Християнство

Чи є Бог? Відповідь неможлива!

Posted by vasnas on 7 бер 2016 відповідей - 1.328
?

Как Вы считаете, Бог существует?

1. Я считаю, что Бог существует.

61,5%
  2. Я считаю, что Бога не существует.

11,5%
  3. Ни да, ни нет – у меня сложное мнение.

19,2%
  4. Еще не решил.

7,7%
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Християнство почалося не з середини віків, а з першого століття. Так шо до перших вчених за сучасною термінологією, - 16 століть.:haha:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

эх Рома-Рома .... ты видимо забыл, что в свое время даже Библию читать простым людям возбранялось, дабы не смогли уразуметь из нее что-то отличное от "генеральной линии партии" ...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Robert

Robert Well-Known Member

Атеїзм був ще до Різдва Христового.

“Безумний говорить у серці своїм: “Нема Бога” (Псалом 14:1) - ці рядки були написані за тисячу років до н.е.

• Подобається Подобається x 1
  4. Robert

Robert Well-Known Member

А де Ви бачили справді християнську державу, крім Ватикана, справжню, а не номінальну. У мусульман, для прикладу, в деяких державах діє шаріат, тобто, держава справді побудована на релігійних засадах. У нас же християнською державу називають тільки тому, що більша частина може сказати, що вони християни, хоча являються таким чисто номінально.

5. Robert

Robert Well-Known Member

Першими християнами якраз були іудеї. Апостол Яків став єпископом Єрусалимським. Саме звідти християнство поширилось на весь світ.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

З простих мало хто взагалі читав.

Ну а ідея самому чититати не сказав би позитивною, бо появились ті, котрі почали самі її тлумачити. Це призвело до багатьох різних течій. І це не є добре.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, але хто про них знав? Коли християнство стало домінувати в Європі і стало основною релігією і набуло масовість? В першому столітті за віру Христа каменували, розпинали, знімали шкіру живцем - це що до мучеників, з яких ви з Артом підсміювалися.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Коли християнства не було.:haha:

Ви і цього не знаєте?

9. artobstrel

ну тут наверно надо щелкнуть каблуками и кинуть зигу, еще раз прочитай че ты написал ....

10. artobstrel

нет, как только они стали христианами они перестали быть иудеями ... но в целом - верно, не вижу противоречий ...

11. artobstrel

нигде, и Ватикан - туда же, это сейчас он няшно-лубочный, а так я и сразу говорил о том что фактического христианства не существует в виде общественных организаций ...

хороший пример того что такое религиозное государство - не дай Бо ...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а церква і не є общєствєнной організацієй і ніколи не була і не намагалася бути.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

та хоть 10 разів.

читання Письма непідготовленим людям призводить до неправильного її розуміння. Далеко не треба йти - маємо дискусію.

14. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

@Мих, як там ваші крижі? Нині на відправу вже ходили?

• Смішно Смішно x 1
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

На 13-ту йду.

16. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Бережіть себе, на сквозняках не стійте ;)

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це можна сказати про яку завгодно сферу. Але начитаний може в двох словах пояснити суть неначитаному. Ви ж пояснити нічого не можете. Я наприклад об'єктивно маю бажання дізнатися що конкретно корисного може принести це вчення (все ще "може", бо за сотні років так і не принесло нічого), я поставив десятки запитань, які мене дійсно цікавлять, а ви не спромоглися відповісти на жодне. Я бачу тільки інфантильний тролінг в якості самозахисту, і повну відсутність навіть базових шкільних знань. Тому я і кажу що такі "начитані" навпаки антиреклама для того, що вони практикують.

18. artobstrel

а что она ??? когда внутри общества есть два человека объединенные общностью целей, методов и одной идеологией , это уже общественная организация ...

19. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

View: https://www.youtube.com/watch?v=9Gp-_ZsUagc

20. Robert

Robert Well-Known Member

Після воскресіння Христа бачило багато людей. Про це записано в Писанні. Є згадки про воскресіння і в багатьох авторів того часу. В об"явленні Марії Вальторти описані деякі з"яви Христа людям, в тому числі і матері апостола Юди Іскаріота, який видав Його - Христос прийшов підтримати і розрадити вбиту горем жінку. Можна по-різному оцінювати їхню автентичність, але однозначно, що коли б Ісус не з"являвся багатьом - віра в Нього не рознеслася б по всьому світу. Зі смертю багатьох псевдомесій закінчувалась і віра в них, їхні послідовники розбігались і про них забували.
    Щодо Пилата. Ви запитували, чому Ісус не з"явився йому і іншим Його катам. Ви вважаєте, що серце людини, яке закам"яніло і противиться Богові, після цього навернулося б? Пригадайте випадок, коли Ісус воскресив Лазаря, що вже перебував у гробі - чи це навернуло фарисеїв? Чи навернуло фараона десять кар? Чи утвердили євреї свою віру, спостерігаючи за чудами і карами при виході з Єгипту? - ні. Серця фарисеїв і фараона затвердли, євреї, перейшовши через море, яке розступилось перед ними, які їли манну з неба - створили собі ідола, не вірили Богові, через що і водив їх Мойсей по пустелі 40 років, щоб вигубити це покоління, яке було не гідним увійти в землю обітовану. Щось подібне відбувається зараз і з Україною. Дружина Пилата - Клавдія Прокула навернулась і стала християнкою, стала святою і її канонізували. Про Пилата немає певних відомостей. Є деякі згадки, що він покінчив життя самогубством, а в християн-коптів існує передання, що Пилат навернувся і став християнином, його пам"ять творять разом з дружиною в один день.

а де твій аватар? :)