Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Чи є Папа Римський намісником Бога ?

свідки не намагаються ПРИДУМАТИ собі уявного "прапракерівника"....

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

керівники отже є.... ну в іншому - чого нема - того нема.

• Подобається Подобається x 1
  3. SatYr

SatYr Well-Known Member

Чи є Папа Римський намісником Бога ?
    PHP:
    srand(time());
    if (
    rand())
            echo 
    "Так";
    else
            echo 
    "Ні"

• Подобається Подобається x 3
  4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Може означати, а може - ні. Українська мова виявлється багатшою. Тут краще - замісник.

По-перше, нагадаю, що написав Мих: "Ви уважно почитайте те, що написано. А от вам ще пояснення з Вікіпедії:

Термин англ. vicar в Церкви Англии в беллетристике часто переводится как «викарий», что по существу неверно, так как английский термин обозначает приходского священника, причём исторически младшего по отношению к Rector. Англиканский аналог русского термина «викарий (викарный епископ)» в английском языке — Suffragan bishop; в Католической Церкви — Auxiliary bishop. (Допоміжний єпископ)."

По-друге, кожна релігія якось зорганизована. І Ваша теж, яка б вона не була. Навіть у шаманстві шаман під час камлання вигукує від імені духів, кожний не бере на себе стільки нахабства, щоби прорікати від богів та ще не під час обряду. Ми, католики, маємо Папу як найголовнішого священика, котрий по досконалій молитві та керуючись Письмом, Переданням, досвідом Церкви та порадою вчених богословів скеровує усіх вірних католиків до вічного спасіння.

Додано через 1 хвилину
    Так що це сатирство спроєкуйте на власну релігію - чи Вам сподобалось би отаке:

• Подобається Подобається x 2
  5. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ну от по-перше потрібно було теж читати. Вікарієм у англії може бути взагалі не священик, це людина котра доглядає за церквою(щось схоже на господаря, ґазду). Я питав про термін Вікарій у своєї нейтів спікер викладачки (ірландки).
    А по-друге, ми вже дійшли певної згоди і маємо зараз один висновок :
    Папа римський може вважатись вікарієм(намісником) Ісуса(та святого Павла ). Але католики стоять на думці що Ісус, будучи часткою триєдиного Бога, не є Богом цілісним(тобто в сенсі Богом отцем). Тому ми не можемо сказати, що Папа є намісником Бога. Про це писала пані(панянка, жінка, жіночка, дівчина) Liliyah Romanova.
    А от щодо програмки, то вона є коректною, бо це питання дуже часто виникає, одні кажуть так, а інші ні. Але мені хтілось, звичайно, аби цей код працював, а не синтаксично підсвічувався (але , певне, виходячи із того, аби не хацкнули форум підтримки стороннього коду немає).

6. STALKER

STALKER Well-Known Member

ні!.......

7. аксакал

Так, Папа є не намісником, а замісником. Чому формулюється "замісником Христа"? Тому що слова "паси мої вівці" сказав саме Христос.

Ще. Даруйте, пані Ліля добре розуміється у справі, і не могла написати, що Ісус "не є Богом цілісним". Сам Бог відкрив нам, що Він є ТРИЄДИНИМ, тобто цілісним у будь-якої своєї іпостасі, і в той же час розрізнятись. Це не так просто зрозуміти, але бажано. Іноді умовно розтлумачють на аналогіях, наприклад вода може бути рідиною, льодом чи то паром, причому не тільки "по черзі", а й водночас в одному місті - наприклад річка покрита льодом.

P.S. На офтопи не реагую. ;)

8. SatYr

SatYr Well-Known Member

(примітка : Деі - це Бог латиною)
    Щось я троха розгубився. Так ви (аксакал) згідні чи ні про Бога ? Чи для вас саме проблемою є слово намісник, тобто має бути заступник(представник), так ?

Я ледве то ні прочитав, в мене спершу враження про спам склалось.

9. аксакал

"Збігав" до Вашого посту і відповіді Лілі. Можливо, вона надто стило відповіла, але Ваша фраза: "Папа всього лише видимий представник Церковної влади" показала, що Ви були близьки до суті, та нажаль не вхопили її. Давайте я спробую сформулювати отак: 1. Папа уособлює церковну владу в Католицькій Церкві (адже є керівником Католицької Церкви). 2. Папа є наступником апостола Петра, котрому Ісус особисто доручив керувати Своєю Церквою на землі по завершенню Свого земного життя, тобто доручив йому заступництво. 3. Папа є заступником саме Ісуса Христа, що 33 роки жив і діяв на землі, а не Святого Духа чи Бога-Отця чи Трійци.

P.S. Чи пам"ятаєте, я писав, що для української мови ту різниця є, а в англійській - ні. У подібних випадках на разі потреби доводиться писати додаткові уточнення, на які варто звертати увагу.

10. SatYr

SatYr Well-Known Member

Взагалі то, я вже писав про те, що вікарій можна перекласти надто грубо як представник(крім того це слово в перекладі має і інші переклади - заступник, наступник, намісник, ...). Тому якщо вже так казати тоді краще вже вживайте представник.
    Що я вам сожу сказати читайте гілку. Все уже було. І про значення слова вікарій і про інші речі. Поточний висновок я вам сформулював.
    Для прикладу :
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=274388&postcount=23
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=312553&postcount=187
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=311844&postcount=162

І давно ви дійшли такого висновку ? І ще одне, він є заступником немовляти Христа, чи юнака, чи може вже розіп'ятого Христа - ото було б шоу (десь за кордоном проводять розп'яття).
    Щодо видимості чи не видимості то вже таке, тут ніхто конкретно ніц не скаже.

11. аксакал

Даруйте, я намагався яко можна точніше відповісти на Ваше запитання, тому не требя смикати мене за язика, яке слово мені краще вживати. Усю гілку не читав, тому був подумав - то щире зацікавлення, бажання більше знати про нас. Але, Ви самі звернули увагу:

Ваші дописи мене переконали: ніякої щирості. Жаль, помилявся.:download:

На це відверте глузування напишу лише одне: на свою адресу та адресу Вашої релігії такого від мене недочекаєтесь.

P.S. :beee:

12. SatYr

SatYr Well-Known Member

Звернув увагу, бо :
    1) дописи мої ви проігнорували, а чужі прочитали, які є не коректними - про вікарія у англії(власне вікарія, а не вікарія Ісуса чи вікарія Петра);
    2) для того аби ви довго не читали і не шукали, я вам привів поточний результат, але вас це обурило, бо немає місця для демагогії
    3) І побажання читайте у гілці принаймні тих хто її розпочав, бо це питання цікавить саме тих хто розпочав гілку (я принаймні час від часу пишу у свої дописах поточний стан)

Щирості в чому ? Мені цікаво чи ви є щирим зі всіма і в будь-якій ситуації ? Люди помиляються завжди, мають вони таку властивість. А ви впевнені що помиляєтесь ?

А чого чекати, не ви так інші. Але ця гілка даного не стосується. Жарти-жартами, а розмова має бути констркутивною. Бачу ви вже зрозуміли на чому ми зупинились. А далі вже питання теології - зв'язку Ісуса, Бога, Трійці і тд.

ЗІ: Маєте щось щодо цього питання(зв'язку Трійці, Бога Отця, Святого Духа, Ісуса), будь ласка викладайте, чи вони пов'язані чи не пов'язані, як, наскільки ? (можна крос лінки із гілки про Трійцю)

Додано через 2 години 18 хвилин
    Ну що ж мабуть крім ставлення мінусів у вас ніц не залишилось що повісти в даній темі, гарного спілкування в інших.

13. mavka

mavka Well-Known Member

як жаль, як жаль... серйозно дискутувати на цю тему - нонсенс.
    набагато цікавішою була б гілка про історію папства - про 12-літнього Папу, про Папу-жінку, про Папів-італійських бонвіванів з веселими приятельками.

а так - деякі дописи не витримують ніякої критики.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та вже ліпше казку про Колобок почитати... чого вже так....:)
    Любимо сенсації, ох любимо. А Ви чули, Алла Борісовна вийшла заміж за Галкіна? Ото справжня новина, а не якась фантазія....

15. duncan

яка сенсація, пан мих?...
    це історія, хронологія....
    всього-на-всього... [​IMG]

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Кот да Вінчі теж історія... а скільки таких байок ше було....

17. duncan

антипап не було?...[​IMG]
    "байка"?...
    олександр 6...

сімейка:
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Борджиа,_Лукреция

http://ru.wikipedia.org/wiki/Борджиа,_Родриго

http://www.peoples.ru/military/commander/zezar_borjia/

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

легенди... легенди... між іншим у Вікіпедії так і сказано "за легендою"....

19. duncan

ну, звичайно....
    не було ніякого "антипапи" олександра шостого....
    сина його не було, дочки не було...
    то може і "першого папи" не було?...[​IMG]

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну звичайно... не було взагалі нічого....:D:D:D

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)