Як можна, то докладніше, що саме християнська цекрква і саме останні 2000 років, і які правки в порівнянні з оригіналом, інакше ваші слова - порожнеча
Щоб докладніше то дайте запит в канцелярію Ватікану, або прочитайте рішення всіх семи Вселенських соборів і подумайте чому в 1231 році було прийнято офіційне рішення про заборону читання Біблії, яке формально відмінили тільки в ХХ ст. В ті часи читати писати було тяжко і вміли це тільки одиниці і в основному ці одиниці були повязані з церквами -бо в той час не було інакших громадянських інституцій. От як релігійні догми не збігались з тим що написано в Біблії... вселенські собори вносили корегування а потім тихенько переписували сам текст Біблії - це не скриває і сама церква
wlad, читайте поміж рядків: 1. до нас не дійшли оригінали Письма. 2. Письмо перекручене і змінене в порівнянні з оригіналом. Що тут можна додати?
Та зрозуміло, тут працює пропагандистська група, нібито атеїстична чи антиклерикальна, - маніпуляція фактами, спотворення логіки, розп"япі хлопчики і так далі, так само як перед подіями майдану працювали проросійські платні тролі - ті, які або десь тепер поділися (і відійшли в минуле їхні теми про Бандеру і криваві злочини бандерівців і "нацистів"), або критикують теперішню українську владу. Але бувших не буває, не вірю - в одному з творів Андрія Чайковського є один такий персонаж, який займався на межі Козацького краю і Кримського ханства торгівлею і розбоєм, з християнами робив на собі знак хреста, а з мусульманами визнавав Магомета і якого дуже мало поважали і ті і інші. Яка мета т.з. "атеїстів" і "антицерковників" і хто платить - можна тільки здогадуватись...
Я здогадуюсь шо тут хтось сильно на оковиту налягає. Кого не візьми - ходяча антиреклама Святої Церкви.
В Челябинской области мать зарезала ребенка, чтобы он "попал в рай" update: 28-03-2016 (11:37) Жительница селе Степное Челябинской области нанесла множественные ножевые ранения в область шеи своего 6-летнего сына, так как "услышала голоса, которые сказали, что ребенок должен быть в раю". Об этом сообщает пресс-служба СК Челябинской области. "Со слов женщины, ночью она услышала голоса, которые сказали, что ребенок должен быть в раю. При проведении исследований в организме женщины обнаружены вещества, свидетельствующие об употреблении марихуаны"
Біда з тими конспірологами... у них якщо немає аргументів то використовується передостанній аргумент " сам дурак", або останній аргумент - конспірологічна таємна група, або сила, яку фінансують таємні марсіанські олігархи. А по суті можете пояснити причину заборони папою - намісником божим на землі- читання книжки божої у світлі часи інквізиції.... І де тут спотворення логіки і маніпуляція фактами. Бо я власне тут логіки не бачу, а бачу маніпуляцію адміністрацією церкви релігійною теорією. Крім того всі ці церковні маніпуляції не применшують значення змісту самої Біблії. В результаті колективної праці багатьох поколінь мудрих людей над цією книжкою получився досить нормальний філософський документ, який помагає врегулювати моральну сторону життя людей... і в цьому її цінність
Тут до конспірології як до моря рачки. Звичайне село без сільради - тільки свого панотця знає і хто до нього ходить. Всі решту грішники і москалі, спастися їм не дано.
все это можно восстановить из того, что осталось... но проблема только в том, что кому?! люди не способны воспринимать правду, потому, что она сложнее, чем неправда.. вот, сами попробуйте Archive.is моего сайта http://bible-exodus.eu.pn на 1 декабря 2015 г. сможете уделить этому не 5-50 минут, а много часов? нет! правда основной массе недоступна пониманию, а значит не нужна...
Та нє.... я не думаю, що Дзеко, Арт є заслані агенти. Я думаю, що у них просто такий відповідний духовний рівень, який просто сформований у середовищі "постсовєтского пространства".
41 Чому дивишся на скалку в оці твого брата, колоди ж у власнім оці не відчуваєш? 42 І як можеш сказати братові твоєму: Дай, брате, вийму скалку, що в твоїм оці, - ти, що не бачиш колоди, що у твоїм оці? Лицеміре, вийми перше колоду з ока свого, і тоді побачиш, як вийняти скалку з ока брата твого. Євангелія від Луки
Дзеко, я не дивлюся на вашу скалку, не критикую. Це просто факт. Обєктивно багато людей втратили віру в Бога у безбожному середовищі.
Не знаю, в голосуванні я проголосував за перший пункт. Я вважаю впливом "постсовєтского пространства" не вихід за рамки містечкового світогляду, я вважаю впливом "постсовєтского пространства" наявність в людей самих виразів на кшталт "постсовєтский", "совєтский", "КГБ", тощо, придуркуватого "нєкання"... Це все взялося навіть не з "постсовєтского пространства", а конкретно з "совєтского". Бо ж трусять кулаками за "правильну парафію" якраз в основному особи передпенсійного віку, які значну частину життя саме в совку і провели, набралися шаблонів як жаба мулу, а з підстаркуватої людини шаблони вивести практично неможливо - мізки вже з трудом сприймають інформацію.
да потому что ты Библию или не читал, или не понимаешь прочитанного: Евангелие Матфея 28:19-20 «Итак идите, научите все народы, крестя их во имя Отца и Сына и Святого Духа, уча их соблюдать всё, что Я повелел вам; и се, Я с вами во все дни до скончания века». Евангелие от Марка 16:15-16 «И сказал им: идите по всему миру и проповедуйте Евангелие всей твари. Кто будет веровать и креститься, спасен будет; а кто не будет веровать, осужден будет». миссионерство это обязанность христианина, не вопрос, сидеть на жопе ровно - удобно, но посыл как раз в навязывании веры, в убеждении и как минимум постоянном проповедовании, че СЕ и делают. потому как этому учит Библия, че я и считаю их наиболее христианскими христианами, а для тебя Библия и вера вообще - это как некая фольктема, ну там в церквушку сходить, ну крестанутся разок, ну не приемлет адекватность в тебе -христианского пути ...
до христиан ... или Моисей заповеди кому-то кроме евреев адресовал? или Бог - говоря Аврааму говорил только ему? ну тогда ты вообще свободен, тебе ж Бог ничего не сказал ))) мы кто? я тут сам ... именно так, кто уверовал и принял Христа - должен (ДОЛЖЕН) - нести его в массы.
Допустимо до християн. Я б сказав до апостолів та учнів. Логічно до всіх християн Він не міг того казати. Ну добре. А яке відношення мають СЄ до того, що сказав Ісус?