Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Як для кого. Кому хочеться добре поїсти, комусь ше там шось. Та якщо він/вона справжні християни, то традиція не грає ключової ролі. Я, припустимо, радію з того, що є Великдень, що Христос Воскрес, від того я можу танцювати навіть ламбаду (а не лише пасху їсти чи комбасу), хто заборонить? Хто заборонить мені радіючи, співати гаївки? Тільки тому, що колись давно ці гаївки співали з інших причин я повинен того не співати???
    Головне, не те, що то є гаївки, а те, для чого ми їх співаємо, кого прославляємо і чого радіємо!

• Подобається Подобається x 4
  2. Зануда

Зануда така зануда

Ісус про Таїнство хрещення:

19 Тож ідіть, і навчіть всі народи, хрестячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа,
    20 навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.

Мт. 28, 19-20

Цими словами Ісус встановив Таїнство Сповіді:

22 Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого!
    23 Кому гріхи простите, простяться їм, а кому затримаєте, то затримаються!
    Ів. 20, 22-23

Цими словами Ісус дає пастирську владу Петрові, своєму Апостолу, Скелі, на якій сам Ісус збудував свою Церкву:

15 Як вони вже поснідали, то Ісус промовляє до Симона Петра: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш мене більше цих? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси ягнята Мої!
    16 І говорить йому Він удруге: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш Мене? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси вівці Мої!
    17 Утретє Він каже йому: Симоне, сину Йонин, чи кохаєш Мене? Засмутився Петро, що спитав його втретє: Чи кохаєш Мене? І він каже Йому: Ти все відаєш, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє до нього Ісус: Паси вівці Мої!
    Ів. 21, 15-17

Можливо мені важко зрозуміти предмет суперечки, бо для мене деякі речі є очевидними, а деякі надто другорядними і відповідно не грають ролі у спасінні моєї душі. Мені важко зрозуміти, чому люди, які нічого не знають про папство, а просто десь колись чули "дзвін" всіма силами намагаються довести, що це якесь вселенське зло.
    Ні! Папа Римській не є намісником Бога. Так! Папа Римський є Наступником св. Петра. Його функія у Вселенській Церкві - духовне пастирство мирян і священства, Servus Servorum Dei - Слуга Слуг Божих. І повірте це справді так. Якби президенти держав у такий спосіб як це роблять папи сприймали свої обов"язки, то народи жили б набагато краще. І якщо комусь здається, що обіймати таку посаду це привілей, то час змінювати свої погляди на життя - це обов"язки і велика відповідальність.
    І давайте перестанемо ритися у середньовіччі, переливати з пустого в порожнє і почнемо більше думати про те, щоб духовно рости, а не прикривати власний егоїзм, лінь і гординю темними плямами в історії Церкви. Дякую за увагу.

• Подобається Подобається x 6
  3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

"ні, це мій сусід микола є намісником святого петра, бо він так сказав....
    я сусіда знаю вже 10 років, тому йому я більше довіряю...
    а хто такий папа римський?.....
    така сама людина, яка точно так само САМ СЕБЕ ТАК НАЗИВАЄ...."

суть в тому, що вам -- традиційникам -- обов’язково тре когось обожнювати.....
    от і обожнюйте....
    тільки Бог, коли прийде час, спитається: чому ж ви замість того, щоб просто славити Боже Ім’я, щоб замість того, щоб молитися до Нього, знаходили собі "заступників".....

4. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Те, що папа є головою Церкви, як каже дехто, це м”яко кажучи , неточно. Церква у своїй цілості може мати тільки одного голову – Христа, видима Церква - це ще не вся Церква. „Константинопольский епископ да имеет преимущество чести по Римском епископе, потому что город оный есть новый Рим” - - це третє правило ІІ Вселенського Собору. Папа це тільки знаряддя, дуже часто недосконале, а іноді – негідне, але все ж таки посередництвом якого Христос проводить свою дію і направляє справи видимої, земної Церкви в певну епоху. Коли папи ставили собі метою керувати царями, королями, „воинствующая” Церква перетворилась у воюючу, це перекрутило, викривило і принизило суть папства. З”явилось намагання латинізувати( а латинський – це італійський обряд) будь-якими методами аж до хрестових походів, уній з наступною латинізацією східних християн... Добре, що тепер католики це усвідомили, нам, східних християнам теж потрібно ще багато чого усвідомити, наприклад, відсутність Вселенських Соборів в Православній Церкві, більш ніж тисячолітнє мовчання Вселенського Православ"я багато про що свідчить... Латинізувати християнський Схід не вийшло і не вийде, єдність можлива тільки у різноманітності і сопричасті. Так дивиться Православна Церква на питання єдності, може практика і суперечить намірам, але такі ми вже є...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

а як оце?

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Переклад з польської чи що? Що за "кохаю" Петра до Ісуса? [​IMG]

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну от бачите, Пупере, ви повірили сусіду, якого ніхто не знає, то чому ми не можемо повірити папі Римського, якого знають всі?

8. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

СЄ заборонили !!!

• Подобається Подобається x 1
  9. Liliyah Romanova

Ваша лаконічність мене вбила... [​IMG]
    Чи це ви пупера полякати вирішили? [​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  10. SatYr

SatYr Well-Known Member

Це ми ще не спростували, а власне ведемо дискусію, ваша думка зрозуміла і співпадає із думкою деяких форумлян, наприклад пана Мих'а та пані Liliyah Romanova.
    Цитата із англійської вікіпедії http://en.wikipedia.org/wiki/Vicar_of_Christ
    З цього власне видко,що папа наступник як Петра, так і Ісуса Христа, так і християнського бога.
    Ваш допис
    В даній дискусії дійшли тілько до, див допис http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=274388&postcount=23

В цьому я вбачаю контроль і наставлення, з алегорії, чи як то там мовознавці називають, "Паси вівці Мої!". А враховуючи, що Папа перебрав цей обов'язок на себе як заступник, тоді цього речення я не розумію.
    Хоча, якщо припустити щодо Папи, що він слуга як вчитель та наставник за примусом, тоді ще більш менш.
    Хоча мені всеєдно, хай буде слугою і всі парафіяни, але за старовинними слов'янськими віруваннями, люди були божими дітьми, а не рабами і поважали та вшановували їх чи його, власне як батьків.

11. Zonder_ofecir

:rolleyes:

Додано через 9 хвилин
    Коли Ісус обмивав ноги своїм учням він став у вигляді слуги! На мою думку чим людина менша (в статусі) тим більше шансів на те що її будуть сприймати щиро, без "фальшу". Тоді не буде заважати ні посада, ні місце в суспільстві на сприйняття цієї людини. Чим більше покори( не страху ) тим більше довіри.

12. Зануда

Зануда така зануда

Ні, переклад Огієнка.

Додано через 3 хвилини
    Якщо б переклад був мій я використала б інше слово.

13. duncan

мого сусіда знає багато хто.....
    я би довірив йому багато що, наприклад, ключі від квартири, папі римському -- ніколи, пам’ятаючи про те, якими бувають папи....
    сє?... [​IMG]
    вам заборонили сє?...
    часто ви Біблію перекладаєте?.. [​IMG]
    можна поціквитися вашими знаннями староюдейської та старогрецької мови?.. [​IMG]

14. Зануда

Зануда така зануда

Можна. Цікавтесь.[​IMG] А взагалі йшлося про переклад з польської мови.[​IMG]

15. Zonder_ofecir

Вони всім заборонили!!! Правда в тому що їх слухаються тільки ті вівці які збилися з праведного шляху.

Додано через 4 хвилини
    А навіщо Папі ваші ключі:D в нього є де жити!

п.с. сусіди також бувають такі:padonak: , памятайте про це. І перестаньте осуджувати людей. Бо будете горіти в пеклі. Навіть якщо ви не вірите в його існування.

16. duncan

кльово....
    перекладемо Біблію на польську, потім з польської на українську, потім з української на російську і так далі?....
    може вже час і вам послухати?...
    чи так і залишитеся на на "цьому вашому" шляху?....[​IMG]
    палата за гріх -- смерть!...
    яке "пекло"?... [​IMG]
    а я не засуджую, ви самі себе засуджуєте перед Божим гнівом....

17. Zonder_ofecir

Так я не збився з шляху, для чого мені слухати!:)

Так, я залишаюся на моєму вірному шляху !:dance:

Додано через 1 хвилину
    А вам не здається що це не зовсім буде відплатою? Просто смерть!!! Жив, грішив - раз тай нема, понесли в ящику!?! А коли ж відплата відбулась?

18. Liliyah Romanova

Дискусія перейшла в оффтоп. Хочете продовжити - є гілка для оффтопів.

19. Тиверець

Тиверець Active Member

У чому помиляється пан Мих...

Пан Мих каже, що главою церкви є папа римський, а ось що каже Бог хто є главою церкви через Біблію:
    20 которою Он воздействовал во Христе, воскресив Его из мертвых и посадив одесную Себя на небесах,
    21 превыше всякого Начальства, и Власти, и Силы, и Господства, и всякого имени, именуемого не только в сем веке, но и в будущем,
    22 и все покорил под ноги Его, и поставил Его выше всего, главою Церкви,
    23 которая есть Тело Его, полнота Наполняющего все во всем.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: У чому помиляється пан Мих...

Матвія 16
    17 А Ісус відповів і до нього промовив: Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець.
    18 І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.
    19 І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те зв'язане буде на небі, а що на землі ти розв'яжеш, те розв'язане буде на небі!

а.Петро - той, на кому збудована церква, а папа Римський, як наслідник ап. Петра.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)