Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Відповідь: Чи є Папа Римський намісником Бога ?

і

Додано через 9 хвилин
    Тобто, відповідаємо "а ти сама..." Шкода.

А щодо питань що Ви зачипили, наприклад про антипап, можна й відповісти. Я - римо-католик - свідомо визнаю, антипапи були. Були, тому що тодішнім королям забажалося мати своїх "кішенькових" Пап, кожному свого. І РКЦ зробила з цього висновки, вийшла з тієї історії тільки міцнішою. Вірю - не подолають нас ворота адові.

• Подобається Подобається x 4
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не підкажете, коли закінчилися "забаганки тодішних королів"?...[​IMG]
    рік чи хоча би століття, в якому ці забаганки вже не виконуються...
    дякую.

3. Зануда

Зануда така зануда

Такої не було. жодне історичне джерело не зафіксувало цього факту.
    Малолітні папи, сімейні папи, розгульні...це було. Але от що є показовим не тільки для історії Церкви, але й для віри:
    Які б не були папи на престолі - праведні, чи грішні, але правди віри не змінились, 10заповідей залишились в силі. Ніхто не викинув на догоду собі чи суспільству ані йоти з Писання. Церква проходила випробування, але вийшла з честю. А папа, який би не був - також людина. Не на ньому будується віра Церкви. І ніхто не згадав, що були папи святі, були такі, що підіймали Церкву з моральної руїни.
    Вчення Церкви має під собою значно ширші і міцніші підвалини, ніж інші релігійні громади, які з"являлись як гриби після дощу у певні історичні періоди.
    Кожен хоче, щоб правда була на його стороні, але мало хто сам хоче стати на сторону правди.

• Подобається Подобається x 5
  4. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ех, якби ми знали ту правду. Але як там було в сереалі X-файли : Істина десь близько.

• Подобається Подобається x 1
  5. аксакал

Боротьба була тривалою і непростою, від XV аж до початку XX ст. Як на мене, найкраще для першого знайомства почитати про конклав як дієвий засіб боротьби за незалежне обрання Папи у Вікіпедії:
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Конклав

Додано через 3 хвилини
    Афоризм, гідний великої людини!!!

Додано через 11 хвилин
    Даруйте, пані, не можу не заперечити! Наочно видно, як молоді конфесії самовпевнено шагають по тим самим граблям, що й наша колись.

Це вже напополам. Коли перші християни в Єрусалимі надто зберігали чистоту, зійшли нанівець. Але - коли християнство стало загальним, стільки бруду привалило!

6. duncan

"для першого"?.... [​IMG]
    дуже цікаво.....
    тобто вже зара ніхто не впливає на обрання папи?...
    ви це хочете сказати?....

був такий папа: іван-павло перший....
    поцікавтеся...

7. mavka

mavka Well-Known Member

не можна казати "жодне історичне джерело не зафіксувало цього факту" тільки опираючись на власну безпорадність у пошуках фактів.

на вулиці Повітряній (на Левандівці) є квартира з чудовою бібліотекою рідкісних книжок. власник - старшого віку пан , батько моєї шкільної приятельки, - незвичайний ерудит, український патріот й мудра людина , але книжки свої просто так не позичає нікому..

в нього є не одне історичне джерело, яке зафіксувало не тільки цей факт.
    про десять заповідей - яка перша ? я веду до того, що коли Бог Ізраїля є Вашим Богом, то так і кажіть, українці, щодня в молитві - як казав Ієгошуя.

"Ніхто не викинув на догоду собі чи суспільству ані йоти з Писання." - неправда. про це я писала раніше й приводила стверджувальні про це слова Папи . Новий Завіт правився безліч разів на догоду всім.

8. аксакал

Здається, Ви таки неуважно почитали ту статтю. Зверніть увагу: за намагання провести через присутнього на конклаві кардинала зовнішній вплив - кардинал (най то й "стрілочник") отримує покарання. Так що зовнішній вплив зараз зведен до минимуму.

Додам за Вас лінк:
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Р?оанн_Павел_I
    Якщо там і є натяки, повідомлюю - ніяке слідство (а італійські слідчі то не наші - аби закрити справу) криминалу не знайшло. В нашій Церкві криминал на щастя залишився в минулому.

9. duncan

я вашу статтю не читав....
    "вплив на кардинала".... ))))
    хто такий кардинал?...
    людина, яка має необмежену владу в своєму "кардинальстві"...
    ваш оптимізм не має краю....
    ладно, не буду писати про злочини, просто обман, політичні ігри (наприклад, обрання папою івана-павла другого)...
    ви ж все-одно все будете заперечувати...

"нема, церква нарешті очистилася, це все у далекому минулому"... ))

10. аксакал

Не читав, але засуджую - відлуння совкових часів.

Треба ж хоча б комусь бути оптимистом щоби знизити загальний відсоток песимізму :)

Увага модерам!
    Задовбали некрофаги... Може вважають, якщо нема такої довгої історії як в нас, то в них нема до чого присікатись? (Ось з сьогоденних новин: http://www.podrobnosti.ua/criminal/violence/2008/08/01/544166.html) Може варто скомпенсувати наявність цієї гілки гілкою про суто сучаний стан в Католицькій Церкві? Ось нещодавно був оприлюднений "Компендіум соціального вчення Католицької Церкви" у російському та українському перекладах. Давайте відкриємо таку гілку, обговоримо для початку цей документ і як він провадиться у життя?

11. duncan

1. не засуджую ніц -- констатую, бізнес як бізнес...
    2. статтю не читав і слова про неї не сказав, тому теж не можу засуджувати....

12. mamaj

mamaj Member

Однозначно ні! як би не трактувалось поняття намісник - єдиним намісником Бога на Землі був Ісус Христос. Папа Римський( церква єпископи і т.д.) завжди був і є чи не найбільшим джерелом впливу на людей(за даними опитуввань церкві довіряє найбільший відсоток людей , принаймі , в Україні) тому як і сотні років назад так і зараз є занадто важливою персоною для різних політичних сил у світі. а політика і релігія речі несумісні. Далеко незавжди у прийнятті рішень Папи керувались і ккеруються Біблійним вченням,а не політичною необхідністю.

13. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Папа є главою держави Ватікан, має офіційні стосунки на міждержавному рівні з іншими державами цього світу. Ісус же говорить про своїх послідовників: "Не від світу вони, як і Я не від світу." (Івана 17:15)

14. duncan

чудові слова!....

шкода, що панмих сотоваріщі так їх і не почують, не усвідомлять різницю між "цервкою Ісуса" -- позаполітичною, позадержавницькою, і церквою-напівпенітенціарною, яку вони називають "Ісусовою"....

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

пупере - це цитування - таке саме висмикування з контексту, як і інші подібні (наприклад, "учитися, учитися, учитися!....!")
    це спроба на одній фразі збудувати теорію непридатності іншої теорії :)

якщо виходити з цієї фрази так, як ти трактуєш - художники (наприклад) мали б усі до одного помирати з голоду.
    Натомість - якщо художнику вдається продавати свої картини за життя - знаця, він не художник....
    ==
    Може, слід бути менш радикальним у таких питаннях?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ех, Зеніте, Зеніте.... Івана 17:15 звучить зовсім по-іншому, а ваша цитата з трохи іншого місця.

17. duncan

та ні, нема ніякого висмикування....
    Ісус Христос казав, що не від світу цього, бо світ цей належить відомо кому...
    а тут самообраний, самоназначений і самовозвеличений пан бере на себе ... ...

ні, навіть не відповідальність, бо хто спитає у цього пана з людей?..
    ніхто!..
    за виїмком двох людей, які показали папі "кузькіну мать": філіп четвертий -- французький король та беніто муссоліні...
    відомі особи...
    філіп четвертий ще й тамплієрам показав...
    а беніто всім, хто був незгодний з його правлінням, в тому числі "непереможній" та "безсмертній" італійській мафії-коза нострі...
    ой, сорі, захопився.... [​IMG]

пан з італії бере на себе просто владу над сотнями мільйонів людей без жодної відповідальності та звітовності за свою діяльність....
    дуже зручно і вигідно, скажу я вам....

18. Зануда

Зануда така зануда

Дозвольте з вамине погодитись. Все що робиться і пишеться папами, все до огляду- читайте, вникайте...

Пи. Си. А я всеодно рада що ви повернулись:ninja::radist::clapping: але це не заважає з вами не погоджуватись :padonak:

• Подобається Подобається x 2
  19. duncan

після таких слів навіть не знаю, як тепер задавати каверзні запитання... [​IMG][​IMG][​IMG]

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

смєла, таваріщі в ногу....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)