А я не про інші, Ви зараз не про християнство говорите, а про тих, хто себе так називали, а засад не дотримувались. Коли водоканал (наприклад) приїде воду відключати за неуплату, то хто поганий - водоканал, чи ті, хто не платив? По Вашому водоканал.
На вашу думку, який відсоток людей, які іменують себе християнами, дотримуються засад цієї віри? Ну приблизно хоч. Я думаю, якби ми мали обєкнивну картину, виражену у відсотках, вона би нас усіх шокувала.
якщо не було б питання звідки ми пішли то не було б ні однієї релігії на землі і ви б не знали що таке церква. Людині від природи заложено таку рису як цікавість. ця риса є однією з головних що зробила людину такою як вона є. Тобто популяція яка домінує на планеті Земля. Знаходження відповіді на це питання може або дуже допомогти людству або дуже зашкодити... Але скоріше всього буде десь посередині. Якщо трохи пофілозофствувати то відповідь на питання - звідки ми пішли, що рівноцінне - звідки все пішло буде дано після того, як людина дасть відповідь що таке гравітація
Мені не потрібні ваші відговорки, мені потрібна цифра, приблизна, ну +/- 20%, суто ваша субєктивна думка, без жодних осудів) це ніби підійти до людини, яка все життя носила воду на гору коромислом у відрах, і сказати їй що є така штука як насос. Вона вас просто проклаяне за це, бо це порушить її світосприйняття, і вона усвідомить що даремно все життя робила дурну роботу. Те саме тут, реальних християн, які дотримуються всіх християнських догм, не більше ніж.... Хоча ні, я вам скажу свою цифру після того як ви відповісте) Бо моя відповідь може вплинути на вашу) Я веду до того, що нас оточують фарисеї, які ходять в церкву по-інерції, по шаблону, "бо так треба", "бо так мама (бабця/дідусь) навчили". І навіть не задумуються про своє грішне життя, за порогом церкви. Потім можна піти і обнулити свої гріхи, на так званій "сповіді".
Бачите, пан професор, то не кожному данО твердити: всі, хтоо ходить до церкви роблять то через звичку, а не через віру, по шаблону. От ті, що не ходять до церкви можуть вам дати точну цифру: хто вірить справді, а хто не вірить. Вони ж все знають, не заглиблюючись. Навіть те, що все пішло від вибуху. Правда, в Альпах науковці ще роблять експерименти, чи дійсно воно так, але то дрібниці, то для лохів. все ітак "ясно".
А мені байдуже, що Вам потрібно. Бог дає всім можливість виправити помилки. Завжди. І що, що вона мене прокляне? І так, робила дурну роботу, ціле життя. Бо тре вчитись. Мені абсолютно пофіг, яка там у Вас цифра. Розумієте? І що? Це їхня справа, їм відповідати. Не завжди. Я, наприклад, розлучена, і живу з теперішнім чоловіком, з погляду Церкви, в гріху. Я не ходжу до сповіді, бо умовою відпущення гріхів є щире переконання і снага більше не грішити. Якщо я піду до сповіді з думкою:"Ну і що, я знову за тиждень висповідатись", то ця сповідь недійсна, а я зроблю ще більший гріх. Вас на катехизації цього не вчили?
Так то воно так, але я про інше. Я про те, шо який сенс тут, на форумі, шось доказувати в питаннях релігії і віри? Кому воно потрібне?
Так тема про Бога а не про релігії.... просто без Бога такого як представляють релігійники - всі релігії гублять сенс. От дискусія постійно і скочується до питань релігії.
а это все христиане и вы в том числе, может за всю историю пара тройка блаженных было и привет, так что это за водоканал если все слесаря - плотники ??? разве это хороший водоканал?
Воно не зовсім так. Бо віра в якусь над природню силу, а сліпа віра в Бога так як провідують релігійники і є вірою в надприродню силу, може серйозно зашкодити.Власне такий випадок відбувся серед моїх знайомих вояків АТО. Був один хлопака з одного села коло Львова. Добрий вояк.Ліз у самі тяжкі ситуації. Пару раз по мінному полю витягував поранених побратимів.Здавалося що його кулі минають і міни від нього втікають.І От сліпо повірив що його захищає свята сила і далі пхався всюди не дивлячись ні на що. Кінчилось тим що банально підірвався на проїжжій частині дороги - бо втратив пильність і понадіявся на святу силу. Зашкодила йому ця віра. Віра потрібна людям з слабою психікою і слабими знаннями. Якщо віра їм компенсує ці недоліки то нехай вона буде. Але не можна допускати щоб віра перетворювалась на фанатизм - для цього і потрібна дискусія про релігію і віру. Тоді сліпо віруча людина побачить що не все так однозначно з його віруванням і не скотиться до фанатизму, а буде діяти по здоровому глузду