Василю, у Вас є мозок і нервова система, то хіба Ви все знаєте? Бог - це Дух всеохоплюючий і всеоживляючий. Йому не потрібний примітивний мозок і нервова система наподобі людської. В мене склалось таке враження, що Ви як то курча під скорлупою, яке вже дзьобає скорлупу, але ще не бачить, що знаходиться поза її межами. Бог напевно падає зараз падає зо сміху, читаючи Вашу характеристику відносно Нього. Якби вернути радянські часи, то атеїзм Ви б закічили на золоту медаль.
Для того, щоб існувати, віртуальній істоті, якою є бог, мозок не потрібен, але ніяке пізнання без мозку неможливе. Функція мозку не в тім, що він підтримує існування, а в тім, що він здійснює зв"язок між віртуальною та фізичною реальністю, без якого зв"язку взагалі неможливо пізнати фізичний світ. А пізнавати віртуальну реальність - це діло нехитре, її можна й без мозку пізнавати. Але який толк з того всеохоплюючого самопізнання віртуальної особи, коли вона ніяк не може дізнатись, що таке пісок чи вода?
Я ще можу зрозуміти коли говорять про Бога, як особистість, але аналізувати майже на молекулярному рівні, то просто абсурд.
Якщо Бог Всемогутній, то Він може матеріалізуватись і дематеріалізуватись. Значить Ви знову неправі. Те, що він Всезнаючий в мене теж сумніву немає- це тех включає в себе поняття Всемогутності.
По-перше, Бог — матеріальний світ. Духовний світ не протиставляється матеріальному і не є ворожим йому. Дійсність, у якій ми живемо, повинна існувати в гармонії з Богом, Який створив цей світ. Поганський принцип поділяє дійсність на добру (духовну) і злу (матеріальну). Дуалізм матерії та духу не є християнським принципом. Матерія і тіло не є злом. Інакше як розуміти слова із Євангелія Івана 1:14:
Для кого не є? Для люмена, який років 200 назад зеленого поняття не мав про фізику? ---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:10 ---------- І шо? Невже можете довести?
Звідки у Вас така інформація? Я б не сказав. Навіть тут на форумі люди проявляють своє сумління та старання.
Людина має відношення, але оточуюча дійсність не парестає бути від цього відношення незалежною від людського сумління. Людське сумління визначає поведінку людини, а не оточуючої дійсности!
А якщо людське сумління негативно вплине на поведінку людини і вона натисне на ядерну кнопку, то хіба це не вплине на оточуючу дійсність?
Я ж кажу, що сумління впливає лише на поведінку людини! Якщо на ту кнопку натисне мавпа, яка не має ніякого сумління, то вплив на оточуючу дійсність буде абсолютно таким же. Тобто фізичний вплив певних дій на оточуючу дійсність не залежить від того, має суб"єкт цього впливу сумління чи не має. Це й означає, що на оточуючу дійсність впливають дії, а не саме сумління.