Я вам про образи ви мені про гарбузи. Не критерії вберігають а конкретне виховання іконкретна освіта. Яке там виховання і освіта в єфрейтора Гітлера чи бувшого конокрада і рекетира Сталіна. Ви поцікавтесь криміналістикою і побачите що статистика каже що на 100 тис народу 2000 мають кримінально психологічні відхилення незалежнео від нації кольору шкіри походження, освіти виховання і їх рано чи пізно треба ізольовувати від решти. На цей контингент не впливає ні кримінальний кодекс ні релігія. Це люди типу Чекатило чи Онупрієнко. З тих решти 98% є частина яка всилу свого виховання, освіти ніколи не зробить нічого поганого з умислу -хіба випадково. А є частина яка може перейти в тих 2% поганих і власне релігія тут може зіграти превентивну роль у вигляді морального тормозу. Фактично це і є основне завдання релігії як такої. Якщо вона не буде виконувати цю роль то вона в принципі не потрібна. Ще одна функція релігії психоаналітична. Чого свщенників кличуть на похорон - щоб він своїми словами зменьшив біль рідні чи знайомих від втрати. Колись не було психоаналітиків і цю роль виконували церковники. Тепер є дипломовані психоаналітики і вони поступово замінять священників і нікуди від цього не дітись
Завдання для суспільства? Шоби були чемні? Ну суспільство цю роль і придумало. Керманичі суспільством. Не Ісус. Потрібне все, що робить людину щасливою, непотрібне все що не робить щасливою. На землі повно як щасливих атеїстів, так і нещасних віруючих.
Пан професор, покажу де. Слідкуйте за рухами. Ви виставили відео, де написано:"хрістіанє целуют обоссаную стєну". Друге, чому я повинен пояснювати поведінку незнайомих мені людей та ще й при незнайомих мені обставинах? Вдумайтеся у те, що ви запитуєте. Такі речі існують доволі часто, що на відео. Я не знаю їх походження. Хтось в тому щось бачить, хтось нічого не бачить. Коментар священника - авторитетний, але водночас це його приватна думка. Це не думка церкви. Я б ставився до цього дуже обережно. От і все.
Ну логічно, як же інакше ставитись до середовища, де секта на секті, і ніхто ні за кого не відповідає.
Або бути аргументом (каталізатором). Забули про можливість різної інтерпретації біблії? Чи скільки там порад вбити людину за якусь фігню? Піде насильник до связенника? Я вже навіть про терористів не говорю... Смертная казнь в Библии Прелюбодеяние (2 преступления); Скотоложество (2); Богохульство (1); Идолопоклонство (7); Похищение людей (1); Коррупция (1); Мужеложство (1); Изнасилование (1); Неуважение к родителям (3); Несоблюдение субботы (1); Колдовство (3).
Тут хтось оправдовує свою віру? Можете навести приклад? Ви вважаєте, що ви одноосібно все вирішуєте у своєму житті?
Так батьки вирішили. Ну покрайнімі кажуть, що вирішили, а не гандон порвався Оправдовують? Хм... Ото піти на проповідь в цервку на пасху, послухати садомазо-історію і якось всі питання відпадають. Коли ти тільки відмовився від Бога, то виникають якісь сумніви, хоча б на рахунок того, чи горітимеш ти в пеклі, але чим дальше тим відходиш від культу нав язаного тобі твоїми батьками, тим краще розумієш всю психологію цих ритуалів. Окрема тема сутності Бога. Кожен вже сам для себе вирішує, є місце йому в мізках чи це брєд Ні, є ще політика, культура і суспільство, з номами і рішеннями якого треба рахуватись Бог - это анус. Така фізіологічна основа цього психологічного явища