Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Зануда

Зануда така зануда

І що з цього має виникати? Що кожен, хто хоч раз проходив мимо католицького храму може розказувати про вади і недоліки Церковного устрою католиків?

• Подобається Подобається x 2
  2. vov66

vov66 Well-Known Member

Саме краще коли про це говорить батюшка, дивіться відео в топіку

• Подобається Подобається x 1
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Я не писав про педантично-правильне і чітке виконання католицьких догм і обрядів тим чи іншим священослужителем, або ж окремою церквою (громадою).
    Я лише висловлювався з приводу того, що їх віровчення у великій мірі суперечять Святому Письмі, на яке вони так палко покладаються.
    А суто по темі, то особисто для мене Папа Римський є абсолютно таким же самим як і решта людей, він лише людина, лише смертний.
    І я не вбачаю в нім ні божого посланця, ні божого пророка, ані святого, ані непомильного ну і тим паче не безгрішного.
    Проста людина зі своїми плюсами і мінусами...

4. Зануда

Зануда така зануда

Боюсь навіть спитати і на основі чого ви такі висновки зробили? Що саме розходиться з Біблією?

Я вам відкри. страшну таємницю і нехай вона залишиться між нами: католики також не вважають пап пророками, посланцями і святими...нікому не кажіть, але папа така ж людина, як і всі решта і більше того - кожен папа сам це усвідомлює. :)
    А оті ваші надумані уявлення про те, як є насправді, до реалій відношення не мають.
    А щодо непомильності папи, то вже втомилась повторювати: непомильність тільки в питаннях віри і моралі ex catedra. То не є його приватна мисля, яка його освітила і він вирішив всіх змусити її підтримати, то є плід праці та досліджень теологів різних галузей.
    Але для вас то "всьо єдіно", бо з такими "туманностями андромеди" в голові, ви і свої думки поскладати не можете, що вже про додаткову інформацію казати.

Останнє редагування: 13 кві 2010
    • Подобається Подобається x 3
  5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

На основі функціонального звязку між малим катехизмом і Біблійними вченнями.
    Звязку не виявлено.
    Варіація безмежна...

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:47 ----------

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

наведіть приклад поклоніння нерукотворним ідолам.

а то зле?

Хіба ви не читали Старий Заповіт? Хіба юдеї не почитали Мойсея, Якова, Авраама?

га? не зрозумів?

7. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

До жодногоз них не застосовували таких почестей які надають Папі.
    Їх поважали але не поклонялись.

8. Зануда

Зануда така зануда

папам теж ніхто не поклоняється.

9. plastic

plastic Well-Known Member

Сьогодні ознайомилася з думкою православної церкви щодо Папи Римського.

http://lib.eparhia-saratov.ru/books/08z/znosko-bor/sravnenie/12.html

---------- Додано в 23:45 ---------- Попередній допис був написаний в 23:29 ----------

Якщо подивитися на весь уривок вірша до того, то Петро визнає Ісуса Месією. І Господь відповідає, що це знання Петро отримав від Бога. Він каже йому, що він буде каменем, на Скелі.
    І на скелі, буде побудована церква. Але звернемо увагу на книгу Обявлення:
    І заніс мене духом на гору велику й високу, і місто велике мені показав, святий Єрусалим, що сходив із неба від Бога. (Об 21/10)

І міський мур мав дванадцять підвалин, а на них дванадцять імен дванадцяти апостолів Агнця.(Об 21/14)
    12 апостолів були вибраними для побудови церкви("Нового Єрусалиму"). Вони були основою і на цій основі побудована вся церква. Основа же стоїть на скелі. І ворота ада не здолають церкву, бо Христос переміг.

10. Сергій аспірант

справді але ж знаки пошани які їм надають межують з поклонінням.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, ну ясно, але питання: Ісус Сам до Себе говорив, що Він є камінь?

---------- Додано в 19:55 ---------- Попередній допис був написаний в 19:39 ----------

Кожен, хто вважає себе християнином, але знаходиться поза апостольською, Христовою церквою завжди має проблеми з двома фразами у Біблії.

Перша, де Ісус каже Петрові, що збудує на ньому церкву.
    Друга, де Ісус дає ключі від Царства Небесного апостолу Петру.

І нема на то ради....

12. Зануда

Зануда така зануда

Наприклад?

13. Levko

Levko Well-Known Member

Тобто, Ви мали на увазі поза Католицькою церквою???

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну так.............

15. Saszko

Saszko Well-Known Member

А яка рада у католиків на такі слова -
    Івана 18:36 Ісус відповів: "Моє Царство не із світу цього. Якби із цього світу було Моє Царство, то служба Моя воювала б, щоб не виданий був Я юдеям. Та тепер Моє Царство не звідси..."
    А Ватикан - це держава. Нє, ну я може шось не так розумію...

• Подобається Подобається x 2
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не зрозумів Вашого запитання.

17. Сергій аспірант

Якщо Ісус згідно вчення католицької церкви Бог то як може намісник Бога приймати те від чого відмовився Бог?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус мав завдання інше - померти за гріхи, що Він і зробив. Шось не можу повязати ваше запитання до Ватикану.

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Царство Ісуса - не земне царство, не держава, а Папа глава держави, земного царства. Можливо це нічого не доводить, просто роздуми.
    Сергій аспірант правильно зрозумів мої слова.

20. Зануда

Зануда така зануда

Папа не дорівнює Ісус.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)