Ціхо-ціхо, ви ніяк не дасьте відповідь на питання @Pan profesor,Як часто ви ходите до церкви?, а берете і кажете
По-перше ви мене з кимось плутаєте. Іспанка мені пояснила ситуацію, і це вельми нерозумно було через мою фразу "я практикуючий психолог" зробити висновок що я це якась інша людина. Під цією фразою я мав на увазі що постійно стикаюсь з різними людьми, і приходиться практикуватись. По-друге, навіть якби я і був цією людиною, ви всеодно не мали б права отак писати і мені хамити, адже я не знаю які саме минулі конфлікти з цією людиною ви на мене проектуєте і що саме маєте на увазі. Я таки піду з цього форуму, навіть без лайків, завдяки вам Було дуже приємно зі всіма спілкуватись. Не гнівайтесь якщо я когось образив своїми релігійними питаннями. Доречі пан Мих, тут найадекватніша людина, говорю це незважаючи на наші дискусії на релігійні теми
Прийом, прийом... Як тут не взяти якусь окрему людину для прикладу? І не має особливого значення - яку. Згідно Вашого твердження " Освідченій , вихованій, самодисціплінованій людині не потрібна релігія щоб не робити поганих справ. " Але критерії в кожної людини різні. Хто себе назве дурним чи скаже, що робить погані справи? Переважна більшість людей впевнена, що робить все правильно, всі справи її - добрі, ну, просто еталон. І тільки дехто скаже що в чомусь чуть-чуть помилявся, а взагалі, добрішої за неї людини нема. Так само думав і Гітлер, і Гімлер, вони вважали, що знищуючи мільйони людей роблять добрі справи. А якими вихованими вони були, які у них були аристократичні повадки, їли виделкою і ножем, пили каву з горняток з блюдцем, носили накрохмалені носовички... Ні, ваші критерії не вберегли людей від злих вчинків.
Пан професор 7-го розряду з легкістю переливав з пустого в порожнє на тему вічного і безкінечного, а на просте буденне питання так і не зміг відповісти
Цифрами вирішили здивувати? Я вас сам можу ними здивувати. Католики усіх цих вважають збоченцями, тобто ніким. З протестантами і православними включно. Самих католиків 1,25 млрд., населення Землі - 7,3 млрд., отже "істинно правильних" церковників - 17,12%.
Якщо він і є, то йому плєвать на нас, як ми живемо, кого вбиваєм і ї~мо Також треба вирізняти бога, який живе в наших мізках і який до реального Бога відношення немає, а являється лише психологічним костилем, до якого може бути корисно звертатись (в моменти слабості) чи надіятись (в моменти зневіри)
Це немає значення, хочеш пізнавати Бога - пізнавай закони природи, а не древню зібрку казок в клубі лицемірста. Немає значення як те, чи вірю я в його існування, так і те, кому і що я розказую про нього чи його відсутність. Допустим немає - і шо?)
А шо такого? Вони шо, гірші за Пап? Ми не потерпимо нікого в наших лавах, хто нападає на ідеї християнства... фактично, наш рух - християнський. Адольф Гітлер. Промова в Пассау, 27 жовтня 1928
Я не живу настільки неусвідомлено, щоб виконувати якісь дії тільки тому, що так прийнято чи так роблять всі
Ви, мабуть, здивуєтесь, але більшість, кого знаю, "виконують ці дії", про котрі Ви говорите, бо мають в них потребу.