілки.
    Для мене Ісус не пророк і не син Божий і Бог для мене не любов. Але це все було прокоментовано мною у інших гілках і пояснені деякі аспекти моєї віри.
    Якщо ж цікавить дане питання можна створити гілку і там спілкуватись.

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну чому? Ви ж намагаєтесь довести, що згідно документів, папа є намісником Бога, тобто Ісуса, а я вам кажу, що в тому контексті Ісус є Богочоловік - так вчить католицька церква. Розумієте?

12. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ну і ? Я опирався на цей факт вже давно. Тобто на догму про трійцю. Але розмова у площині римо-католицької конфесії. Тому і дописав більш чітке питання на котре потрібно дати відповідь :
    Хоча теорему потрібно довести в обидва боки, а в даному випадку це не можливо, бо Бога спитати не можна хто правий і про те чи Папа є його намісником.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

На мій погляд, довести дуже просто. Запитати католицького священника. Він ж не буде обманювати, а скаже, як є.

14. SatYr

SatYr Well-Known Member

Він римо-катольцикий Бог(тобто "католицький священик") ?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та чому?????

Просто ви ставите неправильно запитання.

Не Бог же написав, що папа - вікарій христа, правильно?

Якщо вам католицький священник підтвердить вашу гіпотезу, тоді є підстава так думати, тоді можна і покритикувати католицьку віру. Ніхто ж не приховує правди....Тобто дізнайтеся, як вважають католики, а потім робіть висновки, а ви самі робите висновки і критикуєте....

16. SatYr

SatYr Well-Known Member

Перепрошую, у сам кінець дискусії ви мене кудись відсилаєте. Без жодного арґументу. А якщо там чітко не пише.
    Знаєте є така річ для прикладу :
    A = B та B = C (де букви A, B та C позначають деякі величини), тут чітко немає що A = C, але ми можемо написати так A = B = C що є тотожнім(однаковим). А тут упустивши "= B", отримуємо A = C.
    З української вікіпедії :
    Джерело http://uk.wikipedia.org/wiki/Вікарій
    Людина що виконує обов'язки, хоча й не має того статусу кого заміняє, тобто є як мінімум на рівень нижче.
    А щодо :
    То це означає, що з погляду людей таке можливе. А з погляду Бога чи Богів ми чітко не знаємо, бо не маємо змоги спитати. А ви мене знову до людей спрямовуєте. Я маю різні джерела. За мене не думають інші і не пишуть що я маю думати і співати на пам'ять.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаєте, коли я був малим, то ніяк не міг зрозуміти, звідки світлофор знає коли світити червоне, а коли зелене.... невже він бачить машини - стоять вони, чи їдуть?

18. SatYr

SatYr Well-Known Member

Це як принцип сліпого слідування. Хто переключає по таймеру світильники, той і пан ? І що, чим завершилась історія ?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

було б сліпе - було неправдиве, а було б неправдиве, не протрималось би 2000 років. Бо брехня довго не живе.

20. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ну не потрібно мені тут тої демагогії. Ви про патристику щось чули, про інквізицію, про походи хрестоносьців ?
    І ще одне та "правда' в Японію і Китай прийшла максимум 200 років тому із приходом західної культури, на що зараз дехто з них жаліється, бо пропадають традиції, звичаї, втрачається мораль.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)