До вашого відома. На вечірні в селі молоді кобіти переважно не ходять, а старші жіночки і бабулі з дідусями, котрі взагалі мобільними телефонами не користуються, бо поняття не мають, що це таке. Якщо є кілька молодих кобітз мобільними. то не настільки вони вже й зачухані, щоб користуватись в церкві мобільним. Це наші "городскіє" бізнесмени і бізнеследі" постійно в русі, все кипить. Замість того, щоб молитись. бабки в голові перераховують і просять. щоб Бог ще послав, але це не стосується звичайно всіх і зрештою Бог їм суддя, а не я.
Так мова ж не про вишивку. А про клони статуї, про купи штучних квітів (які і на цвинтарі не дуже пасують) і про елементи ідолопоклонства. А те що я згадала про вишитий рушничок над репродукцією твору Далі, то це не рушника стосувалось, а самого твору і чи доречний він в храмі. Чи все є святим на чому розп'яття? І чи є потреба ставити розп'яття та статуї будь-де? Хтось вже казав, що храми не позакривали, можна молитися і в храмі Божому. А в карпатських церквах справді такого нема, от там справді відчувається
Все как в России... Правда в нас только поют, а в России там же и пьют. В нас стоят с хоругвами, а у вас что, с флагами ?
Да, да. Тут по этому поводу целая ветка есть - про нацию, которая спивается. Вам, видимо, туда надо попостить про российский алкоголизм. Не? (С)
Всему свое время. Не хочу флудить, поэтому давайте говорить по теме. Может быть вы тоже считаете, что во Львове существует идолопоклонство ?
Нееее, я больше на провокации не поддаюсь... НИКУДА Вас ПОСЫЛАТЬ не буду... Поклоняйтесь Пани Деве как хотите и сколько хотите. Я - пас.
Вже бачу, як ви мої дописи читаєте уважно. Я сказала про телефон в "лавці". Церква була не в селі, а в смт. Саме з телефоном. В Умані подібне було з телефоном. Позитивні в мене враження про церкви в Дорі, в Яремче, у Верхніх та Нижніх Воротах. Думаю, що саме з таких сіл інтелігенція наша й виходила. А от з інших - най не кажу що... На жаль, можна спостерегти певну закономірність: якщо церква кічова, то люди ходять та обмовляють одні одних, поділені на "свої" та "чужі", не вітається з "чужими". Там, де досі села поділені на православних та греко-католиків не раз бачила, як православні зачиняють свої брами, коли греко-католики йдуть до церкви, і навпаки. От де правдиве християнство! От бачите, які ми з вами християни. Ви одних засуджуєте, я - інших. Нема ради. Безгрішних немає. У церкві таких "злодійських" поглядів не бачила. Може, не дивилася просто. На вулиці помітити все-таки легше. У церкві мене розсіює лише якщо хтось переді мною клякає в дивний спосіб, але можна очі закрити і все. І що заважає підспівувати з хором? Хоча, то правда, наші хори - то щось із чимось. Ніби не в церкві, а на концерті. До речі, можна чотки в руках тримати, допомагає увагу сконцентрувати, або читати т.зв. потаємні молитви, які читають священики, поки співається. Вони дуже цікаві, надзвичайно. До речі, про вишивку. То ще найменша біда, хоч і натицяно тої "голубизни" по-чорному. Ну, не має так бути, аби людина до вишивок та штучних квітів молилася, а воно десь так і виходить, бо ніц за тим не видно. А ангелів із крилами, що рухаються, на тетраподах бачили? А неонові "образи"??? А що заважає живих квітів нарвати? Невже в селі квітів не вирощують?
а нас на катихизмі критикували за це, мов вервеця під час Служби заваджає. що до продажі у кіоску, нащо далеко в село йти, візьміть костел на Привокзальній.
Тримати, а не молитися вервицю чи чотки, просто тримати в руках. Або ж молитвенник. Я теж проти молитви на чотках чи вервиці під час богослужінь. Так що вас правильно критикували. На привокзальній хіба костел? То ж греко-католицький храм. Хіба ні?
До речі, про привокзальну. Там теж були церковні скандали із непусканням єпископа до церкви і т.д. Дуже вже люди побожні, мабуть. :shutup:
Я вас розумію... Тільки ви не побажали процитувати мої слова до кінця, де я додав, що не я їм суддя, а Бог, чого так і не визнали ви. Що ж, і вам я не суддя...
А я не люблю лицемірити. Якщо я щось кажу, то кажу. А бити комусь в пику і хреститися "Господи, прости" - не для мене. Просто я визнаю, що не 100% там у тому кічі все гниле і завжди є місце на Божу благодать. Але я завжди казала і далі кажу, що даремно Церква б'є на кількість, а не якість. І навмисне для вас уточню, що моя думка - то моя думка, мій чоловік вважає інакше.
А сьогодні усіх львів"ян надзвичайно втішили .По усіх каналах передали ,що ковалі подарували місту "лавку" так було повідомлено,і звичайно не просту а таку -чарівну.Хто на ній посидить ,буде щасливий в подружньому житті.І це по радіо по телебаченню,всьо капець лавці затруть д...ми до глянцу як палець Нікифорів.