Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Saszko

Saszko Well-Known Member

То кінець епохи званою Середньовіччя(а мова вроді за Середньовіччя зайшла). То виключення з правила, що підтверджує правило.:)
    Ну так було( принаймні по підручниках). Чи Ви все ж заперечуєте?

2. Чупага

Чупага Well-Known Member

Віруючі піддані починали такого короля м'яко кажучи не поважати і сусіди бажали його ліквідувати.
    Півневі якщо голову відірвати все одно відразу не зупинить - "вчені" перевірили.

3. Romualdo

Romualdo миється в бані

А от в часи здається 2-го Константинопольського собору, коли папі довелося декілька років погостювати в Царграді, постійно прохаючи звільнити Рим від варварів, питання про наміснцицтво якось не підіймалось. Ех, були ж часи колись.

4. nikolas

nikolas Well-Known Member

Знову суперечлива тема,думаю не нам вирішувати статус Папи Римського.
    Але достеменно знаю,що християнська церква далеченько відійшла від вчення Господа нашого Ісуса Христа.Дедалі більше теперішні отці нагадують мені біблійних фарисеїв.:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  5. Romualdo

Romualdo миється в бані

Це маєте на увазі Філарета з коньяком та бужениною? А статус папи римського важливий хоча бдля греко-католиків, він же є формальним главою їх церкви.

6. Зануда

Зануда така зануда

Така вже звична людська слабкість - бачити пилинку в оці інших і колоду у своєму не зауважувати. Ми виправдовуємо себе недосконалістю інших.

• Подобається Подобається x 5
  7. nikolas

Цілком з вами згідний,але важко зауважити колоду в своєму оці,якщо бачиш пилинку в чужому,це природнє бажання помогти ближньому - нє?;)

---------- Додано в 09:09 ---------- Попередній допис був написаний в 09:04 ----------

Та ні,я мав на увазі Християнську церкву в цілому.

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Таки так, далеко Церква від вас відійшла.....:mocking:

• Подобається Подобається x 2
  9. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ы од Христа також:haha::haha::haha: церква далеко выдыйшла.
    Ввели своъ забобони :ireful1::ireful1::ireful1: ы згыдно них ы жиють.

10. nikolas

Так,можливо ви маєте рацію,а може і я сам відійшов...далеко.Апостол Петро теж зрікався Христа.Тільки не треба тепер писати,що я ніби порівнюю себе з ап.Петром.

11. ABDURAKHMAN

3. Нехай ніхто жадним способом не бентежить вас! Бо спершу настане відступство й виявиться чоловік безбожний, син погибелі,
    4. той супротивник, який зноситься понад усе, що зветься Богом чи святощами, так що сяде сам у храмі Божім і видаватиме себе за Бога.
    5. Хіба не пам'ятаєте, що коли я був між вами, я говорив вам про це?
    6. І тепер знаєте, що саме стримує його з'явитись у часі своєму.
    7. Так, тайна беззаконня орудує вже тепер. Лише тепер є той, хто його стримує, аж поки не буде усунений.
    8. І тоді й з'явиться беззаконний, якого Господь Ісус умертвить духом уст своїх і знищить сяйвом приходу свого.
    9. Поява бо того буде під діянням сатани з усякого роду силою, із знаками і з неправдивими чудами
    10. та всяким брехливим обманом для тих, які гинуть, бо вони не прийняли любови правди, щоб їм спастися.
    11. І тому Бог посилає їм силу, яка зводить їх вірити неправді, -
    12. щоб засуджені були всі ті, які не увірували в правду, а милуються з неправедности.
    (2солунян 2:3-12)
    Цікаво, а хто тої БЕЗЗАКОННИЙ, що в Божім храмі сидить і за Бога себе видає?..

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

невже Ч. Рассел?

13. ABDURAKHMAN

поцілили в молоко.
    Беріть вище...

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Теперішнє бруклінське шобло?...
    З моєї розмови з сусідом-єговістом...
    Христос прийшов в 1914 році. Питаю, а де він? Духом присутній на землі.
    А тіло? Ну, тіло - це церква... А церква хто? 144000... Тобто свідки Єгови? Так, звичайно...
    Яка ще релігія присвоїла собі право бути "тілом Божим" на землі?

15. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Напевне, оце залишилося поза увагою:

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:46 ----------

Перед тим як ганьбити когось, треба хоча б трохи знати суть справи. Папа вважається вікарієм Христа не більшою мірою, як наступник ап. Петра (першого єпископа Риму!), котрого Сам Ісус Христос настановил "пасти свої вівці", коли Він закінчував свій земний шлях.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Останнє редагування модератором: 9 кві 2010
  17. ABDURAKHMAN

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 4