Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем SatYr, 15 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Відповідь: Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Ну мабуть хто як?...

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ото ж бо воно, пане SatYr. Щоб читати Біблію мало знати букви, знати мову, чи бути релігієзнавцем. Біблія - то є книга, яку читаючи, не сам відкриваєш, а Дух відкриває і з яким духом сідаєш її читати - те й знаходиш. Наприклад Мавка (яку я дуже поважаю) читає Біблію з духом критики, а тому те й знаходить.... кожен шо хоче - те й має. Сяде атеїст і спокійно доведе, що Бога нема і то все казочки.... і не буде дивини в тому. Ця книга, як зеркало, як реакція на те, з яким духом людина її читає. Але справжню глибину можна осягнути у читанні тільки маючи велику віру і Духа правди у серці. Поки того не зрозуміти, доти і буде скептецизм при читанні. Така мою думка.

• Подобається Подобається x 2
  3. SatYr

SatYr Well-Known Member

Перепрошую. Читати це одне, а розуміти це інше. Для вас біблію тлумачили як мінімум 1000 років різні діячі християнства(і отці якщо ви ходите до церкви). Я читаю САМ і намагаюсь зрозуміти сам, то по-перше. А по-друге, існують й інші цікаві течії, як філософські, так і релігійні. А по-третє, абсолютної правди не знає ніхто, тобто маю на увазі людей, бо ми маємо природні обмеження. І на завершення, вже зразу видко ставлення, одні мають хмогу тлумачити і коментувати, а іншим це не можна, у вас так виходить. Тепер я розумію чого ви ставили смайли : " :D " - для вас слова людей іншої релігії ніщо, як і вчить біблія.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Запитуйте, постараємося розібратися разом, хоча і я сам не все знаю.
    Згоден, але є люди, які знають дорогу до правди, а то вже півсправи.

Додано через 4 хвилини
    Та Ви знаєте, спробувавши цього пирога, вже нічого не хочеться, повірте.

5. Michel

Michel Member

Слуги Божьи

Совсем безосновательно многие до сих пор предполагают, что служители церквей, храмов и вообще всех религиозных отправлений равнозначны слугам Божьим.
    Это понятие было некогда посеяно во времена начала и устроения культов всякого рода самими их служителями, которые стремились тем самым создать себе престиж, какого никогда не смогли бы завоевать как личности. И он за ними закрепился без того, чтобы кто-нибудь попытался уяснить себе, что для человечества в этом был заложен вред вместо пользы, а главное что это означает непонимание Бога!

http://vsvete.narod.ru/grail304.html

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

скажіть: а це (часом) не той самий петро, який офіційно відмовився від Ісуса?.... [​IMG]
    тричі відмовився....

гммммммм.....
    цікаво, чому саме його католицька громада вирішила обрати в якості першого папи римського?....

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, а Ви просто, як персонаж з Біблії, який запитував ап. Петра
    - а ти часом не був з Ним(Ісусом)?

Додано через 2 хвилини
    бо сказано:
    Ісус тричі запитав у Петра, чи Петро Його любить і тричі той відповів: так, Господи, знаєш, що люблю Тебе. Тоді Христос сказав: ти, Петре, скеля, на тобі побудую Свою Церкву.
    А оскільки католицька церква уповає на Святе Письмо....

Додано через 4 хвилини
    О, це довга тема.... Людина, яка не є покликана ніколи не зрозуміє, чому християнин з радістю каже: я є раб Божий.

8. duncan

тричі відмовився.... [​IMG]
    ну та ладно....
    католики кажуть, що вони від петра, на якому будують..., православні кажуть, що вони від Ісуса Христа, свідки всього-на-всього цитують Біблію, де сказано "ви -- свідки Мої".....
    так які проблеми?... [​IMG]

9. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Не оставлю вас сиротами; приду к вам. Еще немного, и мир уже не увидит Меня, ибо Я живу, и вы будете жить. В тот день узнаете вы, что Я в Отце Моем, и вы во Мне, и Я в вас. Не бойтесь, говорит, что Я сказал вам: пошлю другого Утешителя. Не думайте, что уже не увидите Меня. Ибо Я не удалюсь от вас навсегда. Я приду и не оставлю вас сиротами. Так как в начале речи назвал их детьми, то теперь прилично говорит: "не оставлю вас сиротами". А чтобы они не думали, будто Он по-прежнему им и всем явится с телом, говорит: "мир уже не увидит Меня". Вы только одни увидите Меня по воскресении. "Ибо Я живу"; хотя Я и приму смерть, но Я воскресну. "И вы будете жить", то есть, увидевши Меня, возрадуетесь и, как бы после смерти, оживете от Моего явления. Или и так: как Моя смерть послужила к жизни: так и вы, хотя умрете, оживете. Итак, не скорбите ни обо Мне умирающем, ни сами о себе. Ибо, если и умрете, оживете в будущую жизнь. "В тот день узнаете вы, что Я в Отце Моем", то есть когда Я воскресну, тогда вы узнаете, что Я не отделен от Отца, но имею одну и ту же силу. "И вы во Мне", то есть хранимы Мною, "и Я в вас", то есть Я с вами, избавляю вас от скорбей, совершаю чрез вас чудеса, вообще прославляю вас чрез все. И иначе: "Я в вас", как Глава в членах, ибо апостолы - члены Христовы (1 Кор. 3, 23), "и вы во Мне", как члены в Главе. Когда Он воскрес, тогда Он уяснил им познание обо всем этом. Ибо по воскресении благодать Духа научила их всему. Когда слышишь слова: "Я в Отце, и вы во Мне, и Я в вас", то не понимай их в одном и том же значении. Ибо Сын в Отце - как Единосущный, а в апостолах - как Помощник и Споспешник, и апостолы в Нем - как получающие от Него помощь, содействие и горячность. Много и иных названий употребляется о Боге и о людях, но не в одинаковом смысле. Так, называемся богами и мы (Пс. 81, 6), но не в таком смысле, как Бог.
    Пребудьте во Мне, и Я в вас. Как ветвь не может приносить плода сама собою, если не будет на лозе, так и вы, если не будете во Мне. Я есмь лоза, а вы ветви. Кто пребывает во Мне, и Я в нем, тот приносит много плода; ибо без Меня не можете делать ничего. Кто не пребудет во Мне, извергнется вон, как ветвь, и засохнет; а такие ветви собирают и бросают в огонь, и они сгорают. Я, говорит, очистил вас чрез Свое слово и учение, и с Моей стороны не осталось ничего неисполненным. Теперь должно начаться уже ваше дело. "Пребудьте во Мне". Чтобы они из страха не отделились от Него, Он укрепляет ослабевшую душу их, прилепляет к Самому Себе и уже подает добрую надежду: чего ни попросите, то получите, если пребудете во Мне (ст. 7). Примером ветви ясно представляет нам, что от Него подаются сила и жизнь тем, кои благоугождают Ему, Ибо как плод приносит та ветвь, которая пребывает на лозе и от нее получает содействие к жизни: так и вы, если пребудете во Мне чрез соблюдение заповедей, принесете больше плода. А кто не пребывает, тот "засохнет", то есть теряет то, что имел от корня, и если получал какую-нибудь духовную благодать, лишается ее и сообщаемой от нее помощи и жизни. И что же наконец? "бросают в огонь, и они сгорают". Сими же словами подает им и немалое утешение, показывая, что злоумышляющие против Него, например Иуда, будут сожжены, а они, пребывающие в Нем, принесут плод. Ибо без силы и оживления, кои подаются от Него, не смогут ничего сделать.

http://www.magister.msk.ru/library/bible/comment/feofilak/feofb004.htm

10. SatYr

SatYr Well-Known Member

Гарна інтепретація, я так і думав. Можна взанти звідкіля це чудесне розтлумачення і яка з конфесій то тлумачила ? (це для уточнення)

Тоді я не розумію чому не можна назвати Вікаріус Деі. Хоча є одна думка, бо так не каже верхівка церкви, тому й не можна :)

11. mavka

mavka Well-Known Member

Мавка починала читати Біблію зовсім не з духом критики. а з дуже великим болем. :cowboy: потім було зауваження багатьох несумісностей.
    а вже пізніше різні джерела самі в руки йшли. я постійно себе картаю, коли забагато пишу в ці гілки, - це проти одного з моїх принципів "не пхатися туди, куди не просять".
    Вчення Ісуса було для втаємничених, тих, що "доганяють" сучасною мовою кажучи. В Біблію це потрапило такою закодованою мовою, що отримало новий зміст. В Новому Завіті акцент чомусь на зовсім іншому. Це перегукується з іншим таємним вченням для вибраних - Каббалою. Там теж багато про душу, її властивості, та світло. На мою думку, звичайно.

Он Оля пише про Бога Живого. Й сама собі суперечить, бо сподівається з ним зустрітись Там. Ісус вчив, що Царство боже ТУТ зараз в серці кожного. Ісус нагадує, що в Законі написано слова бога Всевишнього: "Я сказав, ви - боги." Що це означає, Миху ?.............(рік минув з тих пір, як я вперше Вам це питання поставила) "Але сам Ісус їм не звірявся, бо Сам знав усіх, і потреби не мав, щоб хто свідчив Йому про людину, - бо знав сам, що в людині було." (івана, 2:25)
    Багато цікавих речей є в Біблії, звичайно. Й не про всі тут можна писати.

Є настанови, з якими я погодитися не можу: "Не протився злому." "Підстав другу щоку.." Без шкоди для свого здоров"я їх виконувати не вдасться.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Біль й отримали. Що хотіли - те й отримали, про шо мова.

Додано через 1 хвилину
    100% не так... втаємничення і посвята у знання - то масони.

Додано через 9 хвилин
    та нічого Оля не перечить самі собі, просто Ви зараз мислите, як матеріаліст.
    Ісус може бути в серці людини, але то треба розуміти відповідно. І слово "живий" тре розуміти не просто матеріально - той, хто в тілі.
    Смерть і життя у Біблії часто розуміється не те, що думає людина. Смерть - то може бути в розумінні пекло. Є такі слова Ісуса: хто навіть вмре, все одно житиме. Тобто смерть фізична - це ще не смерть... смерть настає тоді, коли особа відлучається від Бога.

Додано через 17 хвилин
    А я думав, що відповів..... боги - з маленької, зауважили?

Додано через 18 хвилин
    цитату і місце... сестра!!!

13. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Я дала посилання в пості 229.
    Враховуйте той факт, що Ісус навчав притчами.
    Бог на Божім зібранні стоїть, серед богів Він судить: Аж доки ви будете несправедливо судити, і доки будете ви підіймати обличчя безбожних? Тут описується Боже зібрання, зібрання людей в ім’я Боже. І ось до цих людей промовляє Господь: доки ви будете несправедливо судити, і доки будете ви підіймати обличчя безбожних? Чому Господь називає їх богами? Бо вони судять, як судить і Бог. Вони взяли на себе право судити, але судять при цьому несправедливо. Вони вважають себе богами, такими, що мають право судити. У даному випадку суд їхній полягав не в тому, що вони осуджували когось, а навпаки - вони оправдовували безбожних.
    Можливо, явно богами вони себе не називали, але поводилися як боги.
    І саме тому Господь, звертаючись до них зі Своїм Словом, називає їх богами.
    Далі Він навчає їх, як їм належить звершувати суд: Розсудіте нужденного та сироту, оправдайте убогого та бідаря, порятуйте нужденного та бідака, збережіть з руки несправедливих! Але ці люди, які вважають себе богами, вже не здатні почути голос Божий. Горда людина, яка навіть мимоволі й несвідомо, але вважає себе богом не здатна пізнати Господа, зрозуміти Його Слово, хоч і приходять на Божі зібрання:
    "Не пізнали та не зрозуміли, у темряві ходять вони... Всі основи землі захитались..." Наскільки Господу боляче дивитися на таких людей!!! Всі основи землі хитаються! І тому Господь судить їх і виносить їм вирок:
    Я сказав був: Ви боги, і сини ви Всевишнього всі, та однак повмираєте ви, як людина, і попадаєте, як кожен із вельмож.

Ось цікавий момент: Ів.18:22-23 "А як Він це сказав, то один із присутньої там служби вдарив Ісуса в щоку, говорячи:"То так відповідаєш первосвященникові!" Ісус йому ві дповів:"Якщо зле Я сказав-покажи, що то зле; коли ж добре,-за що Мене б’єш?"
    В ті часи удар по щоці був образливим жестом, але Писання пропонує і після такої образи продовжувати діалог із злими людьми, навіть якщо це загрожує ударом в іншу щоку.

14. Зануда

Зануда така зануда

Людина, її душа, відкупленні надто дорогою ціною - кров"ю Сина Божого, тому не варто плутати смирення з браком самоповаги і ніхто не змушує християн дозволяти себе принижувати і топтати власну гідність.
    Церква на чолі з папою закликає до боротьби з соціальною не справедливістю, стає на сторону знедолених і закликає до припинення воєн.
    Але аж ніяк не методом революцій, переворотів чи "робінгудством" - віддали бідним, те що відібрали у багатих. Не треба відповідати злом на зло.
    І не варто так інтенсивно захоплюватись Деном Брауном, бо те що він подає за історію Церкви є чисто літературним вимислом і всі ті втаємничення, інформація для обраних...все це виключно плід його фантазій.
    А що стосується певних неточностей в самій Біблії, то прошу взяти до уваги, що ця Книга не є історичним довідником і немає на меті з хронологічною точністю подавати читачам дати історичних подій. Біблія це джерело духовного досвіду і несе інформацію корисну для душі. Сподіваюсь не дуже пафосно, як для Вас?

15. mavka

mavka Well-Known Member

:) ок!
    Євангеліє від Матвія 5 . як називається розділ 38,39,40,41,42 ??
    далі.
    про богів з маленької букви - не відповіли. неподужали. :)
    мир та любов
    м.
    :)

Додано через 11 хвилин
    :) багато загальних фраз-кліше. а що за ними стоїть?
    і хто вчить історію Церкви з подачі Дена Брауна ? (хоч він й дуже грамотний та розумний дослідник). не я, у всякому випадку...
    не є літературним вимислом те, що учні Ісуса питали, чому він цілує так часто Магдалину в уста й любить її дужче усіх. це - з записок ранніх християн.
    як і те, що Ісус проповідував для вибраних, - сам про це казав. :)
    Але його вчення заховане в Новому Завіті. Не сперечайтеся. :) Просто досліджуйте. Дуже цікаво. Я ж не хочу Вас принизити, чи висміяти. кажу те, що знаю але додам, коли що знаходить тільки той, хто шукає. Якщо Ви вважаєте, що знайшли, то хто Вам суддя? Не я, у всякому випадку.
    Мир та любов !
    м.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але Ісус від нього не відмовився, хоча передбачав це. Ісус молився за Петра.

Додано через 10 хвилин
    38 Ви чули, що сказано: Око за око, і зуб за зуба.
    39 А Я вам кажу не противитись злому. І коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, підстав йому й другу.
    40 А хто хоче тебе позивати й забрати сорочку твою, віддай і плаща йому.
    41 А хто силувати тебе буде відбути подорожнє на милю одну, іди з ним навіть дві.
    42 Хто просить у тебе то дай, а хто хоче позичити в тебе не відвертайсь від нього.
    43 Ви чули, що сказано: Люби свого ближнього, і ненавидь свого ворога.
    44 А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує,
    45 щоб вам бути синами Отця вашого, що на небі, що наказує сходити сонцю Своєму над злими й над добрими, і дощ посилає на праведних і на неправедних.
    46 Коли бо ви любите тих, хто вас любить, то яку нагороду ви маєте? Хіба не те саме й митники роблять?
    47 І коли ви вітаєте тільки братів своїх, то що ж особливого робите? Чи й погани не чинять отак?
    48 Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний!

Сильно сказано...
    контекст "злому"... тут інший. То не іменник і далі йде пояснення. І коли людина тобі камінь, а ти їй хліба.... Мавко то велика сила, яка міняє ту людину, що з каменем.

17. duncan

правильно, тільки своїм керівником ви призначили петра, а не Ісуса....
    ну та Бог вам суддя.... [​IMG]

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

аткуда інфа?

19. duncan

ви самі сказали: папи римські від петра, якому Ісус доручив будувати церкву....
    те, що ви збудували, я коментувати не буду, Бог вам суддя...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

а у вас нема керівників громади? не фарисействуйте....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)