Християнство

Чи є Бог? Відповідь неможлива!

Posted by vasnas on 7 бер 2016 відповідей - 1.328
?

Как Вы считаете, Бог существует?

1. Я считаю, что Бог существует.

61,5%
  2. Я считаю, что Бога не существует.

11,5%
  3. Ни да, ни нет – у меня сложное мнение.

19,2%
  4. Еще не решил.

7,7%
  1. Robert

Robert Well-Known Member

Цікаво спостерігати за дискусією... Атеїсти намагаються довести, що Бога немає. А для чого? Якщо я буду намагатись довести, що не існує великого макаронного монстра чи що не існує двуногих кентаврів у Стрийському парку Львова, то на мене будуть дивитись з, щонайменше, подивом. Якщо атеїсти впевнені, що існування Бога рівне існуванню вище перелічених уявних персонажів, то навіщо витрачати стільки сил і часу для доведення, що Його немає? Але ні - атеїсти докладають гігантських зусиль на антирелігійну кампанію. Згадаймо тільки комуністів. І все обернулось пшиком. Якщо копнути глибше - це вони не доказують, що немає Бога (тому, що якщо Його нема - доказувати нема сенсу), це така форма боротьби проти Нього.
    Ті, що думають, що там "щось" існує, але не "таке", як проповідують "релігійники"- "підганяють" Вищу Силу під свої стандарти. Так їм легше виправдати свої вчинки, так можна жити, як мені, улюбленому, подобається. Звідси різноманіття богів у Стародавньому світі - бахусів, венер, марсів... люди ж любили побухати, скакати в гречку, вбивати інших - і оправдання - так робили самі боги! Ця ідея трансформувалась у нашому "розвиненому" суспільстві в "щось є, але не таке".
    Напади на Церкву - кожен бачить своє. Церква - це не святі, це звичайні люди, які покликані до святості. Не кожен пройде цю дорогу, хтось не раз впаде, хтось і не думає нею йти, але "примазується" до неї. В сад залетіли муха і бджола - "Як тут чудово! - сказала бджола - Скільки меду, який запах, скільки красивих квітів!" "Фу! - сказала муха - тут є відмерлі рештки рослин і комах, що вже розкладаються, а он там, в тіні, після дощу є болото - фе!" І полетіли - бджола на квіти збирати пилок, щоб перетворити в мед, а муха в болото. Кожен сам вирішує ким бути - мухою чи бджолою.

2. kym

kym Well-Known Member

А релігійники підганяють під свої стандарти і щей за рахунок того живуть. Освідченій , вихованій, самодисціплінованій людині не потрібна релігія щоб не робити поганих справ. Релігія потрібна якраз тим людям які можуть зробити щось погане. І це є позитивна сторона релігії. Але мусульмани з допомогою релігії відправляютиь смертників вбивати других людей і це є негативна сторона релігії. Як завжди добре десь по середині

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Pan profesor

Pan profesor Філософ 7-го розряду

Постійна рубрика "просто залишу це тут". Деякі форумляни, у вільний від форуму час, їздять у транспорті:

4. Pan profesor

Відео триває всього 5 хвилин, не полінуйтесь переглянути.

5. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Ха, додивився ролик до кінця, а там кажуть, шо то молдавани то все знімали :haha:

• Смішно Смішно x 1
  6. Robert

Robert Well-Known Member

Ви, звісно, себе якраз до таких і відносите ;). І Дзеко, і Арт, і Кум, і Пан професор, і Сталін (дуже, до речі, вихований чоловік був, а який самодисциплінований - хоч хто позаздрить) ... і таких ще багато... і, звісно, поганих справ ніхто не робив ;)

• Креативно Креативно x 1
  7. wlad

wlad Well-Known Member

як казав у діамантовій руці "у вас ус отклеился" - пан теж з тих російських атеїстів... то зарубай собі на носі, що у Львові - католики, а РПЦ - то у східних областях України... Штампи російської пропаганди типу ПГМ, АГМ - то все повз :)

• Подобається Подобається x 1
    • Тупо Тупо x 1
  8. Pan profesor

Блін, невже я отак спалився? :blush: Ви праві, я пишу з самого центру російського атеїзму, бездуховності і марксизму-ленінізму. :sorry:І мені тепер буде соромно писати сюди, після того як ви розкрили мій підступний план по пропаганді нашого російського ПГМ. :sorry:
    добре :sorry:
    Я справді не знав. Я тут читаю лише нашу прокляту википедию, і там пише що у Львові православні. Дякую що просвітили. :sorry:

9. kym

kym Well-Known Member

Перехід на особистості означає що у вас немає аргументів. А відсутність агрументів означає що ви не праві

10. wlad

wlad Well-Known Member

А все ж, незважаючи на титанічні зусилля в боротьбі з релігією, безбожники суттєвих результатів не досягли - Мексика після винищення християн - зараз 95% християн, Франція після революцій - 65%, наші вороги - Росія після після атеїстичної влади - до 50% (хоча російське християнство нам важко зрозуміти), Камбоджа після геноциду - 93% буддистів, кількість українців, які визнають себе віруючими, 71%, і так далі - - в світі більше 85% віруючих

Релігії світу - Острів знань

Pелігійна карта 6-мільярдного населення Землі зараз виглядає так:
    34 % - християни;
    20 % - мусульмани;
    14 % - індуїсти;
    4 % - послідовники етнічних релігій;
    6 % - буддисти;
    2 % - послідовники нових релігій;
    0,2 % - іудеї;
    0,8 % - послідовники інших релігій.
    При цьому невіруючих та атеїстів у світі нараховується близько 860 млн. осіб - 13%.

Можна сперечатися, чи права більшість, але рахуватися доводиться ;)
    От і лишається проповідування безбожництва на форумах...

Останнє редагування: 6 кві 2016
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думаєте наші опоненти тут на ЛФ виглядають краще? Приблизно виглядають так само печально.

Ви з Артом так само виглядаєте, коли мова йде про віру. Просто ті ходять до церкви і святкують не знаючи що, а ви тлумачите Біблію, не розуміючи про що там.

Переконаний, Біблію вони тлумачать так само.

Останнє редагування: 6 кві 2016
    • Тупо Тупо x 1
  12. kym

kym Well-Known Member

Дурість чистої води. Ніхто не воюєз релігіями. Хто хоче вірити той вірить, хто не хоче той не вірить - це вибір кожної людини. Дискусія іде навколо питання звідки все пішло. Релігійна версія в 21 ст не витримує критики. Наукова версія не може дати відповіді.
    Релігійна карта світу теж не витримує критики. Десь недавно бачив статистику що християн +/- 800 млн... в цій карті більше 2 млрд.... занадто великі розбіжності. Це напевне залежить від того хто замовляє статистику - якщо церква - то один результат, якщо не церква то другий... правда як завжди десь посередині))))) І до речі зараз уже майже 7 млрд людей.

13. Robert

Robert Well-Known Member

Починається... ми вже образились... Допишіть в цей ряд Роберта чи ще когось, навіть шахіда, що підірвав багато мирних жителів - щось зміниться?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви жили при совєтах?

• Подобається Подобається x 2
  15. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Ці ваші опоненти просто недалекі балаболи.
    Вони ще все зрозуміють. А може і ні...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Pan profesor

Просто залишу це тут

17. wlad

wlad Well-Known Member

Ні одна логічно вивірена система суджень не може обгрунтувати всі судження, які в себе включає, так що зрозуміло, наука не може довести або заперечити існування Бога, бо вивчає матеріальний світ, і ще вірить, що матеріальний світ не є Богом...А наука, наукова картина світу вийшла з релігії, і саме з християнства, і чомусь саме в католицьких країнах. А щодо поведінки атеїстів почитайте про події в Мексиці 20-30-х років

• Зе бест! Зе бест! x 1
  18. kym

kym Well-Known Member

Абсолютно ні... В даномо випадку ви пішли стандартним давно відомим прийомом. І не ви перший і не ви останній))))). І прийом цей теж давно проаналізований і причину його примінення я вам нагадав

19. kym

kym Well-Known Member

Це ви про Архімеда --- так тоді християнства і в помині не було
    Наука не ставить собі такого завдання в принципі. Як можна доводити чи спростовувати факт існування чогось чи когось, якщо цього щось чи когось ніхто ніколи не бачив не чув не нюхав, не мацав.Цей щось чи хтось ніяк не впливає на матеріальний світ. А нематеріальний світ існує тільки в уяві людини ну може і кота))) - але кіт не може нам про це сказати.
    Є речі які нака не може пояснити поки що. Вертаюсь до гравітації. ЇЇ не можна почути понюхати, помацати, але вона впливає на матеріальний світ і на вас в тому числі... бо як полізете по драбині і звалитесь і набєте гулю то виною цьому є гравітація. Те про що ви говорите ніяк не впливає.... в крайньому разі до тепер за 15 000 років свідомого існування людства ніхто цього не бачив і не відчув його впливу на матеріальний світ. А якщо немає впливу -то що тут доказувати чи заперечувати - немає сенсу

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Людина йде дорогою.Дорога повертає то вліво, то вправо, то вверх, то вниз. Людина не знає куди веде дорога, людина не знає навіть що є за поворотом. Людина вивчає пройдений шлях, все, що було коло дороги, властивості дороги в дощ, в в сонце, в хуртовину...

Єдине, що зрозуміло, що ця дорога вже є, вона вже існує і людина лише вивчає її. Але сам факт існування дороги говорить про одне: хтось цю дорогу зробив, значить хтось ще до людини проклав це дорожне покриття.

Так само наука. Наука нічого нового не відкриває. Єдине, що робить наука - це вивчає явища, які ВЖЕ є. Закон Ньютона був й до Ньютона і він працював давним давно. Просто наука не знала про нього. Те саме з гравітацією, та з будь чим. ВСЕ вже є, ми лише досліджуємо. Ну а раз все вже є, то хтось мусів то все придумати, чи сотворити. Формула гравітація була. Просто її пізніше вивели, але вона була і підлягала закону про Гравітацію.
    І всі відчувають її вплив.

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
а де твій аватар? :)