Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: У чому помиляється пан Мих...

Вав! Гілка про п. Миха..?
    Можна було й назвати: "У чому Тіверець бачить помилку Миха". (або дописувати у існуючі..?)

• Подобається Подобається x 6
  2. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Наскільки я розумію:то дійсно Петро є той на кому побудована церква,яле головою є Христос(Колосян1:18;Ефесян5:23)
    Але гілку можна було б коректніше назвати...

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тиверцю, хотілось би Вас запитати, як Ви розумієте фразу з СП :"і буде один пастир на набі один на землі..." і як воно є зараз з православною церквою?

Додано через 10 хвилин
    Івана 10.
    16 Також маю Я інших овець, які не з цієї кошари, Я повинен і їх припровадити. І Мій голос почують вони, і буде отара одна й Один Пастир!

4. Forpost

Forpost Стоїк

тому корректніше було назвати "той хто зводить малих цих"

5. Тиверець

Тиверець Active Member

І що тут сказано, що це католицька церква?! Поцікавтесь історією церкви: після смерті апостолів в християнстві виникло безліч течій. Католицька церква - це об"єднання церкви із державною владою, що явно суперечить вченню Христа.

Вкажіть книгу та главу цього місцеписання з Біблії. І до чого тут православ"я?

Не напишете, коли саме виникла така догма?!

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

про назву церкви у СП нігде не сказано, так що ми тут у рівних умовах. А шо до обєднання, то це не заборонено, але при тому, є один пастир - і це важливо, бо так сказано у СП.

Додано через 1 хвилину
    є таке поняття - випробування часом. Все що лишнє - відсихає, як вітки на дереві, а правдиве росте і шириться - вірна ознака.

Додано через 2 хвилини
    Івана 10.
    16 Також маю Я інших овець, які не з цієї кошари, Я повинен і їх припровадити. І Мій голос почують вони, і буде отара одна й Один Пастир!

Додано через 15 хвилин
    Якщо Ісус сказав, що збудую - значить ми не можемо не вірити. Якщо ця церква збудована, то мусимо не мовчати, а сказати: що це за церква? Хто є наслідником апостола Петра? Яка течія? Та, що утворилася 100 років назад, чи 200? ап. Петро мав учнів, які мали благословення - рукоположення від нього, а потім були учні тих учнів. Чи були й інші течії? Були.... і є.... Але вони не мають тої влади, яку була дана апостолам.
    Якщо Ви про Нікейський Собор хочете поговорити, то прошу дуже. Але то було офіційне державне визнання церкви, яка вже давно існувала, бо на порожньому місці такі справи не робляться...

Додано через 19 хвилин
    Ну а хто тоді, як не папа Римський? Ваші думки...чи розбудова закінчилася разом з смерттю апостола Петра?

7. Тиверець

Тиверець Active Member

Це заборонено. Так, один пастир - Христос, а не папа.

Мове йде про увіровших євреїв та язичників (вівці не з цього двора). Один Пастир - Христос.

То було не офіційне державне визнання церкви, як ви кажете, а злиття церкви з державною владою. По суті Європою став керувати папа. Догму про рукоположення вигадали значно пізніше. А перевірити яка церква є істинною дуже просто - та, що дотримується заповідей Божих.

Не існує ніякого наслідника апостола Петра. Знайдіть в Біблії хоч одну згадку про те, що в церкві повинен існувати папа. я вам вже привів місцеписання, що главою церкви є Христос, а не папа, але ви того мабуть не бачите, тому про що ще може йти мова.

8. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Відповідь: Чи є Папа Римський намісником Бога ?

А де пан Мих сказав що головою церкви є Папа Римський ? Ви заперечуєте те чого немає. Папа Римський не є намісником Бога! :)

9. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ніц не було заперечено, ось допис :
    Відповідь на цей допис :
    Тобто пан Мих цього не заперечив.

Якої покори, прошу розтлумачити даниій термін, хоча б навести приклади.
    Щодо посади. То якось у церкві Юра проходив якийсь католицький собор(чи зібрання точно не знаю), так от перед церквою я бачив найдорожчу машину за все своє життя(на такій машині я тільки в need for speed ганяв, і там ціну давали близько 250 тисяч долярів), не знаю чи то когось і священослужителів, але думки такі закрадаються.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дуже просто? Для Бога - просто, а для кого ше просто? Та сьогодні понад 500 течій і всі 100% впевнені, що саме вони зокрема дотримуються Заповідей Божих!

Додано через 2 хвилини
    Що заборонено? Обєднання християн??

Додано через 4 хвилини
    то ви переборщили звичайно, але вплив папи був і я не думаю, що то є зло.

Додано через 13 хвилин
    Та ніхто не проти Христа, але поясніть краще термін "єдине стадо".

Додано через 26 хвилин
    Тобто не існує? Розбудова церкви закінчилося з смерттю апостола Петра? Все закінчилося? Ну знаєте....
    З другої сторони можна зрозуміти, кожен хотів би оправдати свій вибір, вибір своєї громади, а тому найлегше і найпростіше поставити під сумнів найбільшу і найпотужнішу церкву, церкву, яка має початок з часів апостола Петра. Бо якщо не традиційна апостольська церква має той початок, то яка??? Назвіть! якщо я неправий. А вона є, бо утворив її Ісус Христос і про це сказано у СП.

11. Zonder_ofecir

Не заперечив чого? Того що Папа Римський є намісником Бога?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знайдіть хоть одну громаду, яка не має керівника. Знайдіть де про це написано у СП.

13. Zonder_ofecir

А ви женіть від себе такі думки. Це справа виключно тих людей які будуть за це відповідати перед Богом. Ви побачили автомобіль, телефон, одяг, будинок та ін. А чи ви бачили діла тих людей, усіх а не вийнятково взятих? Чи можливо таке що вони живуть за заповідями божими? Навіть якщо в них такі статки.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вікарій означає:

* В Православной Церкви епископ, не имеющий своей епархии и помогающий в управлении правящему епархиальному архиерею. Может также именоваться «титулярным».

* В Католической церкви (См. статью Титулярный епископ) епископ, не имеющий своей епархии и помогающий в управлении епархиальному архиерею; также священник без прихода, помогающий приходскому священнику (польск. wikarjusz, wikary, лит. vikaras).

15. Тиверець

Тиверець Active Member

Тобто по-вашому мільйони вбитих людей під час "христових" походів та інквізицій не є злом?!

Церква Адвентистів сьомого дня.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Почитайте Старий Заповіт. Чи мало там було воєн? А скільки людей загинуло, які воювали проти Ізраїля, якому допомагав Бог?

Додано через 5 хвилин
    Осінню 1844 року в Америці люди раптом почали розпродувати своє майно і кидати роботу. Газети били на сполох: відповідно до підрахунків баптиста Вільяма Міллера, 22 жовтня мало відбутися друге пришестя Спасителя на землю і початися Страшний Суд. Наївні люди, що повірили цьому "одкровенню", вбрались у білий одяг і прийшли у призначений день до Гори Суду (так називалась гора у штаті Нью-Йорк, на якому у хмарі начебто мав зійти Христос). Та Його так ніхто і не дочекався. Пророцтво виявилось черговою брехнею, адже Сам Господь про час Свого другого пришестя сказав: "Про день же той і час ніхто не знає, ні Ангели небесні, а тільки Отець Мій єдиний" (Мф. 24, 36).

У січні 1845 року Вільям Міллер та його послідовники були виключені з Баптистського союзу. У результату утворилась самостійна секта адвентистів (від лат. adventus - "пришестя").

Учення адвентистів призвело до безлічі єретичних думок. У 1845-1846 році під впливом вчення Рахілі Престон багато адвентистів стали вимагати, щоб днем відпочинку замість неділі оголосити суботу. Дуже сильно на адвентистів вплинула візіонерка Гелен Вайт. За свідченням Лафборо, - шанувальника Гелен, - у одному з "видінь" їй явився ангел, що повів її на Небеса, увів у Скінію і показав Ковчег заповіту. Скрижалі "провидиці" показав Сам Христос. Гелен побачила, що скрижаль з четвертою заповіддю "Пам'ятай день суботній..." (Вих. 20, 8) потемніла. Ангел пояснив, що це відбулось тому, що люди на землі не дотримуються цієї заповіді. Багато з сектантів, легковірно прийнявши байки Вайт, почали святкувати замість неділі суботу.

У 1860 році адвентисти поділились на два табори. Ті з них, хто визнав святом день суботній, стали називатися адвентистами сьомого дня, або суботниками.

Згодом адвентисти перенесли свій центр у Німеччину, у Гамбург. Адвентисти видають безліч книг та брошур на різних мовах.

Тобто, церква, яка має трохи більше 150 років є та церква, яку Ісус вирішив збудувати? Тобто через 1800 років??? Ну шо ж .... залізна логіка....

17. Тиверець

Тиверець Active Member

Тоді хто для вас цей керівник - глава церкви: Христос чи папа?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Христос на першому місці.

19. Тиверець

Тиверець Active Member

Глава лише один, ніяких місць не існує. Добраніч.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Солодких снів.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)