Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Зануда

Зануда така зануда

Тема не про попів, а про папу. То є раз. Крім того, краще зосередитись на собі і власних недоліках, тоді може чужі будуть менше в очі кидатись.

• Подобається Подобається x 3
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Я навідміну від деяких не вважаю себе ні непомильним, ні привелебним ні святим, ні божим посланцем і аж ніяк не безгрішним. Я самий, хто не є, грішник.

3. Зануда

Зануда така зануда

Гординя, прошу пана, то є один із семи смертних гріхів.

• Подобається Подобається x 1
  4. ABDURAKHMAN

І деж ви тут знайшли гординю. Я ж не сказав, що прведний, а - грішний. Я просто вважаю, що одна людина не має панувати над іншою, бо ми всі рівні в очах Господніх.

Останнє редагування модератором: 8 гру 2009
  5. ABDURAKHMAN

В мене ось таке запитання:
    Чому папа римський з покон віків коронув монархів? В чому суть цього обряду? Щоб пам'ятали хто головний, чи як?
    А що ж вже кесарю залишать?

6. poetka

poetka Дуже важлива персона

Папа Римський намісник Бога?
    А шо Бог спустився з небес,чи був віщий сон? Чи якесь інше явище,що зробило з нього намісника,може я не знаю,скажіть,хто ж насправді дав йому такий титул?і для чого і чому так славно це перегукується з політикою?

• Подобається Подобається x 2
  7. Зануда

Зануда така зануда

А ви дописи у темі читали чи тільки заголовок? ;)

А що саме вас дивує? Можете пояснити?

8. ABDURAKHMAN

Дивує те, що послідовники апостолів не чинять так як чинили учні Христа і те, що для них життевим кредо і сенсом всего є влада і гроші.
    А от християни 1 ст. не мали жодного стосунку ні з владою, ні з політикою і тим паче з грошовою пожадливістю. Але то таке...
    В часи середньовіччя папа займав головне місце в піраміді влади, імператор тоді вже відходив на другий план.

9. Fon

Fon whom how

ну не знаю, от перший з двох пап іоанів 8-х точно не був..

10. Дайте лінк на допис із відповіддю.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

гординя у вас в тому, що ви речення починаєте з слів: "Я на відміну від інших..."

як прийшло двоє до церкви і один бив себе в груди і просив прощення, а інший казав: добре, що я не такий грішний, як той....

---------- Додано в 14:19 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

благословив.
    якщо хтось просить благословення: король, чи злидар відмовляти? Перед Богом всі рівні, нє?

• Подобається Подобається x 3
  12. ABDURAKHMAN

1. Пропоную прочитати допис в оригіналі:
    2. Перед Богом всі рівні.
    Але для того щоб отримати Папське схвалення треба було виявитися угодним в очах Патріарха, нє?

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це в якій країні таке було?
    А що мав би схвалювати усіх без винятку?

14. Fon

Fon whom how

папа був головою католицької церкви. але наперекір йому виникали нові уніатські церкви, що не визнавали папство. тому рим завжди провадив політику контролю могутніх європейських держав. інколи це не вдавалось. але переважно франція і німеччина іспанія і особливо італія завжди була підконтрольна декотрим могутнім святим отцям. ви мабуть читали книгу дюма "три мушкетери"? людина завжди залишається людиною, навіть якщо вона кардинал чи то б пак папа. та ще й у часи стародавні. тому бажання влади і грошей завжди понукала розвитку інтриг при дворах європейських монархій..

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Вам слід ознайомитися з адміністративною організацією КЦ, тоді стане більш зрозумілим стан речей. За останні часи правда багато було нововведень відповідно до викликів часу, а щодо середньовічних кардиналів, то тут потрібна більш серйозна інформація, ніж "три мушкетери".
    http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B8%D0%BC%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%96%D1%8F

• Подобається Подобається x 2
  16. Saszko

Saszko Well-Known Member

Це було в кожній католицькій країні Європи часів Середньовіччя.
    Наприклад, Папа міг відлучити монарха від Церкви і той опинявся бе влади і поза законом, переставав бути монархом.
    Шось трохи згадав за сьомий клас...

17. Зануда

Зануда така зануда

Ну, то ви щось загнули. Не пригадую собі, щоб англійського монарха Генріха VIII зупинило відлучення від Церкви і він раптом став ніким. ;)

18. ABDURAKHMAN

Останнє редагування модератором: 20 бер 2010
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну й в трьох мушкетерах кардинал говорив правду - королева має роман, а грішник Д"Артньян то й робив, щоб замилити очі королю.;)

А якщо серйозно, Рим не завойовув ні Францію, ні Англію, ні Іспанію, але при тому кожен король хотів мати коло себе представника Риму. Ніхто ж насильно не навязував того, нє?

20. ABDURAKHMAN

Папа, чи є він святим отцем, намісником Бога?
    На мою субєктивну думку він ним не є.
    Він самозванець.
    І той, хто вводить в оману багатьох.
    ¤===============¤
    Ви ж не зовіть ся учителями, один бо ваш учитель - Христос; усі ж ви БРАТИ.
    І отця не звіть собі на землі, один бо Отець у вас, що на небі.
    І не звіть ся наставниками, один бо в вас наставник - Христос.
    [Маттея 23:8-10]
    Яскраво свідчить про "правильність" папської ієрархії.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)