Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Глава один, але Ви просто самі звузили можливості і статус Бога. Запитати, чи Христос є главою церкви, подібно до запитання, чи президент є начальником будівельника-підсобника.

2. SatYr

SatYr Well-Known Member

То було в кінці, невідомо до чого. Питання на нього не було відповіді у даних дописах, відповіді від дописувачів були на початку гілки.
    Питання було про те що пан Мих сказав що папа є головою церкви. Були наведені цитати із сусідніх дописів. Тому ніхто нічого не заперечував про те що пан Мих каже що голова є Папа римський. А дискус зараз точиться навколо того чи має бути хтось хто заступає Ісуса тут, тобто намісник, заступник і тд.

Щодо вікарія, до того як гілку було зачинено я поставив купу запитань і чіткі відповіді на деякі котрі були спочатку. Ми дійшли згоди про те, що вікарій в даному випадку є заступником. Але термін заступник, означає той хто виконує обов'язки тієї людини, тут і до намісника недалеко. Тобто він себе ставить на вищий щабель.
    Навіть із цих тлумачень що ви даєте, тобто це той, хто допомагає Богу, чи Христу. Тобто, як людина котра є у релігії лише тим "хто обмиває ноги" чи "зачиняє за вами двері" слухали і(чи) боялись парафіяни, отці(попи), єпископи, королі, вчені, митці, люди інших вірувань і тд. Пише про те що він не має приходу(наскільки я розумію парафіян) що протерічить тому, що ви виконуєте його декрети(тобто кожен сумліних католиків мав би) та настанови, тобто ви вже певною мірою є його парафіянами.
    ЗІ:поставив вам + за допис http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=310688&postcount=130
    Не сподобалось лишень
    Вплив завжди є вплив. Не маю ніц проти того Папи поляка, який приїжджав до Львова, а от щодо інших...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну так, якщо ще тут трошки натягнути думку, то можна знак рівності поставити.... ну а як ще трошки.....

4. SatYr

SatYr Well-Known Member

Отже із означення намісника :
    Джерело http://www.slovnyk.net/?swrd=%ED%E0%EC%B3%F1%ED%E8%EA
    Отже у 3 пункті пише - заступник.
    А заступник - це той хто виконує обов'язки.
    Джерело http://www.slovnyk.net/?swrd=%E7%E0%F1%F2%F3%EF%ED%E8%EA
    Якщо з іншого боку, тобто через представинка, до чого ми доходили раніше, тоді :
    Джерело http://www.slovnyk.net/?swrd=%EF%F0%E5%E4%F1%F2%E0%E2%ED%E8%EA
    Тобто той хто дії від якоїсь особи, в даному випадку особою можуть бути Петро, Ісус чи християнський Бог.
    Отже це є тотжній термін і можна поставити рівність в даному випадку.
    Ну а я про що. Це не мій пастор так себе возвеличує. Всі притензії, запити і побажання до Лесферато Романо, чи у ватиканську канцелярію.
    Все тепер є чітка послідовність.
    Є визначення термінів і що в що переходило.
    Теорему доведено. Всім дякую.
    ЗІ:
    Питання :
    Чи є Папа Римський намісником Бога ?
    Відповідь :
    Так.
    Щодо майже прикінцевої послідовності ходу думок можна прочитати тут http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=274388&postcount=23

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви напевно чули таке - заступник начальника і в.о. начальника. Заступника спеціальним наказом назначали в.о.... або назначали іншу людину, а заступник так і залишався заступником.

6. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ну і. Заступник і є заступник. Отже із означення намісника :
    Можна використати дане слово, тим паче що певні джерела на це вказують.
    Все дана відповідь на питання так.

Після даного допису або чіткі арґументи або дискусія не буде мати змісту.
    І не залежно хоче Папа того, знає то чи ні, але українською мовою, чи російською він є намісником Бога на землі.

• Подобається Подобається x 1
  7. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

:D :D :D

SatYr, і що вам це дало? :) Дивна річ виходить. Хто "не католики" стверджують що Папа є намісником Бога на землі.Доводять теореми. А опісля цього заявляють що все є так як вони кажуть. Хоча всі католики так не вважають, і мають одного Бога, до якого моляться!
    Відносно доведеної теореми, то мені згадалась з шкільних років урок на якому моя вчителька довела за допомогою рівняння що 2 + 2 = 5. Так що грайтеся і на далі в у ваші дивовижні ігри слів.:clapping: А сама сутність справи все одно не зміниться! Як би ви її не називали.:)

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

опа!...
    невже?!! [​IMG]
    це в яких-таких "всіх католиків" нарешті з’явився один (!!!) бог?...

9. SatYr

SatYr Well-Known Member

Перепрошую, тут десь заперечено про єдиного християнського Бога, чи те що йому моляться християни. Стояло питання про намісництво. Намісників колись ставили правитилі, аби вони керували заданою територією, але вони власне підпорядковувались правителю.
    Правильно так у катехизі не пише. Тому і не вважають, бо не думають і не читають.

Я теж можу довести, що 2 + 2 = 0, чи 2 + 2 = 1 для прикладу. І що з того. Я оперую словами і поняттями, а не те що мені вуйко сказав, якому передав сусіда, який десь чув...
    Ну звісно, як дикрет(чи якийсь документ) Папа видав про Vicarius Christ. І що б ви не казали, так воно є. Бо слова мають свій зміст. В даному випадку :
    vicarius це намісник(представник).
    На беззмістовні дописи без чітких арґументів не відповідаю.
    Якби я взяв, як я собі хотів, то б я теми не відкривав і не вів тут полеміку, не питав про якісь речі, чи зразу написав ствердження без знаку питання.
    І ще одне на кінець
    Тут вже пані Ліля мене виправляла щодо наслідника(наступника), на заступника. А намісник - має значення - заступник когось.

10. Zonder_ofecir

Той що Один у трьох особах :). Пупере це для вас новинка? "ЛУКАВЕТЕ БАТЕНЬКА!

Додано через 5 хвилин
    Бог один, і не має в нього намісників, те що ви вмієте оперувати слова це ваше вміння, хочете гаяти час продовжуйте. Але я як католик вам ще раз повторюю, Що Папа не є намісником Бога(для прикладу візьму себе, і скажу те що я католик і вважаю так). І те що на словах тут втираєте, воно не міняє того що є.

11. duncan

а, ви знову про язичницького бога....
    ну-ну, ну-ну...
    до речі, ви забули про "матір божу"....
    астарта, здається....
    ой, ні, ви її називаєте "марія"....

12. SatYr

SatYr Well-Known Member

А ви якої віри ?
    По-друге тут вже навіть пан Мих і пані Ліля про певні речі писали. А ви розводите демагогію з нічого. Факти. Відповіді. Посилання на Лосферато Романо(що я робив, бо це є офіційна газета Ватикану). Чи інші документи та джерело. Бо все решта це ваше IMHO, і не є правдою в останній інстанції.
    Допис http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=311551&postcount=149 було доповнено дописом пана Мих'а. Це все не є моєю фантазією. Прошу тоді проконсультуватись у таких авторитетних для вас дописувачів.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

не так

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Чи існування заступника значить, що ТОГО, КОГО він заступає вже нема, чи, може, не треба? А може, заступник = в.о.?

Додано через 1 хвилину
    Цілковита дурниця. Але то ваша справа. Вірити в те, що хочеться самому, і самому ж це доводити, зазвичай досить легко. Так що тут навряд чи буде конструктивна дискусія.
    Десь так воно у вас і виходить.

• Подобається Подобається x 1
  15. Zonder_ofecir

Я християнин. Римо-католик. А ви?

Ви бачу не розумієте що я вам хочу сказати. Є Бог( один в трьох особах) є БЕЗСМЕРТНА душа. Є рай, є ПЕКЛО. Куди попаде ваша дужа, залежить від того як ви проживете своє земне життя. І те що ви довели теорему на форумі не зарахується вам на суді Божому. Як вам тяжко зрозуміти! НЕ судіть інших за їхні діла. Пильнуйте свою чистоту. Не заглядайтесь на гріхи інших, як би вони себе не називали, щоб не робили. Вас це не стосується - то не нервуйтеся і не беріть близько до серця:). Хочете змінити світ на краще? То використайте не батіг а молитву, слово добре, вчинок милосердя.

Додано через 2 хвилини
    Пупере ви сьогодні якийсь злий, не такий як завжди? навіть веселі смайлики зникли з вашого дописа! Напевне у вас якійсь проблеми? Нічого все менеться :)

16. duncan

я злий?...
    та невже?... [​IMG]
    ви виділили мій допис -- це правильно, а тепер його прочитайте і якщо зможете дати відповіть -- прокоментуйте....

17. Zonder_ofecir

Ооооооооооооо, це друге діло. Оце наш пупер. А на що дати відповідь? Я не помітив жодного знаку запитання. Та й коментувати такі дописи якось немає бажання. я вам що суддя щоб давати якісь судження ваших слів! Ваше слово вам відповідати:p :rolleyes:

18. duncan

саме тому я й сказав прокоментувати, а не відповісти....
    якщо вам потрібен для цього знак питання, то проше пана: ?
    до речі, а хто говорив "судити"?... [​IMG]
    мабуть, що вам таки кортить, інакше би про це не писали....
    це має бути дивним: ніхто не говорив "судити допис", а ви раптом, ну, ні сіло ні впало, сказали, що відмовляєтеся судити.... [​IMG]
    а що ще ви не збираєтеся робити?....

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Постав це собі у підпис. І не тра буде повторювати... [​IMG]

20. duncan

та мені не принципово.... [​IMG]

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)