Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну папа ж не може бути главою неземного царства. У кожно є свій план на землі, своя роль. Ніхто не зміг би зрівнятися з Христом. А що до конкретних слів, які Ісус промовляв по-моєму Пилатові, то я не бачу причиннонаслідкових звязків в тому контексті, що ви подаєте. Роль Ісуса - є роль Ісуса. Роль ап. Петра є роль апостола Петра, як і інші ролі кожного з апостолів. Так само й роль Папи римського.

• Подобається Подобається x 4
  2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Юдеї оскаржували Ісуса перед римським прокуратором в тому, що Той підбурює народ і називає Себе царем юдейським в контексті підбурювання проти римського панування. Пилат запитав Христа: чи Ти цар юдейський? Ісус відповів, що Його царство не звідси, а небесного походження, тобто Він не посягає на земну владу юдейського царя.
    Перед вознесенням Ісус сказав учням: Я буду з вами до кінця віку. Він не залишив нас, не сумнівайтесь.

• Подобається Подобається x 3
  3. plastic

plastic Well-Known Member

Памятаєте, коли Ісус нагодував декілька тисяч людей-люди захотіли поставити Його царем земного царства Юдеї.
    АЛЕ Він відмовився. Він не хотів бути Царем і мати земну славу. Він хотів привести людей до розуміння Бога і встановити нове Небесне Царство.ю І Він встановив.
    І це царство всередині нас є. Воно нічого не має спільного з земним.
    Треба поглянути на життя перших християн до смерті ап. Івана. Вони інколи не мали навіть молитвених домів щоб збиратися. Вони були прості, і жили думками про Небесну вітчизну, не обтяжуючи себе клопотами про їжу, одяг, про себе. Їхньою головною метою -було співпрацювати з Христом у ділі спасіння. Вони мали доносити істину до дальніх країв. Жоден з апостолів не заставляв когось повірити,але вони розповідали про любов Бога і спасіння яке Він нам дав.
    І про себе апостоли писали як про рабів Божих.
    Яків, раб Бога й Господа Ісуса Христа*(Як 1/1)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Правильно, бо то була місія Ісуса Христа на землі.

Не можна прирівняти місію Христа на землі і папи римського. То речі незрівнянно різної ваги і значимості.

І це правильно. Це була роль апостолів.
    Та хотів би ще таку думку висказати. Дехто каже, от перші християни... Намагається прирівняти сьогоднішніх християн, до перших, ставлячи перших за приклад. То не є абсолютно правильно. Перші християни теж мали свої недоліки, вони так само боролися з язичництвом, так само духовно падали і піднімалися, напевно були такі, що йшли від християнства. І то є реальний стан справ. Для чого далеко йти? Апостол Петро зрікався тричі Ісуса, при тому, що він бачив Господа на власні очі, апостол Тома недовіряв баченому, то що вже говорити про перших християн? Звичайно, при тому були мученики, які вмирали і незрікалися Бога. Але було різне. От ви кажете, не було ні церков, ні домів молитви і подаєте це, як заслуга, але обєктивно, це не заслуга перших християн, просто це обєктивна реальність. Утворювалася нова релігія - християнство, звідки мали обдразу взятися храм для молитви? Я думаю, що перші християни раділи б мати місце для молитви і богослужень... Ех... важко їм було....

• Подобається Подобається x 1
  5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

~~~~~~~MUX~~~~~~~
    Ну папа ж не може бути главою неземного царства. У кожно є свій план на землі, своя роль. Ніхто не зміг би зрівнятися з Христом. Роль Ісуса - є роль Ісуса. Роль ап. Петра є роль апостола Петра, як і інші ролі кожного з апостолів. Так само й роль Папи римського.
    Правильно, бо то була місія Ісуса Христа на землі.
    Не можна прирівняти місію Христа на землі і папи римського. То речі незрівнянно різної ваги і значимості.
    ~~~~~~~MUX~~~~~~~
    Що за дурня?!
    Ісус і його апостоли недоїдали, недосипали, жили де прийдеться і проповідували добру новину, вони не шукали собі ні грошей, ні влади, ні визначного становища, навідміну від святих світу цьоґо, наступників престолу апостола Петра. Якого престолу?
    В него не було навіть старого соснового прислінку.
    Хіба апостоли не могли б зціляти і прощати гріхи за гроші?
    Звичайно, що могли, але вони, навідміну, від непомильних служили Богу, а не Багатству.
    Папство в часи середньовіччя стало найвпливовішою і найбагатшою інстанцією старого світу. З чого б то раптом?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

з престолу того, НА ЯКОМУ ЗБУДОВАНА ЦЕРКВА, З ПРЕСТОЛУ ТОГО, кому були дані ключі від небесного царства.
    ТА Й ВКІНЦІ КІНЦІВ, ПОЧИТАЙТЕ ТРОХИ Біблію.

---------- Додано в 23:31 ---------- Попередній допис був написаний в 23:30 ----------

а зараз єпископи зціляють за гроші? Знову Вартова Башта гіпнотизує?

7. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Суті діла не міняє, апостоли і учні Христа не шукали для себе, ні влади, ні грошей, взагалі їх нічого не цікавило окрім проповідування, настільки були зазомбовані, щн аж страшно робиться...

8. plastic

plastic Well-Known Member

Петру взагалі було ввірено проповідування у юдеїв!
    але навпаки, побачивши, що мені припоручена Євангелія для необрізаних, як Петрові для обрізаних,(Гал 2/7)
    Апостол Павло казав що він апостол язічників. А римська імперія була імперіїю язичників. І весь світ навколо Ізраюлю був населений язичниками.
    Тому Апостол Петро аж ніяк не претендував на звання 1 Папи

• Подобається Подобається x 2
  9. Полковник

Полковник миється в бані

Папа Римский Франциск обратился к российскому президенту Владимиру Путину с напутствием перед началом саммита G20 в Санкт-Петербурге. Текст послания понтифика, отправленного 4 сентября, приводит «Радио Ватикана».
    «Лидеры G20 не могут оставаться безразличными к драматическому положению, в котором уже слишком долгое время находится сирийский народ и которое грозит дальнейшими страданиями для погрязшего в раздорах и нуждающегося в мире региона», — написал понтифик Путину как главе страны-хозяйки саммита в 2013 году.
    Он призвал лидеров стран-участниц G20 преодолеть свои разногласия, прекратить обсуждение вариантов военного вмешательства и попытаться найти мирный способ разрешить сирийский конфликт. «Правительства всех стран морально обязаны сделать все возможное для оказания гуманитарной помощи пострадавшим в результате конфликта: как внутри страны, так и за ее пределами», — добавил папа Римский Франциск.
    В заключении послания понтифик отметил, что будет молиться за плодотворную работу стран-членов G20 по этому вопросу, и благословил саммит в Санкт-Петербурге.

http://lenta.ru/news/2013/09/05/pope/

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Форумляни-католики, що ж то ваш Папа Франциск так наробив шуму в світі своїми заявами про геїв?о_О Сьогодні їхала і слухала американську радіостанцію. А тепер от знайшла в Інтернеті.

Папа Франциск выступил в поддержку гей-сообщества:http://lifenews.ru/#!news/117035

Що робиться? Йдуть реформи?

11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Папа Франциск точнісінько сказав, про що вчить Католицька Церква і що написано у Катехизмі (є така книга, раджу почитати перед тим як нести про нашу Церкву те, що на голову не лізе). Людину сприймаємо, жаліємо і любимо, його гріх відверто засуджуємо. А ЗМІ подали це за сенсацію, трооохи перекрутивши слова.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ЗМІ потрібно сенсації, щоб читали і цікавились.

Осуджується гріх, а не людину.

Людина, яка йде до Бога може мати й інші гріхи.

13. аксакал

Олю, на Ваш минус з коментом "а ви читаєте щось, перед тим, як нести на нашу?" відповідаю: 1. Я добре обізнаний з іншими конфесіями, що присутні в нашому місті, не только з Вашою. 2. Протестанти НЕ МАЮТЬ нічого подібного до Катехизму, Компендіуму соціального вчення, Кодексу Католицького права тощо, є багато РОЗУМНИХ книг і проповідей окремих пасторів, але не менше написано католиками та православними.
    А тепер - питання.
    1. Ви знайомі з нашим вченням по названих книгах? 2. Де я сказав неправду щодо слів Папи до журналістів?

• Подобається Подобається x 3
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

знайшли перед ким оправдовуватися. Бачили що пише Оля: про якісь реформи в церкві. Людина готова підлити смоли у вогонь.

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Я знайома з вашим вченням по життю сусідів-католиків і сусідів-православних. Цього мало? Біблія каже: "Ви - Письмо Христове." Якби я читала те письмо по життю моїх сусідів, то сказала би, що ті люди і церква, в яку вони ходять, взагалі до Бога ніякого відношення не мають. Я тільки тут на форумі побачила пару людей цих церков, які щось розуміють у вірі в Бога і трохи знають Біблію. А раніше я таких людей з ваших конфесій ніколи не зустрічала. Коли я вчилася в школі, то у нас в класі було десь 36 учнів. Не було ні одного атеїста, я одна була "балтистка", а решти були обрядові християни. Коли я щось починала говорити про Бога, то на мене дивилися, якби я з дурдому, чи принаймі з Марса. От такий в мене досвід і іншого, на жаль, нема. :sad:
    А вчення? Що з того вчення, чи догмів, які, крім мертвих обрядів, ніхто не виконує? :sad:

---------- Додано в 07:28 ---------- Попередній допис був написаний в 07:23 ----------

О! І пан фарисей тут як тут! :mocking:

---------- Додано в 07:30 ---------- Попередній допис був написаний в 07:28 ----------

Ще зараз за ним другий - ясам - прискочить. :) Я ж казала правду про них. А ви мені ,аксакале, мінуса ще й ліпили. ;)

16. аксакал

Я знаю хороших людей-протестантів і, м'яко кажучи, не дуже. Але "за деревами бачу ліс". Це - не зважаючи на те, що протестанти женуть заблукалих овець, а ми - панькаємось.
    Обзивати (=необїгрунтовано ліпити ярлики) опонентів як прийом у диспуті є негідним прийомчиком.

17. Forpost

Forpost Стоїк

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це мова щирої християнки?

19. Levko

Levko Well-Known Member

Можу тільки додати що Оля права, нажаль :sad:
    Оля знає по життю сусідів, я знаю трохи більше, бо сам вийшов з того середовища.
    Про що можна говорити, якщо в церкві навіть ніхто не знає, що таке народження згори, не те, щоб бути таким? А ніхто не знає, бо ніхто не проповдує про це, а не проповідує, бо відсутнє взагалі таке вчення. Ті що проповідують самі не є народженими від духа. Я, наприклад, за все своє життя зустрічав тільки двох народжених згори священників!
    В будь-якій євангельській церкві ненародженою згори людиною є тільки прихожани, котрі, або з часом народжуються згори, або ж самі перестають приходити, якщо цього не стається...

Я це не в осудження католикам говорю, просто, направду, це боляче бачити, коли більшість людей ходять до церкви заради заспокоєння совісті, як на повинність якусь...
    Сумно це все...:sad:

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Так, це мова щирої християнки. Бо і Христос називав таких - "роде зміїний". Терпів їх і від них, старався досягнути любов"ю, але бачучи їхні лукаві серця, говорив їм прямо, хто вони.

А ставити цим моїм опонентам плюси, коли вони на мене нападають, висміюють, поливають мою церкву брудом кожен раз, як про неї тільки говорять, то це не є

Так, аксакал? Те саме запитання і до Олени. Не треба мені тикати, чи я християнка, а тим двом плюси роздавати за ще гіршу поведінку. Вони себе тут позиціонують не сатаністами, а правдивими-найправдивішими християнами. І відітєлі я

коли весь світ шумить про незрозумілу позицію глави католицької церкви. А те, що він у той вогонь безперестанно бензини ллє каністрами, коли висміює нонстоп протестантські церкви, то то СУПЕР. Щирі християни йому ще й плюсують за те. :wacko:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)