все ... у тебя причнно-следственное разъехалось .. приходи как соберется .... я тебе про то что не важно откуда источник, ты мне про подкуп Кураева, ты опять не имея возразить, придумываешь сам совершенно левое "якобымое" заявление и начинаешь оспаривать его ...
в данном случае - католическая, протестанской не было, светской тоже не было и быть не могло, инквизиция- церковный орган по борьбе с ересью, а ересь это разночтения в богословных толкованиях с официальной церковью, разумеется подключалась И и к охоте на ведьм ... ты, прав только на инквизицию все те милые костерки вешать не стоит, и не будем, что ж до светских и протестанских костерков то Ватикан разумеется не ко всем руку приложил, но какая нить падра с воздетым в гору распятием и библией стояла за каждым ... и каждый костерок разводили т.н. христиане ... таким образом мы возвращаемся к исходному тезису, ни одна из христианских организаций по сути христианской никогда не была ...
не зовсім так. не зовсім так. Спалювання відьом почалося вперше з того, що у середні віки великих розмахів набуло відьомство, магія. Дійшло до того, що люди несли гроші відьмам, магам, щоб вони "поробили" сусідам, ворогам і т.д. Це набуло настільки великого розмаху, що дійшло верхніх шарів суспільства - придворні інтриги, боротьба за владу і т.д. На самому початку, внаслідок таких обставин набув популярності суд Лінча. Зібрався народ в селі, піймав відьму/мага і катував. У містах при дворах створили інквізицію, яка вишукувала служителів темної сили і застосовувала свої методи. І тільки пізніше було звернення до церкви, як до спеціалістів по справах проти Божних, які мали винести рішення: винен/не винен. При цьому звинувачений мав право на адвоката, йшло слідство, від чого у виграші були самі звинувачувані, оскільки це було набагато справедливіше, ніж суд Лінча. Багато хто уникнув покарань завдяки інквізиції. Разом з тим, виявились церковники, які належали до категорії - ти їм скажи молитися, вони лоба розіб'ють. Були зловживання. Але в основному церковна інквізиція виносила рішення і передавала справу світській інквізиції, а світська інквізиція вирішувала долю засудженого. На той час всі держави мали у законі покарання за практикування магії, навіть у відсталих племен Ману була смерть за магію.
З Михом все ясно. Мих за інквізицію і за експансію. "Одобрямс", як тепер комуністи Сталіна - все було правильно.
абздець ... зовсім так, инквизиция это церковный орган по борьбе с ересью, точка. второй раз повторяю - не все кто сжигает во христа для - есть инквизиция ... хорошая алегория с отсталыми племенами, ритуальный канибализм и все такое ... и да христианам нельзя судить, нельзя убивать ... к слову ...
Так, по факту ти не пацифіст. І тим більше не християнин. Але якщо ти хрєновий християнин, то в чому винне християнство? Ви мене тішите, молодий чоловік.
я вообще тракторист седьмого дня и гравицапофил, это сути темы не коим образом не царапает, не я, все вы, в том числе - хреновые христиане, а если быть совсем честным то не христиане вовсе, если мерить Библейским мерилом, а собственно какое еще мерило тут авторитетное ? ... а в чем виновато христианство? в уничтожении античности, в торможении развития, в создании и истеричном навязывании совершенно убогой морали, (вспомним этапы когда мыться было грешно, колдовские кошки изничтожались, а с чумой боролись крестными ходами) ну и реках крови разумеется, хотя тут, будем честны, и без христианства человеки бы справились ... впрочем надо понимать я вовсе не призываю срывать кресты и жечь церкви, вовсе нет, более того и ходить туда далеко не самое последнее дело, но мы, будучи людьми мыслящими должны верно для себя это все идентифицировать, ну а называющие себя христианами должны как минимум чтить первоисточник ...
Самуляка, ти шо, намилився до Раю? Ну ти і комедіант. Тебе віти поженуть ссаними шматами - це треба бачити.
Швидше всього так. ) Ну а це не Вам судити. ) Маааати Божа. ) Ви плутаєте горох з капустою. Бо є християнство, яким ми його зараз знаємо, з його догмами, і рішення окремих історичних осіб, які були християнами може по місцю проживання. А взагалі, я не про це питала. )
Цар хороший. Бояри погані. Такий як треба тільки бог, син божий і церква (як споруда). Всі решту - 1% шансів. Занадто складну гру придумав Всевишній.
почему это? если кто-то заявляет что он патриот Украины а потом машет аквафрешем и орет "розийа фпирде", то и я и Вы вполне себе можем рассуждать а такой уж он и патриот? так и с христианами ... не-не, я как раз про христианские заманухи, там есть за что вспомнить, античное уничтожалось ибо оно язычесокое и бла-бла-бла ... а каким мы его знаем? настоящее христианство не должно меняться, Писание не менялось, хотя это тоже вопрос весьма интересный.
Інквізиція утворилась як структурований і впорядкований церковний орган розслідувань, який заміняв собою поодинокі випадки розслідування єресей церковною владою, громадянський самосуд та випадки розслідування єресей світською владою. Протестантська церква мала комісії, що займалися вирішенням питань, але вони розглядали загальніші питання, а вирішенням, чи є ця людина єретиком або відьмою, займалась світська влада або самосуд громадян.
У середині XVI сторіччя з'являється легенда про «Чорну Інквізицію», придумана та використовувана протестантами для пропагандистських цілей. Першим, хто придумав цю легенду, був Брайтон Джон Фокс (1516–1587). У суспільній уяві, Іспанська Інквізиція продовжує існувати як загальновідомий приклад релігійного переслідування. Деякі науковці, проте висловили думку, що число жертв Іспанської Інквізиції було надто перебільшено, що є наслідком легенди про «Чорну Інквізицію». Також деякі переконують, що Іспанська Інквізиція є однією з причин для запобігання в Іспанії релігійних воєн, які постійно точились у Франції та Німеччині. Подібні аргументи наведені щодо запобігання судів над відьмами в Іспанії. Останній акт спалювання на вогнищі мав місце в Іспанії в 1826 році.
Сучасні історики почали вивчати документальні записи Іспанської Інквізиції. Архівні документи Інквізиції з Національного Історичного Архіву Іспанії зберігають всі відомості про процеси між 1560 та 1700 роками. Згідно з ним, у цей період розслідувались 49092 справи. Густав Генінгсен та Джеймс Контрерас, що вивчили ці документи, обчислили, що тільки 1,9% із цих підсудних були спалені на вогнищі.