Чи є львів'яни ідолопоклонниками?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Inkiss, 26 вер 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ви були? Бо теж упевнені. :)))
    Коли іконопис з'явився?
    Може, Біблію почитати?

Мабуть, так. Бо дата явно з пальця висмоктана. :)))

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я не заперечую необхідність ікон на відміну від Сергія. І взагалі навіть не проти того, щоб люди молились до ікон. Бог є всюди і у всьому, що нас оточує, а тим більше в освяченій іконі. Людина повинна в уяві тримати якийсь образ, щоб розуміти до кого звертається. Ісус казав:"Ви бачили мене, - Ви бачили Отця. Я і Отець - ми Одно." Апостоли бачили Ісуса і передали Його образ людям, крім того маємо відбиток Туринської плащаниці, який дає нам змогу побачити образ Божий.
    Може хтось ще скаже, що немає чудодійних ікон або ікони, що мироточать. Чому жоден портрет не мироточить, тільки ікони?
    То хай читає, а не пише різні вигадки.

3. Liliyah Romanova

Він ніби теж не заперечує. :)
    Тільки давайте без пантеїзму. Християнство пантеїзм відкидає. :)
    Це підробка. Той самий малюнок, що й інші образи чи ікони, тільки мистецько зроблений.
    Що саме вигадки? Що Бог казав не творити собі ідолів? Про це є і в Старому, і в Новому завіті. Новий багато разів наголошує, аби не мати нічого спільного з "ідолянами".

• Подобається Подобається x 3
  4. консультант

Хіба не сказано:""...Але царство всередині вас і вкола вас" (Євангеліє від Фоми 2)
    "...Розрубай дерево, я - там; підніми камінь, і ти знайдеш мене там." (Євангеліє від Фоми 81)частина Бога у всьому і в кожному з нас...
    При чому тут іконопис? А Ви що 100% впевнені, що апостоли не пробували малювати образ де був зображений Ісус Христос, я чомусь вірю в це.
    Високе духовенство визнає, а Ви ні?
    Залежно, що мати на увазі під цією назвою.

5. Liliyah Romanova

Доведено, що полотно набагато молодше за християнство.
    І що з того, що визнає духовенство? Це догма, в яку треба вірити?

Туринська плащаниця витвір митця, а не пам'ятка з часів самого Христа. :)
    І що можна мати на увазі?

6. консультант

Експерти-медики дійшли висновку, що менш, ніж через 40 годин, посмертні зміни завершилися, бо інакше збережені плями Kpoві, лімфи тощо були б зовсім iншi: після сорока годин зіткнення тіла з тканиною всі відбитки розплилися б до невпізнанності. 3 Євангелія ми знаємо, що Христос воскрес через 36 годин після Свого поховання.

Експерти звернули увагу, що Тіло Розп'ятого відокремилося від ycix кров'яних згустків, від ycix затвердінь сукровиці i навколосерцевої рідини, не зачепивши жодного з них. Христос вийшов iз Плащаниці, не розгорнувши її. Він вийшов із неї так само, як після Воскресіння проходив крізь зачинені двері. Камінь від Гробу було відвалено не для Христа, а для того, щоб до Гробу могли увійти мироносиці і учні Господа. Як могло зникнути Тіло з Плащаниці без її розгортання i відривання пораненого Тіла від тканини? Саме цей факт-запитання змусив атеїстів: проф. порівняльної анатомїї I. Деляже i проф. xipypriї П. Барб'є повірити у Христа і стати апологетами й проповідниками Плащаниці. Ознайомившись з материалами досліджень, невіруючий професор Сорбонні Овелаг раптом з просвітленим обличчям прошепотів: "Друже мій, Він дійсно воскрес!" Почавши вивчати Плащаницю, невіруючий англієць Вільсон у npoцeci своїх досліджень став католиком. Таким чином, i медично-судові, i ізотопічні дослідження Плащаниці підводять до визнання факту Воскресіння Христа.
    http://g-vik.narod.ru/2005/n27/05_27s11.htm
    Різновид божків: бог вітру, бог сонця, бог грому і т.д..

7. Liliyah Romanova

Про туринську плащаницю десь була окрема тема. Щодо її правдивості ви мене не переконаєте. Тільки, як на мене, вона й не мусить бути автентичною. Бо нащо? Що то міняє для віри?
    А на противагу вашому лінку є інші лінки, де говориться про диспропорцію будови тіла, якщо порівняти передню частину й задню. Зі спини та з лиця відбиття має різний зріст. :)

• Подобається Подобається x 2
  8. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Подивіться з іншого боку-це все наслідки совіцького світосприяття-все має бути доведено науково і бажано щоб науковець був марксист,або хоча б якійсь лівий.
    Хіба воскресіння Ісуса Христа це факт що потребує наукового підтвердження?Для кого завгодно,тільки не для християн

Саме так.

9. volk

volk Well-Known Member

Тому і не бачите, бо Ви ще шукаєте, а я вже знайшов. Врешті, пошана не виражається в ношенні таких предметів в задній кішені брюк, чи наклеюванні на стовпх поряд з "Марією Деві Христос".

Взагалі-то йшлося не про віру, а про розум. Якщо людина вірить в Бога і в Христа - Сина Бога(!), при цьому зневажає Його зображення, то така людина не має розуму, або бреше сама собі. А людина, яка не має розуму - дурень.
    Ви чули про "плат Вероніки"? Зображення зцілило Агаря. Не думаю, що після цього він би застеляв ним лавки.

Є трохи... :sorry:

Не зробить! Бо щоб щось отримати від Бога, треба просити, і підкріплювати це бажання справами, а люди хочуть "таблетки", - з"їв, -і ось воно. А Бог таким не відкривається.

Ви просто як з комітету комсомолу. Ну, вибачте, не маю звички ховатися за розумними цитатами.
    Але я не зрозумів: Ви здивовані чи стурбовані?

10. консультант

Вам повезло.
    В Біблії пише, що називати когось дурнем - гріх.
    Не можу сказати, я не бачив цього.
    А що, так можливо?
    Здивовано стурбований.

11. volk

volk Well-Known Member

:crazy:о_О
    А коло них також збирається львівський "бомонд"? Ім приносять квіти, моляться, заколюють жертви, співають? Це - витвори мистецтва, виготовлені руками, доречі, а не серійний виріб, - такого в точності ще пошукати. Не говорячи вже про історичну цінність. Увесь Львів прикрашений усілякою архітектурою, в тому числі й на тему міфології, і грецької, і римської. Ви пропонуєте розвалити всю стару частину Львова, і встановити статуетки Матері Божої, або ходити і плюватися? А симоволіка масонських лож по цілому Львові Вас не дратує?
    До речі, а чому встановлюють статуетки М.Б., а не Христа?

В Біблії написано також, що немає людини, яка "житіє поживе і гріха нє іматі".
    Але я нікого конкретно не назвав, фактично я назвав явище.

Бачите як! Ви цього не бачили! І я цього не бачив. Я так зрозумів, що Ви в Христа не вірите, тому мені, віруючому, дорікаєте Св. Письмом. Але в другому дописі я не питав Вас, чи застеляв Агар лавки, я питав Вас чи застеляв БИ, на Вашу думку.
    Якщо Вам християнські цінності байдужі, для чого Ви мене в цьому переконуєте? Я свою точку зору виклав. Коли я бачу, як т.з. християни торгують тими образочками поруч з дівочими заколками і цигарками, я також

Останнє редагування: 19 лют 2009
    • Подобається Подобається x 4
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, ну то було риторичне запитання. Одне чомусь заваджає іншим, а інше чомусь нє. І нічого я не пропоную.
    От масонство дратує.

13. volk

volk Well-Known Member

Священики просто з того зиску не мають, тому їм то по цимбалах.

Та справа не в тому. Якби поставили гарну статую, зроблену талановитим скульптором, зі смаком, то й розмови ніякої би не було. Ми ж не шкоду християнства обговорюємо, ми говоримо про те, що планка все нижче і нижче.

14. консультант

Навпаки, я вражений Вашою вірою!
    Звідки я можу знати, що міг би зробити Агар?
    Щоб переконатись самому.
    І чому ж Ви такий здивовано стурбований не зробили зауваження продавцю? Чи Ви просто любите поговорити?
    Нарешті зрозумів, у Вас вся проблема заключається в тому, що статуя неважно виглядає. А Ви на площі Ринок були? Там є досить непогані статуї, а ті, що Вам не сподобались просто минайте.

15. volk

volk Well-Known Member

А це не Ви були? Нє?
    Я-то зробив. Продавець промовчала.
    Я вже писав Вам, чому Ви такі впевнені? Як то говориться, "Ви батєнька дємагог".

Статуя просто кічева (CR Liliah Romanova), в даній ситуації недоречна. Бо в чому різниця між тими
    роботами, які в церкві і які вдома? - в т.з. художній і естетичній цінності. В автентичності. Але в
    публічному місці дешевку пристойні люди не ставлять. До того ж існує ще почуття міри відповідності і місця.
    А на площі Ринок я був, щодня по ній ходжу. І статуї, особливо після реставрації, справді
    посвіжішали. Але ми не про них говорили.
    До речі, про "дурнів". Псалом 13 Давидів починається зі слів "Рече безумець в серці своєму - нєсть
    Бог. Растлєша і омєрзєша в починаннях своїх..." Отже, безумець хто - той, що відкидає Бога.
    А в українській мові "безумец" як? - правильно, дурень.
    Чи Ви також не впевнені?

16. консультант

Ні.
    Демагог - це вождь народу, а ним був тільки Ленін.
    Волк, не оправдуйтесь. Безумец- в перекладі з російської "божевільний", а не дурак.
    Це просто хвора людина.

17. Locke

Locke невиправний реаліст

Те ж саме і в Біблії написано:
    Вихід, глава 20:
    1. І Бог промовляв всі слова оці, кажучи:
    2. Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю з дому рабства.
    3. Хай не буде тобі інших богів передо Мною!
    4. Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.
    5. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене,
    6. і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.

Цікаво, чому цих слів немає серед Божих Заповідей в Катехизі чи в молитовниках?

18. volk

volk Well-Known Member

Тому що це питання не раз вже обговорювалося в часи раннього християнства, врешті і собори проводилися. Скільки людей віддали життя за свої переконання. Ні, Екклезіаст правий, - ніщо не нове під сонцем. Через 1700 років питання обговорюється знову і знову, і обговорюється християнами, які щодня вимовляють "Вірую..." і "Богородице Діво..." так поважають і папу, і церкву, коментують все і вся. Все перемішалося, як казав мій колишній КД "Кровь, дерьмо, песок і сахар."
    Після цього говорити про якусь статую - смішно.

"ракА", - так воно звучить в єврейському тексті, - не дурень, а "нікчема", "бєздарь". Отже чи дурень, чи божевільний, - це нічого не міняє. А якщо "темний"? Влаштовує?

Останнє редагування: 19 лют 2009
  19. Liliyah Romanova

Йой, чого лиш в Біблії нема.

18 Хто ненависть ховає, в того губи брехливі, а хто наклепи ширить, той дурноверхий.
    (Пр.10:18)
    29 Хто неряд уносить до дому свого, той вітер посяде, а дурноголовий розумному стане рабом.
    (Пр.11:29)
    8 Мудрість розумного то розуміння дороги своєї, а глупота дурних то омана.
    (Пр.14:8)

І те, що ви мали наувазі. імхо, йдеться про пряму образу. Бо попередні цитати показують, що існування дурнів Біблія не заперечує. ;)
    22 А Я вам кажу, що кожен, хто гнівається на брата свого, підпадає вже судові. А хто скаже на брата свого: рака, підпадає верховному судові, а хто скаже дурний, підпадає геєнні огненній.
    (Матв.5:22)

Вже цитувала на сусідній гілці.

20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

але саме це церква і виховувала у своїх вірних.

а де твій аватар? :)