Чи є львів'яни ідолопоклонниками?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Inkiss, 26 вер 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Повинно бути перед входом. І проїжджаючи перед входом хрестяться. Так само проїжджаючи біля кладовищ. Ідеться про рух повз. Не важливо, на якій швидкості.
    Пан Гармоні одну важливу річ забув. Не чудо породжує віру, а віра чудо. І якщо якась ікона є чудотворною, то зовсім не сама зі себе, а з людської віри. Ще не чула про чудотворні ікони в кічуватих сільських церквах.
    Прошу форумлян вибачення, що гостро пишу. Заїдає таке до злості.

• Подобається Подобається x 1
  2. harmony

harmony Well-Known Member

Якщо для вас сільська церква кічувата, то мені ще більше сумно. Я вас розумію...

3. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Вже в кінці 80-х то всьо мали десь разом із жовтенятами.А йдеться ж про поганьськи звичаї.Хто встановлює хрести і статуї,чи є хтось за то відповідальний? Нашо в стрийському парку біля кінотеатру Львів в куті засміченому де справляють потребу коти і собаки встановили кам"яний образ і насіяли квіточок ,таких,як коло хатинки-мазанки? Хто прикрашає суперкічухою кітайського виробництва ті статуї Матері Божої що стоять в нішах будинків?Ви би собі могли таке уявити в Празі,Кракові,Будапешті?
    Хоча якщо в нас президент на поганьські свята разом із родиною через вогонь скаче...

4. Liliyah Romanova

Зовсім всі?

А ви всередину заходили? Бачили ту всю "красу"? Як там можна молитися? Почуваєшся як на новорічному святі ялинки.

Останнє редагування: 26 вер 2008
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Важко не погодитися. Знання - то ше не віра. Між іншим про це і у Біблії добре сказано.
    Фарисеї мали добрі знання, але віри - пшик.

6. Inkiss

Inkiss Member

Цього не знала, дякую, що покращили мою думку :)
    Цілком і повністю згідна. Тому і написала, що протилежного не усвідомлю.
    А що "заїдає таке до злості", то це так. І нема на то ради....

7. Liliyah Romanova

Фарисеї? А ви чому лише фарисеїв згадуєте?
    Вам подобається поганство в християнських церквах?
    А мені чомусь видається, що у багатьох храмах би було ось так

Дуже шкода, що ви того не бачите. А говорити про пустозвонство та бездумність що то віра - теж гріх. Миху, ви самі колись казали, що мовчати на гріх - теж гріх. Ви не просто мовчите, ви його оправдовуєте.

• Подобається Подобається x 2
  8. harmony

Ті, про яких ми говоримо і решта християн.

А ви там були? Бачив ту всю красу і відчував молитовний дух, який накопичився на стінах церкви від молитов. Відчував стан Божої Благодаті, яка наповнювала все моє єство... Яким би не виглядав Божий храм в очах людини, він завжди буде Божим - це основна аксіома, нежалежно де він побудований. в селі, на хуторі, чи в місті. Людина повинна бачити в ньому те, для чого вона прийшла і не помічати того, що від нього віддаляє...

9. Liliyah Romanova

Була і не раз. Я була в дуже багатьох сільських церквах на Зх. Україні. І знаю, про що говорю. Десь маю знимку "Марії Лас-Вегаса", то кину сюди. А неони - то взагалі маразм.

Мало би бути Богові все найкраще, а в нас Богові тицяють всіляку за перепрошенням "фігню". І гірше "фігні".

10. harmony

То що, ви пропонуєте зробити євроремонт, щоб Бог почував себе краще ?

11. Liliyah Romanova

Християнський буддизм? Дуже нагадує.

Є дійсно чудові церкви. От в Карпатах на таке не натрапляла практично. І люди не лінуються свіжих квітів приносити щотижня. І вишивки не простакуваті, та кількість їх поміркована. На стінах правдиві ікони, а не дешеві богомази...
    Але дуже багато таких, як Христос сказав - печера розбійників.
    А ваш пафос мене не вражає. За таке вам хто інший плюса поставить.

12. harmony

Ви не маєте права називати Божий храм печерою розбійників, сами подумайте, що ви мовите. Храм, де збираються ваші брати і сестри на спільну молитву, ніколи не був печерою розбійників, як би він не виглядав.

13. Liliyah Romanova

А продаж просто в храмі нормально?
    А те, що телефон на весь храм дзеленчить під час вечірні, нормально?
    А крик кобіти в "лавці" тричі в той телефон, що "зараз богослуження, я говорити не можу!!!", нормально???

14. Полковник

Полковник миється в бані

Место вооще клёвое.
    У меня куча фотографий, где я дошкольником возле бывшего тогда фонтана стою.
    Как-то, будучи во Львове, занемог.
    Решил зайти в аптеку, что рядом с бывшим рестораном "Москва".
    Взял таблеточки от кашля и спрашиваю у провизора: "Подскажите, Уважаемая, а что это за мероприятие у памятника Пани Девы Марии? Народ и дети с флагами поют песни грустные. Что отмечают?"
    "Не - отвечает - Ничего они не отмечают. Мы уже привыкли. Они ТАМ КАЖДЫЙ ДЕНЬ поют...."

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Готовий вислухати Ваші аргументи дуже уважно. Але даруйте цю цитату не можу привязати до даної ситуації. Мова йде ж не про торгівлю в церкві, храмах, правильно?
    Згоден, що можливо, не сучасно ті вишивки, але для чого цьому придавати увагу особливо Вам? Невже для Вас то має велике значення? Ту вишивку може хтось дійсно сліпав, бо хотів щось хоть зробити до церкви, на Божу славу. Хіба нам це критикувати? Як міг - так зробив, зробіть краще. Я думаю, що не вартує насміхатися чи критикувати людей за те, що вони роблять щиро.

Ясно, що ненормально, але ж мова не про те!

Останнє редагування модератором: 26 вер 2008
  16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я також неодноразово бачив як щиро відламували гілочки "на щащє"... :biggrin:
    мабуть, бо воно біля "марії" виросло.....
    типу "святе"...

17. франц-йосип

Але ж не можна перетворювати оту всю псевдокрасоту на самоціль і змагатися хто більше навишивав рушників.
    17:24 Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба й землі, проживає не в храмах, рукою збудованих,
    17:25 і Він не вимагає служіння рук людських, ніби в чомусь Він мав би потребу, бо Сам дає всім і життя, і дихання, і все.
    17:27 щоб Бога шукали вони, чи Його не відчують і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас. Діян.17
    Достатньо того щоб це було зручне місце для молитви ,спілкування з Богом,ну і ящо вже є така потреба то збудоване згідно правил сакральної архітектури.
    А от звідки беруться ті маленькі божнічки?Який їхній статус?

Останнє редагування: 26 вер 2008
    • Подобається Подобається x 3
  18. Liliyah Romanova

Показуха на вулиці - то нормально?
    А ви бачили, як ті люди моляться?
    Якось випадково помітила ті бігаючі погляди з-під лоба. То жах!

19. Полковник

Полковник миється в бані

Странно, что русские хамы и ТУДА пробрались....
    Грустно.

20. франц-йосип

ну от тут вам на повну відв"язатися мона)))

Останнє редагування модератором: 27 вер 2008
а де твій аватар? :)